Приеха промени в бюджета на община Шумен

Снимка: Радио Шумен
Бюджетната комисия към шуменския общински съвет одобри предложените от администрацията промени в приходната и разходната част на бюджета за 2017 година. Според тях с 875 000 лева се завишават местните приходи. Средствата са от преизпълнение на данък върху недвижимите имоти, приходите от дивиденти, постъпления от продажба на сгради и данък върху превозните средства. Сумата е разпределена в разходната част за различни нужди. По време на комисията беше внесено допълнение към докладната записка за текущи промени в бюджета. Според него предвидените средства за електроенергия за пречиствателната станция за отпадни води в размер на 120 000 лева няма да бъдат взети от параграфа за ремонт на уличната мрежа. Те ще бъдат осигурени от преизпълнението на данъка върху превозните средства.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гледаха делото срещу Петър от Шумен, пребил жестоко майка си

Шуменският окръжен съд днес гледа делото срещу 23-годишния Петър Петров, който на 5 декември миналата година преби майка си. Пострадалата се възползва от правото си да не свидетелства по делото, не пожела и да бъде и частен обвинител. Петър е обвинен в опит за умишлено убийство с особена жестокост. Лелята на Петър е свидетел на инцидента, който се разиграл..

публикувано на 26.07.17 в 13:42

Не е ясно кога ще започнат кърпежите на улици в Шумен

"Летните машини кърпежи на улици в община Шумен не са започнали, защото обществената поръчка се обжалва от фирма, която не участва в процедурата и не е регистрирана в Камарата на строителите. Първо мина през КЗП, там спечели Общината. Ще се гледа утре във Върховния административен съд. Това се превърна в поминък на определени хора да обжалват, по този..

публикувано на 26.07.17 в 13:30

Лозов масив горя край Велики Преслав

Един декар лозов масив е изгорял при пожар в местността „Дервиша“ край Велики Преслав. След получаване на сигнала вчера сутринта огнеборците заварили да горят сухи треви и лозови насаждения. Пламъците, на площ от 3500 кв. метра били погасени с тръбни пръскачки. Три сгради са спасени от изгаряне. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

публикувано на 26.07.17 в 13:21

Дърво затисна шофьор в автомобила му

Дърво падна върху лек автомобил, докато преминавал на разклона за село Васил Друмев. Инцидентът е станал вчера около 16:26 часа. Наложило се екип пожарникари да вадят от автомобила затиснатия шофьор. Пострадалият водач е пренесен до линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Извършени са му изследвания за травми. След прегледа станало ясно, че няма..

публикувано на 26.07.17 в 13:18

Газова бутилка се запали в Шумен

Газова бутилка се е запалила на тераса в жилищен апартамент на ул. "Северна" 14 в квартал "Еверест" в Шумен около 10:30 часа днес. Собственикът на апартамента е успял да я изхвърли през терасата, а екип от шуменската пожарна е загасил пламъците. Няма пострадали и нанесени материални щети.

публикувано на 26.07.17 в 13:13

Още един блок ще санират във Велики Преслав

Санирането на 5-етажен блок в кв. „Генералски блокове” във Велики Преслав ще започне до края месеца. Това е втората сграда в града, която ще бъде обновена. Блокът е с три входа и 45 апартамента. Санирането ще се прави от фирма от Пазарджик. Подмяна на покривното покритие с монтаж на хидроизолация, подмяна на дограмите, обновяване на фасадите и общите..

публикувано на 26.07.17 в 10:44

Шуменски учители усвояват европейски методики

Проект на стойност 8 605 евро спечели шуменската детска градина „Братя Грим“. Средствата са по европейската програма за образование и обучение „Еразъм+“ и ще бъдат отпуснати за квалификация на педагогическите кадри. "Двама учители ще посетят италианско училище, където се прилагат методите на Мария Монтесори, а други двама ще усвояват валдорфската..

публикувано на 26.07.17 в 09:44