Извънредно заседание на ВиК - Търговище

Планът за стопанисване на активите изготвен от ВиК-оператора ще бъде върнат за доработка и прегласуван на следващо събрание. Това съобщиха от Областната администрация в Търговище след извънредното общо събрание на ВиК асоциацията. То бе председателствано от Областния управител Митко Стайков. На срещата присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията. Те приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2018 г. да бъде 15 хил. лв., вместо 12 500 лв. Утре предстои заседание на Асоциацията към област Разград, на което темата също ще бъде разгледана.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мисионис

Археологическо лято на древния Мисионис

Започна подготовката на археологическото лято на средновековния град Мисионис край Търговище. Разкопките под ръководството на проф. Николай Овчаров и археолога Ангел Конаклиев ще стартира на 2 юли. Специалистите ще разполагат с над 140 000 лв. 100 000 лв. са осигурени от държавния бюджет, 30 000 лв. - от бюджета на община Търговище и 10 000 лв. -..

публикувано на 19.06.18 в 15:26

Женят се с нови ритуали

Нови ритуали при сключването на граждански брак подготви Общинското предприятие „Обреди“ в Търговище. Там вече е възможно сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице и на „изнесен ритуал“. От началото на годината в Търговище са сключени 84 граждански брака. Радио Шумен припомня, че през 2017 година Община Търговище реализира..

публикувано на 15.06.18 в 16:01

Мият улиците в Търговище

Общинското предприятие БКС в Търговище започва миене и оросяване на основните улици и булеварди в града през горещите дни, съобщават от пресцентъра на Общината. От началото на седмицата екипи на предприятието почистват определения маршрут с мотометачка, за да се намали запрашаването на въздуха. В ранните сутрешни часове, от 06.00 до 10.00 часа ще..

публикувано на 15.06.18 в 10:58
НДК

Детският комплекс в Ястребино се нуждае от ремонт

Близо 40 години след построяването на Националния детски комплекс в антоновското село Ястребино сградният фонд не е ремонтиран. Комплексът се използва за провеждането на зелени училища, детски лагери, както и за научни семинари, какъвто предстои с млади българисти от Румъния, Молдова, Казахстан и  България, но  условията  за работа и почивка не..

публикувано на 15.06.18 в 10:51

20 млн. лв. за пътя Търговище - Тутракан

Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в основния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат – Тутракан, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". В момента се изработва технологичен проект за ремонта на 9 км от пътя Кубрат - Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. В проекта ще бъдат посочени видът и количеството на..

публикувано на 15.06.18 в 09:49

Благоустрояват квартал в Търговище

Започна премахването на дървесната растителност в района на кв. „Запад“ 2 в Търговище. Дейностите са във връзка с обновяването на квартала по проекта за развитие, обновяване и модернизиране на градската среда, информират от местната администрация. Според указанията, заложени в инвестиционния проект и под надзора на специалисти, екипи на Общинското..

публикувано на 14.06.18 в 14:30

Водосвет за саниран жилищен блок

С водосвет в Търговище бе отбелязано приключването на дейностите по саниране на блока на ул. „Георги Бенковски“ 7. Сградата бе обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. "Уверен съм, че с въвеждане на мерките за енергийна ефективност чувствително ще намалеят и разходите за отопление, каквато е и целта..

публикувано на 13.06.18 в 15:49