Състезание с мотофрези за празника на Горичево

Две села от община Кубрат отбелязват днес селищния си празник. Съборът в Горичево започна с велосъстезание. Победител при най-малките стана 6-годишният Емре Ерсин, в категорията до 12 години пръв е Еркан Ервин, а във възрастовата група до 19 години спечели Джан Хасан. В състезанията по бягане за момичета и момчета най-бързи бяха Рафие Сезалиева и Ерай Мехмед. По традиция в Горичево се проведе и единственото у нас състезание с мотофрези. Купата беше завоювана от Дениз Бейти. Празничните прояви ще продължат след 17 ч. с конкурс за най-вкусна баклава. Участие са заявили около 20 майстори на традиционния сладкиш, съобщи кметът на селото Ерсен Билял. От 18,30 ч. в Горичево ще се проведе футболна среща с участието на младежи и ветерани, след което ще има музикална програма. На празника в селото присъства кметът на община Кубрат Алкин Неби.

Съборът в Мъдрево започна преди обед с турнир по борба. След 19,30 ч. ще има музикална програма с участието на самодейци от Народното читалище „Васил Левски“ в село Звънарци. Гости на празника в Мъдрево ще са естрадният певец Сунай Чалъков, дует „Мистик“ и танцовата формация „Гиздава девойка“. След 22,30 ч. ще се проведе турнир по канадска борба за мъжеВИЖТЕ ОЩЕ

Задигнаха бутилки с уиски

Пари и алкохол са откраднати от апартамент в Разград. Жилището, собственост на 37-годишен мъж, е отключено с подбран или подправен ключ вчера. Задигнати са четири бутилки уиски и сумата от 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 14.11.18 в 10:32

Нова детска площадка в Йонково

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детската градина в исперихското село Йонково. Площадката е изградена с негово лично дарение, което включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет. С доброволен труд жителите са монтирали съоръженията. В детската градина се обучават 18 деца. Гюнай Хюсмен предостави..

публикувано на 14.11.18 в 07:07

Тертерчани oбнoвяват парка в селoтo си

Жители на кубратскoтo селo Тертер обновяват с доброволен труд парка в селото. Средства за ремонт в размер на 10 000 лева са спечелени по проект oт Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, уточни кметът Никoлай Иванoв. 12 дoбрoвoлци засадиха дръвчета, рoзи, тунии и целoгoдишни цветя. „Вече възстанoвихме oградата на..

публикувано на 14.11.18 в 07:02

Проверка на ремонтни дейности

Кметът на Разград Валентин Василев инспектира ремонтите в населените места в общината. Дейностите започнаха в края на септември - рехабилитация и кърпеж на улици и преасфалтиране на отделни участъци. Общата стойност на предвидените разходи е 145 800 лв. Изборът на улиците за ремонт е направен по предложение на кметовете на населените места, които са се..

публикувано на 13.11.18 в 16:15

Села без вода

Утре без вода ще бъдат селата Сеслав и Челешевo заради авария, съобщиха за Радио Шумен от ВиК "Меден кладенец" в Кубрат. Водoпoдаванетo ще бъде спрянo от 8:00 часа. Очаква се аварията да бъде отстранена до 16:00 часа.

публикувано на 13.11.18 в 15:17

Полицаите спипаха двама нарушители

Почерпен водач засякоха пътните полицаи в Исперих. Дрегерът е отчел 3,15 промила алкохол при 42-годишния шофьор, мъжът е задържан. 24-годишен младеж е представил фалшива шофьорска книжка при проверка в с. Острово. Той представил свидетелство за правоуправление, издадено от Република Португалия. След справка в информационните масиви е установено,..

публикувано на 13.11.18 в 13:17

Нова помощ за деца с починал родител

За нов вид месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител, която се въвежда 01 януари следващата година съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. Помощта ще се предоставя, независимо от доходите на семейството и детето, на другия родител или на настойника, който отглежда детето, при няколко условия: те..

публикувано на 13.11.18 в 11:30