Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Интерактивни карти показват потенциалния риск от наводнения

Районите със значителен потенциален риск от наводнение, определени от анализа на „Басейнова дирекция“ - Варна са осем за Шуменска и четири за Търговищка област. Това каза Жасмина Керанова началник отдел „Планове“ към дирекцията. "Това са селища, уязвими зони при наводнения. На картите от риск при наводнения са показани елементите на риск, които могат..

публикувано на 23.11.17 в 14:08
Ани Търговище

Събраха 3 000 лева за малката Ани от Търговище

Близо 3 хиляди лева са парите, събрани от кутиите в подкрепа на шестгодишната Ани, болна от детска церебрална парализа. По желание на бабата на момиченцето петстотин лева са внесени по сметката за лечение на Неделчо Недялков, също от Търговище. Останалите средства са за разходите по пътуването и престоя на Ани и баба й в турска клиника, където на..

публикувано на 23.11.17 в 08:14

Талантите на Търговище заедно за Неделчо

В Търговище тази вечер ще бъде изнесен концерт „Талантите на Търговище заедно за Неделчо”. Проявата е организирана от благотворителната инициатива „Творците на Търговище, обединени за Неделчо”. Организаторите набират средства за лечението в турска клиника на 40-годишния Heдeлчo Heдялĸoв. Мъжът e бoлeн oт pядĸa бoлecт и за вливането на стволови..

публикувано на 22.11.17 в 11:26

Ръст на заплатите в Търговище

867 лева е средната брутна заплата в област Търговище за месец септември, показват данните на статистиката. По този показател регионът се нарежда на 11-то място в страната. С най-високо възнаграждение за същия период е София – 1427 лв., а с най-ниско е област Видин – 675 лева. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение..

публикувано на 22.11.17 в 11:16

Задържаха надрусан шофьор в Търговище

В Районното управление в Търговище е образувано бързо полицейско производство срещу 22-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотичното вещество канабис. Засечен е при полицейска проверка около 01:20 ч. тази нощ на бул. „А. Стамболийски“ в Търговище. Задържан е за срок до 24 ч в Районното управление.

публикувано на 22.11.17 в 10:46

В Търговище задържаха сериен крадец

Извършител на серия от кражби задържаха в Търговище за срок до 72 часа. 34-годишният жител на града е прониквал в избени помещения и стопански постройки на 7, 11, 18 и 20 ноември и прибирал медни и други метални предмети. Действал в града и вилните зони. Известен е на полицията.

публикувано на 22.11.17 в 10:39

Изследват безплатно за СПИН в Търговище

Безплатни и анонимни изследвания организира Регионалната здравна инспекция в Търговище по повод Европейската седмица на изследване за ХИВ. Те се правят в ПТГ “Цар Симеон Велики“, а от 11:00 часа - в ПГЕС. Утре екипът на здравната инспекция ще е във  II СУ „ Проф. Никола Маринов“.

публикувано на 22.11.17 в 10:00