Занимания за децата в Регионалната библиотека „Професор Боян Пенев“ – Разград

До края на август в детския отдел на разградската Регионална библиотека „Професор Боян Пенев”, от 15 до 17 часа, продължава инициативата „Моята приказна ваканция“. Участниците ще четат заедно любими произведения от детски автори. В понеделник е детското ателие „Обичам те, слънчево лято”, във вторник Детска филмотека, в сряда Творческа работилница „Сръчко”, четвъртък Фентъзи игри – забавни настолни игри, а в петък е постоянната изложба  „Моето слънчево лято”. До края на август в дните вторник, сряда и четвъртък от 9 до 13 часа на детската площадка на библиотеката се провежда забавното лятно четене под мотото „Читалня под небето”.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Зимни поетични вечери" в Дулово

Среща с поета Валентин Йорданов от Силистра организира читалище „Никола Вапцаров“ в Дулово. От 17.30 часа в залата на Общината авторът, който живее в Лондон,   ще представи най-новите си стихове, обединени от темата „Емигрантска поезия“. Валентин Йорданов е носител на награда от конкурса за поезия „Стефан Калев“. Срещата е първа от поредицата „Зимни..

публикувано на 15.12.17 в 16:25

Коледна изложба на търговищките художници

Традиционната коледна изложба на търговищките художници ще бъде открита днес от 17,30 ч. в галерия „Никола Маринов”. Над 20 автори ще представят последните си творби в различни жанрове: живопис, графика и скулптура. Изненада за ценителите на дърворезбата ще бъде оригинално изработен православен владишки трон.

публикувано на 15.12.17 в 15:37

Рождествен концерт в комплекс "Панчо Владигеров"

Госпъл формацията „Менора“ от Бургас тази вечер ще изнесе Рождествен концерт в музейния комплекс „Панчо Владигеров” в Шумен. Събитието започва от 18 часа. Формация „Менора“ е основана през 2009 година и събира четири жени и двама мъже.

публикувано на 15.12.17 в 14:41

Индонезия гостува в Търговище с изложба

Делегация от посолството на Република Индонезия гостува днес в Търговище. Програмата включва откриване на изложба ,,Батик от Индонезия", посещение на Второ средно училище и уъркшоп. За първи път ще бъдат експонирани образци на  традиционното индонезийско изкуство.  Експонатите са част от колекцията на  Нейно Превъзходителство Сри Расджид, посланик на..

публикувано на 15.12.17 в 13:45

„Църква за вълци” на ловешкия театър гостува в Русе

Драматичният театър на Ловеч гостува днес със спектакъла „Църква за вълци” в Русе. Директорът на театъра и актьор Цвятко Стоилов е режисьор на постановката, която се играе повече от година в Ловеч и в други градове, в които гастролира трупата.  Спектакълът „Църква за вълци” ще се играе от 19 часа в Русе. Участват актьорите Ленко Гурков, Слава..

публикувано на 15.12.17 в 12:57

Делегация от посолството на Индонезия на посещение в Търговище

В Търговище днес гостува делегация от посолството на Република Индонезия. Програмата включва официално откриване на изложба "Батик от Индонезия" в Младежкия дом, посещение на II Средно училище и уъркшоп. В експозицията за първи път ще бъдат показани образци на традиционното индонезийско изкуство от различни части на далечната страна. Експонатите са част..

публикувано на 15.12.17 в 12:50

Концерт-спектакъл "Ако си дал" във Велики Преслав

Коледен концерт-спектакъл под наслов „Ако си дал” ще представят тази вечер във Велики Преслав деца от търговищката музикална школа „Нови гласове”. Концертът започва в 17.30 часа в салона на читалище „Развитие”. На сцената ще излязат възпитаници на музикалния педагог Десислава Станкова, сред които и малки изпълнители от града домакин на празничния..

публикувано на 15.12.17 в 11:23