Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет инцидента с пострадали в Търговищко

Пътни инцидента с пострадали са станали през изминалото денонощие в Търговищко, съобщиха от полицията. Мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Омуртаг - Търговище. 65-годишният гражданин на Корея, със статут на постоянно пребиваващ у нас, на завой загубил контрол над автомобила си и излязъл извън пътното платно. Той е настанен за лечение в..

публикувано на 20.09.17 в 13:25

Арестуваха двама за отглеждане на наркотици в Търговище

Почти 4 кг марихуана и 10 растения са намерени у 28-годишен мъж от Търговище при проведена полицейска операция вчера. При претърсване на имот в с. Ралица, ползван и обитаван от 28-годишния, е установено, че същият съхранява суха зелена тревиста мас с общо тегло 1,900 кг, както и 10 стръка, които при извършен полеви наркотест реагират на марихуана...

публикувано на 20.09.17 в 11:52

Две катастрофи за ден в Търговищко

Два леки автомобила са се ударили днес по обяд в близост до гробищния парк в Търговище. По предварителна информация е пострадало 12-годишно момче, което е с разкъсно-контузна рана и е настанено в МБАЛ - Търговище за наблюдение. В ранния следобед е постъпил сигнал за друг инцидент. На главния път София - Варна, в местността „Боаза“, лека кола е..

публикувано на 19.09.17 в 16:31

Населени места без ток в региона днес

Райони на Търговище ще са без ток днес заради неотложни ремонти, информират от „Енерго про“. От 9 ч. до 12 ч. захранване няма да има за част от абонатите по улиците „Любен Каравелов“ и „Поп Сава Катрафилов“. В Опака от 9 ч. до 16,30 ч. без ток ще останат жителите по улиците „Съединение“, „Драва“, „Цар Асен“ и „Бъкстон“. Също от 9 ч., но до 13,30 ч...

публикувано на 19.09.17 в 07:10

3 788 тона отпадъци събрани за ден в България

Над 78 тона отпадъци са събрани при кампанията за почистването на Търговище. Това са окончателните данни за всички населени места от общината, на база предадени количества в регионалното депо. 76 фирми, училища, пенсионерски клубове, детски градини, ведомства и граждани участваха в акцията. Регистрираните доброволци са близо 5 000. Днес 50 жители на..

публикувано на 18.09.17 в 12:38

"Борово око" в Търговище вече е по-чист

Десет чувала с боклук събра днес екипът на Областната администрация в Търговище. Областният управител и служителите почистиха парка „Борово око“. Тази година кампанията за почистване на България има спортна концепция, като чистенето е във вид на отборна игра и състезание между отделните български региони. Всяка област е отбор и трябва да мотивира..

публикувано на 16.09.17 в 11:30

4000 души от Търговище подкрепят кампанията „Да изчистим България заедно”

Близо 4000 жители на община Търговище се очаква да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе утре, 16 септември, съобщиха от общинската администрация. Заявки за участие са подадени от пенсионерски клубове, училища, детски градини, читалища, кметства на населените места, Областната администрация, НАП, БЧК, Военното..

публикувано на 15.09.17 в 15:25