Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Надзиратели в Търговище на протест

Служителите от синдикат „Охрана“ ще протестират днес пред Съдебната палата в Търговище. Искания са за 20% увеличение на трудовите възнаграждения и подобряване на условията на труд, заяви  председателят на профсъюза Ангел Дачев. "Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както е в целия сектор. Затова желаем да бъдем..

публикувано на 22.02.18 в 09:41

Най-търсените професии в Търговище

Бизнесът в Търговищка област търси фадромисти, заварчици, счетоводители, готвачи, стругари, фрезисти, машинни инженери, шлосери, тапицери, машинни оператори, експерти външна търговия, снабдители, мотокаристи, дърводелци, общи работници и механизатори. Това става ясно от анкета, разпространена през декември от областната управа. Повечето фирми са..

публикувано на 21.02.18 в 11:04

"Зебрите" в Търговище се нуждаят от боя

Голяма част от пешеходните пътеки в Търговищка област се нуждаят от освежаване. Това установиха проверките по общини, извършени между 22 и 30 януари. Сред другите проблеми, констатирани от експертите, са липсата на знаци, които да обозначават пешеходните пътеки, и нуждата край училищата и детските градини в някои населени места да бъдат изградени..

публикувано на 21.02.18 в 10:35

Сняг и мъгла в района на Омуртаг

От 80 до 100 метра е видимостта поради мъгла в района на Омуртаг тази сутрин, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Около 5 ч. в района е започнал и снеговалеж. На други места в Търговищка област превалява дъжд. Пътищата са мокри, девет машини опесъчават настилките. В прохода „Боаза“ остава опасността от падащи камъни. Температурите в региона..

публикувано на 21.02.18 в 06:10

Отново дрогиран водач зад волана

Двама мъже са заловени с наркотици, информират от Областната дирекция на МВР в Търговище. Вчера по обед на главния път София - Варна в близост до Омуртаг е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от село Красноселци. Установено е, че младежът държи близо 4 грама канабис. У мъж на 22 години от Соколарци, който се возел в колата, са..

публикувано на 20.02.18 в 14:20

БЧК в Търговище се отчита

Българският червен кръст в Търговище ще отчете своята дейност за миналата година от 14 ч. днес. Организацията има 2550 членове и 162 доброволци. В младежката организация членуват 114 младежи. Работили са по проектите „Съхрани здравето си в четири стъпки“, „Лято на детските усмивки“, „Подкрепа за приемни семейства“. Броят на хората, получили..

публикувано на 20.02.18 в 11:40

Попово тегли кредит от Фонд "Флаг"

Публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен дълг от Община Попово е насрочено за днес от 17 ч. в заседателната зала на Общинския съвет. От администрацията предлагат Общината да сключи договор с Фонд "ФЛАГ“ за кредит в размер на 852 000 лв. Със средствата ще се съфинансира проекта „Подобряване на енергийната ефективност на обществените..

публикувано на 20.02.18 в 10:47