Занимания за децата в Регионалната библиотека „Професор Боян Пенев“ – Разград

До края на август в детския отдел на разградската Регионална библиотека „Професор Боян Пенев”, от 15 до 17 часа, продължава инициативата „Моята приказна ваканция“. Участниците ще четат заедно любими произведения от детски автори. В понеделник е детското ателие „Обичам те, слънчево лято”, във вторник Детска филмотека, в сряда Творческа работилница „Сръчко”, четвъртък Фентъзи игри – забавни настолни игри, а в петък е постоянната изложба  „Моето слънчево лято”. До края на август в дните вторник, сряда и четвъртък от 9 до 13 часа на детската площадка на библиотеката се провежда забавното лятно четене под мотото „Читалня под небето”.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба за славни битки

Тематична изложба, посветена на 140-годишнината от Руско-турската война, ще гостува в Силистра. Експозицията ще представи 50 фотоса - гравюри, които отразяват подвига и героизма на загиналите руски пълководци, военни кореспонденти и войници. Гравюрите са направени по рисунки от бойното поле и са дело на художници – руски офицери, преки участници в..

публикувано на 13.07.18 в 10:01

Концерт на площада

Осем майсторски класа с 80 млади музиканти от 20 държави ще се реализират в тазгодишното пето поред издание на Международния музикален фестивал и лятна музикална академия "Алегра" в Русе. Тя започва днес от 20.30 ч на площад "Свобода" с концерт на Теодосий Спасов и Младежкия симфоничен оркестър на град Берн, Швейцария. Концертът се нарича „На изток..

публикувано на 12.07.18 в 09:32
Танцовият ансамбъл „Дядо Драгой” от село Драгоево

"Дядо Драгой" на фестивал в Словакия

Танцовият ансамбъл „Дядо Драгой” от село Драгоево се подготвя за участие в международен фестивал в Словакия в края на месеца. Ансамбълът е поканен от организаторите на фестивала, който ще се проведе в град Кокава. Председателят на местното читалище Стоянка Димова разказа, че ансамбълът ще се представи с местни обичаи и драгоевски хора заедно с..

публикувано на 11.07.18 в 09:27

Концерт в края на сезона

Шуменската Симфониета закрива 64-тия си творчески сезон с концерт тази вечер. От 19:05 ч. в концертната зала „Проф. Венета Вичева“ под диригентството на Станислав Ушев ще прозвучат премиерно четири произведения. „Към звездите“ от Анри Дюпар, „По-бавен валс“ от Клод Дебюси, селекция от мюзикъла на Джордж Гершуин „Забавното лице“ и Концерт за пиано..

публикувано на 11.07.18 в 09:14

Върбино се стяга за събор

Сборник с над 700 народни песни ще бъде представен на подготвяния за събота ХХV   фолклорен пенсионерски  събор „Върбино”- 2018, съобщиха от Дуловската община. Изданието, в което са събрани песни на участници в събора, е издадено благодарение на Дуловската община, която е организатор на проявата заедно с местните пенсионерски клубове. Съборът се..

публикувано на 10.07.18 в 16:25

Музика на изток от Алпите

Швейцарският младежки симфоничен оркестър JSO Bern ще има концерт в Силистра днес. Началото е от 18,30 ч. на сцената на Драматичния театър в крайдунавския град. Концертът „На изток от Алпите“ се организира от Фондация „Алегра“ и се осъществява с подкрепата на Община Силистра. Диригент ще бъде Дружелюб Янакиев, който завършва Висшето училище за..

публикувано на 10.07.18 в 09:11

Кукли гонят страха

Днес започнаха репетициите по най-новото детско заглавие на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Това е пиесата „Как се гони страх“, чийто автор е Калин Илиев. Режисьор на постановката е Цвети Пеняшки, сценограф - Мариана Махмудиева, а музиката е на Александър Валериев.   „Това е куклена пиеса, но актьорите ще присъстват на сцената“,..

публикувано на 09.07.18 в 16:40