Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят временно улица в Попово

От днес до 26 юли ще бъде затворена ул. Мара Тасева“ в Попово в участъка на жп прелеза. Автомобилният трафик ще бъде пренасочван по обходен маршрут.  От кръстовището с улица „Панайот Хитов“ и улица „Мара Тасева“ до кръстовището с бул. „България“, посока Разград, изходът на Попово по пътя Бяла - Дралфа. Водачите на МПС да преминават през обходния път с..

публикувано на 24.07.17 в 09:37

Приключва санирането на 13 жилищни блока в Попово

Приключва санирането на 13-те жилищни блока в Попово по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от местната администрация. Разрешителните на първите четири сгради бяха издадени в края на миналия месец. До дни това ще се случи и за четири блока на улица „Гагарин“ и в жилищния комплекс „Русаля“. През август се очаква да бъдат въведени..

публикувано на 19.07.17 в 17:09

Арестуваха жена за притежание на акцизни стоки

60-годишна жена от Попово е задържана за срок до 72 часа по обвинение в държане на акцизни стоки без бандерол на стойност 7 855 лева. При претърсване в къщата ѝ в края на май са открити и иззети почти 32 кг нарязан тютюн за пушене и 1800 цигари. Престъплението, в което е обвинена жената, е извършено повторно. Тя вече има осъдителна присъда от 6..

публикувано на 19.07.17 в 13:10

Обсъждат изграждането на предприятие в Търговище

Публично представяне и обсъждане на инвестиционно предложение за изграждане на предприятие за пране и багрене на облекла ще се проведе днес в Търговище. На срещата, която започва от 16:30 часа, в зала 74 в сградата на Общината са поканени всички заинтересовани граждани. Участие в нея ще вземат инвеститорът, екипът изготвил информацията за степента на..

публикувано на 19.07.17 в 09:05

Търговище почете рождението на Левски

Десетки хора се събраха пред барелефа на Васил Левски в Търговище, за да поднесат венци и цветя. "Апостолът е казал "Времето е в нас, и ние сме в него". Когато отиваме пред паметниците е хубаво да отчетем делата си, затова, което сме направили. Да поднесем венец от живи дела", каза Веселин Николов - председател на Общонародния комитет "Васил Левски" в..

публикувано на 18.07.17 в 11:01
Снимка: Румена Казакова

Търговищенци осиновяват бездомни кучета

Четири кучета от приюта за безстопанствени животни в Търговище са осиновени за последните две седмици. Това съобщи за Радио Шумен Йоана Драгнева, доброволец в приюта. Тя и нейните съмишленици се грижат за социализацията на кучетата без дом и за привличане на нови осиновители. Бездомните кучета в града са сериозен проблем, с който приют с капацитет 50..

публикувано на 18.07.17 в 09:38

Райони без ток в региона днес

Антоновските села Мечево и Богомолско ще са без ток и днес заради неотложни ремонти на съоръженията. Спирането ще е от 9,30 ч. до 16,30 ч. Прекъсванията на захранването в двете села ще продължат до 20 юли.       В Разградска област днес и утре от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще има смущения в подавания ток в селата Дянково и Черковна. В Русенска..

публикувано на 17.07.17 в 07:23