Служителите на МВР започват регионални протести

Снимка: БГНЕС
Синдикалната федерация на служителите в МВР започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли в 18:30 часа пред храма „Свети Седмочисленици“. Ще последват регионални протести във Варна на 20 юли, в Добрич на 25 юли и Гоце Делчев на 27 юли. Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и останалите градове на страната, съобщиха за Радио Шумен от Синдикалната федерация на служителите в МВР. В тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират движението на камиони над 12 т през Прохода на Републиката

От днес до 15 ноември се спира движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона през Прохода на Републиката - пътят Велико Търново - Гурково. Проходът е основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България. Ще се ремонтира участъкът от второкласния път през Гурково. По време на ремонтните работи товарните автомобили над 12..

публикувано на 20.09.17 в 14:49

"Заедно в час" набира нови участници

„Заедно в час“ започва новата си кампания за подбор на участници за двегодишната си програма. Желаещите могат да кандидатстват до 20 ноември, като попълнят онлайн формуляр на уебсайта на организацията. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка в рамките на седем седмици...

публикувано на 20.09.17 в 14:18

Булмаркет: "Не дължим нищо, докато съдът не се произнесе"

„Дружествата, чиито влак причини инцидента в Хитрино не дължат нищо, докато съдът не се произнесе чия е отговорността и дали дължат обезщетения“. Това се казва в отворено писмо на собствениците на дерайлиралата композиция, „Булмаркет рейл карго” ЕООД и „Булмаркет ДМ” ООД, по повод публикации в медиите. Според собствениците, целта на материалите е да се..

публикувано на 20.09.17 в 11:57

Без ток на 20 септември

От 08:30 ч. до 16:30 ч.,  ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Глоджево. Временни смущения в електрозахранването са възможни в същите часове в района  на гара Сеново, с. Равно и с. Каменово. От 08:30 ч. до 17:00 ч., ток няма да има и в разградското с. Гецово, а от  08:30 ч. до 16:30 ч. в  са възможни смущения в селата Гецово,..

публикувано на 20.09.17 в 06:51

Днес ще е все още топло и с променлива облачност

Днес преди пладне ще има променлива, предимно ниска облачност, която около пладне ще се разкъса и намалее до слънчево. Късно следобед на места над северозападните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще се усили до умерен от югоизток, а привечер във вътрешността ще започне да обръща от..

публикувано на 20.09.17 в 06:26

Такса смет-как да се определя

Новият начин за определяне на размера на такса смет, който трябва да влезе в сила от 2019 г., ще затрудни общинските администрации. Това заяви пред Радио Шумен кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, в коментар за приетите на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, те въвеждат принципа на европейската директива „замърсителят плаща“...

публикувано на 19.09.17 в 15:36

43 млн. лв. получиха 15 общини

Общините Нови пазар и Велики Преслав са сред 15-те в страната, чийто кметове днес получиха първите си подписани договори по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В Нови пазар ще бъдат ремонтирани спортните площадки в СУ „Васил Левски“, ще бъдат монтирани нови гимнастически уреди и ще бъде изграден фитнес на открито, каза за Радио Шумен..

публикувано на 19.09.17 в 13:31