Състезание с мотофрези за празника на Горичево

Две села от община Кубрат отбелязват днес селищния си празник. Съборът в Горичево започна с велосъстезание. Победител при най-малките стана 6-годишният Емре Ерсин, в категорията до 12 години пръв е Еркан Ервин, а във възрастовата група до 19 години спечели Джан Хасан. В състезанията по бягане за момичета и момчета най-бързи бяха Рафие Сезалиева и Ерай Мехмед. По традиция в Горичево се проведе и единственото у нас състезание с мотофрези. Купата беше завоювана от Дениз Бейти. Празничните прояви ще продължат след 17 ч. с конкурс за най-вкусна баклава. Участие са заявили около 20 майстори на традиционния сладкиш, съобщи кметът на селото Ерсен Билял. От 18,30 ч. в Горичево ще се проведе футболна среща с участието на младежи и ветерани, след което ще има музикална програма. На празника в селото присъства кметът на община Кубрат Алкин Неби.

Съборът в Мъдрево започна преди обед с турнир по борба. След 19,30 ч. ще има музикална програма с участието на самодейци от Народното читалище „Васил Левски“ в село Звънарци. Гости на празника в Мъдрево ще са естрадният певец Сунай Чалъков, дует „Мистик“ и танцовата формация „Гиздава девойка“. След 22,30 ч. ще се проведе турнир по канадска борба за мъжеГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгониха съветник за отсъствия

Общинската избирателна комисия в Кубрат прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник от „Бъдеще за Кубрат“ Красимир Христoв, който не е присъствал на седем от общо петнайсетте заседания на Общинския съвет в Кубрат без основателни причини. Уведомлението за това е подадено в Общинската избирателна комисия лично от председателя на Общинския..

публикувано на 24.01.19 в 09:39

Деца с награди от полицията

За конкурса „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция”, от Областната дирекция на МВР-Разград бяха изпратени четири рисунки. Днес участниците в националната надпревара от Разградска област бяха наградени от директора на областната дирекция ст. комисар Ивайло Йовчев. Александра Димитрова и..

публикувано на 23.01.19 в 16:56

Ремонтират пътя Пристое-Лъвино

Движението по пътя „Пристое – Подайва – Къпиновци – Лъвино – Исперих“ се осъществява в едната лента за движение заради превантивен ремонт, съобщиха от Областното пътно управление в Разград. Водачите трябва да преминават с повишено внимание, участъкът е регулиран с временна сигнализация. Ремонтът ще продължи до 30 април.

публикувано на 23.01.19 в 06:20

Осигуряват топъл обяд за бедни

В Община Исперих и през тази година ще се предоставя топъл обяд за хора в затруднено материално положение. 140 души всеки делничен ден получават безплатно топла супа, основно ястие и хляб. Храната се приготвя в Домашния социален патронаж. Управителят на социалната кухня Айлян Халиибрям уточни, че при реализирани икономии се предлага и десерт, а..

публикувано на 22.01.19 в 15:22

По-ниска такса за апостил

Нова, по-ниска такса за издаване на апостили влиза в сила от днес. Новата такса е 5 лева вместо досегашните 15 лева. Радио Шумен припомня, че Областната администрация в Разград започна издаване на апостили на документи за чужбина на 3 януари. Заявленията се подават в стая 809 на 8 етаж на администрацията. Това е нова административна услуга, която от..

публикувано на 22.01.19 в 14:06

Три номинации за "Почетен гражданин на Разград"

Три са номинациите за наградата „Почетен гражданин на Разград“, съобщават от Общинската администрация. За своя принос е номиниран Пламен Радев - професор по Теория на възпитанието и дидактика и доктор на педагогическите науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. За удостояване с най-престижната награда са предложени спортният деятел..

публикувано на 22.01.19 в 12:52

412 нарушения на пътя за седмица

412 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградско само за седмица - от 14 до 20 януари 2019 г. Съставени са 344 фиша и 52 акта. Шест от актовете са на неправоспособни водачи. Засечен е шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила. Три моторни превозни средства са спрени от движение –..

публикувано на 22.01.19 в 12:43