Приеха промени в бюджета на община Шумен

Снимка: Радио Шумен
Бюджетната комисия към шуменския общински съвет одобри предложените от администрацията промени в приходната и разходната част на бюджета за 2017 година. Според тях с 875 000 лева се завишават местните приходи. Средствата са от преизпълнение на данък върху недвижимите имоти, приходите от дивиденти, постъпления от продажба на сгради и данък върху превозните средства. Сумата е разпределена в разходната част за различни нужди. По време на комисията беше внесено допълнение към докладната записка за текущи промени в бюджета. Според него предвидените средства за електроенергия за пречиствателната станция за отпадни води в размер на 120 000 лева няма да бъдат взети от параграфа за ремонт на уличната мрежа. Те ще бъдат осигурени от преизпълнението на данъка върху превозните средства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Топло, но с превалявания

Между 11 и 15 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин - 11 градуса е в Шумен, 15 в Разград, 16 в Русе и Силистра. Днес в региона ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа съвсем слаб южен вятър, следобед ще се обърне от север-североизток и ще се усили..

публикувано на 27.04.18 в 06:54

Плановите спирания на тока днес

Райони на Шумен ще са без ток днес заради неотложни ремонти. От 13 ч. до 16 ч. захранване няма да имат абонатите по улиците „Ален мак“, „Гиньо Писков“, „Марица“, „Божур“ и „Перуника“. От 16 ч. до 16,30 ч. без електричество ще е част от Велики Преслав – Промишлената зона и отделни адреси по улиците „Добруджа“, „Любен Каравелов“, „Лозарска“ и..

публикувано на 27.04.18 в 06:19

Среща за парите на МБАЛ-Шумен

Областният управител проф. Стефан Желев проведе среща с изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов, с   временно изпълняващия длъжността директор на РЗОК Мирослав Мутафчийски и заместник-кмета на Шумен по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова по проблема с изплащането на трудовите възнаграждения на работещите в..

публикувано на 26.04.18 в 17:38

Издирват 83-годишен мъж

Областната дирекция на МВР – Шумен издирва 83-годишния Вичо Вичев от село Иваново. Около 16 ч. вчера той напуснал дома си, като съобщил на близките си, че отива до магазина. Оттогава е в неизвестност. Мъжът е среден на ръст, със сини очи. Придвижва се трудно, с два бастуна. Бил е облечен със сива блуза тип поло с дълъг ръкав, обут е бил с кафяво..

публикувано на 26.04.18 в 17:27

Нови флагове се веят в Шумен

Нови знамена бяха поставени пред сградата на Община Шумен, на паркинга пред Информационния център към Паметника „Създатели на българската държава“ и на кулата на Шуменската крепост.   Височината на пилона на крепостта е 8 метра. Другите  четири пилона са по 12 метра. Трибагреникът на кулата е с размери 2,40 на 4 метра, а останалите са по 1,80 на 3..

публикувано на 26.04.18 в 17:19

Бизнесът в гимназията

С раздаване на множество награди завърши седмото издание на Панаира на учебнотренировъчните фирми в шуменската Професионална гимназия по икономика. Наградата за най-атрактивен щанд отиде при парти агенцията „Сватбен ден“. Като най-перспективна бе оценена идеята за бизнес на фирмата за графичен и уеб дизайн „ИНСТАНТ АЙ ТИ“. А най-много сделки по време..

публикувано на 26.04.18 в 16:39
Архив

Условни присъди за братя Юзеирови

Осъдителни присъди, глоби и обществено порицание присъди на братя Юзеирови Шуменският районен съд. Росен и Атанас Йорданови бяха предаден на съд за проповядване на национална, етническа и религиозна омраза към България. Присъдите бяха прочетени в тяхно отсъствие, тъй като процесът е задочен. На 2 април 2010 г. в хотел „Шумен“ двамата братя..

публикувано на 26.04.18 в 16:32