Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още няколко дни за данъци с отстъпка

На 30 април, понеделник, е крайният срок за плащане на местните данъци и такси с 5 %отстъпка, напомнят от община Търговище. Това са налозите върху превозните средства, недвижимите имоти, такса битови отпадъци, както и втората вноска на патентния данък. Всички, внесли пълния размер на задълженията си до тази дата, имат възможност да участват в..

публикувано на 24.04.18 в 11:13

Пак източиха банкова карта

За пореден случай на неправомерно теглене от банкова карта съобщиха от полицията в Търговище. Вчера е получен сигнал, че от сметката на 50-годишен мъж от Смолян са изтеглени 890 лв. без съгласието на титуляра. От Областната дирекция на МВР отново напомнят на гражданите да съхраняват грижливо банковите си карти и в никакъв случай да не прикрепят към тях..

публикувано на 20.04.18 в 11:34

Спипаха пореден водач без книжка

Полицията засече водач без книжка, който е управлявал товарен автомобил с прекратена регистрация. На общински път между селата Халваджийско и Малоградец, община Антоново, служителите установили неправоспособния 38-годишен водач от   Камбурово. Камионът ЗИЛ 51 бил със служебно прекратена регистрация  заради несключена задължителна застраховка..

публикувано на 20.04.18 в 11:27

Обновяват паркове и градинки в Търговище

6 са одобрените проекти на община Търговище от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Реализацията на дейностите е по Националната кампания „Чиста околна среда 2018 г.". Кметствата в селата Макариополско и Голямо Ново ще получат до 10 000 лв. за благоустрояване на паркове, озеленяване, ремонти на детски кътове и..

публикувано на 20.04.18 в 10:01

Ръсят срещу кърлежи в Попово

Започна дезакаризация на зелените площи в община Попово. Пръсканията се извършват вечер след 22 ч. с разрешени от закона препарати. С приоритет се обработват детските площадки. Общата площ на територията на зелените площи в града е 229 дка, а 27 дка са площите на дворовете на детските градини в цялата община. В местностите „Керчан баир” и „Коконката”..

публикувано на 18.04.18 в 09:04

Ремонтират училище в Търговище с европари

Близо 700 ученици от най-голямото основно училище в Търговище - „Христо Ботев”, ще посрещнат новата учебна година в изцяло ремонтирана сграда. 4-те милиона лева за ремонта и обзавеждането на училището са осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". В средата на април повечето от строителните и ремонтните работи се изпълняват по график. Има и..

публикувано на 17.04.18 в 16:18

Ани вече се движи с проходилка

Състоянието на малката Ани от Търговище се подобрява, след като детето започна лечение в турска клиника в края на миналата година, благодарение на бързо събраните пари чрез благотворителен базар, организиран в социалната мрежа. Тогава за по-малко от две седмици бяха събрани 32 000 долара. Шестгодишната Ани е с диагноза детска церебрална парализа. Днес..

публикувано на 17.04.18 в 11:49