Нова организация на движението в Шумен

Поставена е постоянната сигнализация за движение в кръгово кръстовище в района на бул. „Симеон Велики“ до зала „Плиска” и стадиона и Шумен и на разклона за жп прелеза и на ул. „Строител“. В момента работници от строителна фирма поставят бордюрите, очертаващи съоръжението при отбивката за жп прелеза. При новата организация на движението предимство имат автомобилите, навлезли в кръстовището. От общинската администрация предупреждават водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да спазват поставените указателни табели и знаци.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гледаха делото срещу Петър от Шумен, пребил жестоко майка си

Шуменският окръжен съд днес гледа делото срещу 23-годишния Петър Петров, който на 5 декември миналата година преби майка си. Пострадалата се възползва от правото си да не свидетелства по делото, не пожела и да бъде и частен обвинител. Петър е обвинен в опит за умишлено убийство с особена жестокост. Лелята на Петър е свидетел на инцидента, който се разиграл..

публикувано на 26.07.17 в 13:42

Не е ясно кога ще започнат кърпежите на улици в Шумен

"Летните машини кърпежи на улици в община Шумен не са започнали, защото обществената поръчка се обжалва от фирма, която не участва в процедурата и не е регистрирана в Камарата на строителите. Първо мина през КЗП, там спечели Общината. Ще се гледа утре във Върховния административен съд. Това се превърна в поминък на определени хора да обжалват, по този..

публикувано на 26.07.17 в 13:30

Лозов масив горя край Велики Преслав

Един декар лозов масив е изгорял при пожар в местността „Дервиша“ край Велики Преслав. След получаване на сигнала вчера сутринта огнеборците заварили да горят сухи треви и лозови насаждения. Пламъците, на площ от 3500 кв. метра били погасени с тръбни пръскачки. Три сгради са спасени от изгаряне. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

публикувано на 26.07.17 в 13:21

Дърво затисна шофьор в автомобила му

Дърво падна върху лек автомобил, докато преминавал на разклона за село Васил Друмев. Инцидентът е станал вчера около 16:26 часа. Наложило се екип пожарникари да вадят от автомобила затиснатия шофьор. Пострадалият водач е пренесен до линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Извършени са му изследвания за травми. След прегледа станало ясно, че няма..

публикувано на 26.07.17 в 13:18

Газова бутилка се запали в Шумен

Газова бутилка се е запалила на тераса в жилищен апартамент на ул. "Северна" 14 в квартал "Еверест" в Шумен около 10:30 часа днес. Собственикът на апартамента е успял да я изхвърли през терасата, а екип от шуменската пожарна е загасил пламъците. Няма пострадали и нанесени материални щети.

публикувано на 26.07.17 в 13:13

Още един блок ще санират във Велики Преслав

Санирането на 5-етажен блок в кв. „Генералски блокове” във Велики Преслав ще започне до края месеца. Това е втората сграда в града, която ще бъде обновена. Блокът е с три входа и 45 апартамента. Санирането ще се прави от фирма от Пазарджик. Подмяна на покривното покритие с монтаж на хидроизолация, подмяна на дограмите, обновяване на фасадите и общите..

публикувано на 26.07.17 в 10:44

Шуменски учители усвояват европейски методики

Проект на стойност 8 605 евро спечели шуменската детска градина „Братя Грим“. Средствата са по европейската програма за образование и обучение „Еразъм+“ и ще бъдат отпуснати за квалификация на педагогическите кадри. "Двама учители ще посетят италианско училище, където се прилагат методите на Мария Монтесори, а други двама ще усвояват валдорфската..

публикувано на 26.07.17 в 09:44