Състезание с мотофрези за празника на Горичево

Две села от община Кубрат отбелязват днес селищния си празник. Съборът в Горичево започна с велосъстезание. Победител при най-малките стана 6-годишният Емре Ерсин, в категорията до 12 години пръв е Еркан Ервин, а във възрастовата група до 19 години спечели Джан Хасан. В състезанията по бягане за момичета и момчета най-бързи бяха Рафие Сезалиева и Ерай Мехмед. По традиция в Горичево се проведе и единственото у нас състезание с мотофрези. Купата беше завоювана от Дениз Бейти. Празничните прояви ще продължат след 17 ч. с конкурс за най-вкусна баклава. Участие са заявили около 20 майстори на традиционния сладкиш, съобщи кметът на селото Ерсен Билял. От 18,30 ч. в Горичево ще се проведе футболна среща с участието на младежи и ветерани, след което ще има музикална програма. На празника в селото присъства кметът на община Кубрат Алкин Неби.

Съборът в Мъдрево започна преди обед с турнир по борба. След 19,30 ч. ще има музикална програма с участието на самодейци от Народното читалище „Васил Левски“ в село Звънарци. Гости на празника в Мъдрево ще са естрадният певец Сунай Чалъков, дует „Мистик“ и танцовата формация „Гиздава девойка“. След 22,30 ч. ще се проведе турнир по канадска борба за мъжеГалерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновено читалище на 150 години

В навечерието на 150-тата годишнина от създаването на   НЧ“Развитие 1869“-Разград,  бе открита ремонтираната сграда на културната институция. На събитието присъстваха   областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и изпълнителният директор за Балканите и Източна Европа на Държавната агенция за сътрудничество и координация Махмуд Чевик..

публикувано на 22.04.19 в 21:29

В Кубрат сортират боклука

Контейнери за разделно събиране на отпадъци са поставени отново в община Кубрат, съобщиха от местната администрация. Акцията се осъществява съвместно с частна фирма. Новите трицветни съдове за смет тип „иглу“ са поставени на ключови места в Кубрат и в селата Севар, Беловец и Бисерци. Зеленият контейнер е за стъклени отпадъци, жълтият – за..

публикувано на 22.04.19 в 17:14

Бонбони за смет

600 торбички с лакомства получиха деца от Разград срещу предадени чували с отпадъци. Подаръците бяха връчени от кметския екип като част от тазгодишната инициатива „Бонбони за смет“. Акцията се провежда в рамките на кампанията за пролетното почистване на населените места. Награди, включително и парични, са осигурени за най-активните участници в..

публикувано на 22.04.19 в 16:16

Приз за древния Абритус

Награда за атрактивно представяне на туристическата дестинация „Абритус“ получиха Община Разград и Регионалният исторически музей. Призът бе връчен от кмета на Велико Търново по време на церемония в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град. Туристическият бранд „Абритус“ и културно-историческото наследство на Разград бяха представени на..

публикувано на 22.04.19 в 14:19

Зелено хоро в Исперих

Ученици и учители от Профилираната гимназия „Васил Левски” в Исперих участваха активно в „Зелено хоро”. То бе организирано в чест на 22 април – Международния ден на Земята. Пред училището всички играха кръшни народни хора. В инициативата се включиха и членове на Пенсионерския клуб „Педагози”. През този ден служители от Общината засаждаха..

публикувано на 22.04.19 в 12:36

Лакомства за деца от Разград

600 торбички с лакомства получиха деца от Разград срещу предадени чували с отпадъци в инициативата „Бонбони за смет“. Срещу всяка торбичка те получиха и номерче, с което ще могат да участват в томбола на 9 май, когато ще може да получат още награди. Акцията «Бонбони за смет» се провежда в рамките на традиционна кампания за пролетно хигиенизиране на..

публикувано на 21.04.19 в 08:13

Всеки четвърти работодател ще наема нов персонал

Регионалната програма за заетост в Разградска област предвижда разкриването на 85 нови работни места в периода 1 юни – 30 ноември. Това стана ясно от заседанието на Областния съвет за развитие. Безработните ще бъдат назначени в областната администрация и в местните управи като работници по поддръжка на пътища, зелени площи, почистване на обществени..

публикувано на 19.04.19 в 10:44