Нова организация на движението в Шумен

Поставена е постоянната сигнализация за движение в кръгово кръстовище в района на бул. „Симеон Велики“ до зала „Плиска” и стадиона и Шумен и на разклона за жп прелеза и на ул. „Строител“. В момента работници от строителна фирма поставят бордюрите, очертаващи съоръжението при отбивката за жп прелеза. При новата организация на движението предимство имат автомобилите, навлезли в кръстовището. От общинската администрация предупреждават водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да спазват поставените указателни табели и знаци.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейски ленти ограждат съдебната палата в Шумен

Сградата на съдебната палата в Шумен, без южната ѝ част (ул. "Съединение"), е обградена с полицейски ленти, видя репортер на Радио Шумен. Отцепен е и районът на градинката пред централния вход на палатата. Теренът се охранява от служители на шуменската полиция. Преминаването на пешеходци е забранено. От пресцентъра на полицията в Шумен съобщиха, че..

публикувано на 22.09.17 в 20:34

"Царска" сватба в базиликата във Велики Преслав

С царска церемония венчаха двама млади от Велики Преслав и Шумен в базиликата на втората българска столица. Клуб „Традиция” направи сватбеното тържество уникално с присъщите за X век одежди, накити, оръжия и съдове от кован метал. Царски особи, придворни и чуготи от личната охрана на владетеля участваха във възстановка, пресъздаваща времето на..

публикувано на 22.09.17 в 20:14

Оставиха в ареста собственика на оражанжерия за канабис в Нови пазар

Шуменският окръжен съд остави в ареста собственика на разкритата оранжерия за канабис в Нови Пазар. 39-годишният Венцислав Чобанов беше задържан при полицейска акция, при която са намерени 77 растения, скрити в стопанска постройка, и още 340 грама суха тревиста маса. Мъжът е криминално проявен, има две присъди за кражби. От прокуратурата поискаха..

публикувано на 22.09.17 в 15:20

Край Шумен започна Международният исторически фестивал „Доблест и слава”

  В 14 часа в района на Шуменската крепост бе дадено началото на Международния исторически фестивал „Доблест и слава” .Той се явява продължение на възстановките, провеждани от 2004 година насам, пресъздаващи превземането на крепостта от войските, водени от крал Владислав III Ягело през 1444 г. Официалното откриване започна с демонстрации с..

публикувано на 22.09.17 в 14:45

В жива картина в Шумен обявиха Независимостта

С шествие и пресъздаване на жива картина Родолюбивият комитет „Кан Крум Страшний“ в Шумен отбеляза Независимостта на България. Пред военния клуб и пред събраните шуменци, в облекла от тогавашната епоха, членовете на клуб показаха как в Шумен е обявена Независимостта - кметът е прочел пред обществеността документа на княз Фердинанд. След пресъздаването..

публикувано на 22.09.17 в 13:49

Разбиха оранжерия за канабис в Нови Пазар

Модерна оранжерия за отглеждане на канабис разкриха в покрайнините на Нови Пазар. Под прикритието на стопанска постройка, в две помещения са намерени са 77 растения с височина между 50 и 80 см. Открити са и 340 грама суха тревиста маса, които според запознати, на черния пазар могат да се продадат за близо 12 000 лв. Операцията е реализирана вчера..

публикувано на 22.09.17 в 13:21

Ники от Шумен се справя с болестта

Николай Иванов се завърна в Шумен след поредната химиотерапия, направена в турска клиника. Ядрено-магнитният резонанс е показал, че туморът е намалял значително и вече може да бъде изцяло премахнат с операция. Медиците смятат, че е възможно това да стане след около две седмици, стига кръвните показатели на момчето да са добри. Лекарите следват протокол,..

публикувано на 22.09.17 в 11:51