Наркозависими рисуват икони

Наркозависими от цялата страна търсят спасение от дрогата чрез вярата в Бога. Във варненския православен център за духовно обгрижване на наркозависими като част от терапията си младежите рисуват икони, които продават с благотворителна цел. Репортаж на Георги Софронов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От сън спомени няма, но без него не може

Все повече хора страдат от безсъние. То се превръща в глобална епидемия. Според Световната асоциация по медицина на съня,  от непълноценен сън страдат до 45 процента от населението. Сред причините са стресът, напрежението и депресиите. Множество медицински изследвания доказват, че липсата на добър сън е причина за високо кръвно налягане, затлъстяване,..

публикувано на 17.03.18 в 12:58

Когато електричеството заменя газовите лампи в Търговище

Преди 90 години в Търговище светва първата електрическа крушка. Регионалният исторически музей подготвя изложба със стари електроуреди, като разчита търговищенци да разровят тавани и мазета и да се включат в обявената дарителска кампания на експонати, свързани с електричеството. Изложбата ще бъде открита в Славейковото училище на 14 април, датата, на..

публикувано на 17.03.18 в 11:31

Божана Димитрова: Радиото е на мислещите хора!

„Ако „Разговор с вас“ днес се излъчва от студиото на Радио Шумен, основните теми, които искам да включа в него са: За това посмешище ЧЕЗ и то с въпроса не дали, а кога и с колко ще трябва ние, обикновените хора, да плащаме този абсурд, който ни скрои Гинка и Отечественото правителство? Другият въпрос, който няма как да бъде подминат, са..

публикувано на 16.03.18 в 15:08

Деца играят приказки на Братя Грим

Деветото издание на   Международния детски театрален фестивал по приказки на класиците се провежда в Шумен. В събитието тази година  участват над 500 деца. 220 от тях ще се представят днес. Фестивалът няма конкурсен характер. Публиката ще види 42 постановки, като тези на чуждестранните гости ще бъдат излъчвани на запис. „Идеята ни е да научим..

публикувано на 16.03.18 в 13:30

В Световния ден на потребителите - как ни мамят търговците и как да защитим правата си

"Търговците не са на пазара, за да ни направят щастливи, те са там, за да ни вземат парите" - това каза за Радио Шумен в днешния Световният ден на потребителите Богомил Николов от Асоциацията "Активни потребители".   Датата на честване е определена в памет на речта на американския президент Джон Кенеди, който на 15 март 1963 г. обявява пред Сената..

публикувано на 15.03.18 в 13:37
Д-р Румен Генов

Оздравяват шуменската болница

Д-р Димитър Костов - управител на Диагностично-консултативния   център, е предложен за изпълнителен директор на Многопрофилната болница в Шумен. Той ще заеме поста на досегашния шеф д-р Атанас Атанасов. Това съобщи за Радио Шумен народният представител от ГЕРБ д-р Румен Генов. Предстои провеждането на Общо събрание на акционерите. Означават ли..

публикувано на 14.03.18 в 13:48

Сливици – кога и защо се махат?

Операциите за премахване на сливиците на децата са намалели драстично през последните години, благодарение на добрата профилактика. Кога се прибягва към отстраняването им, какви поражения могат да нанесат третата сливица и хроничните възпаления? Чуйте интервю на Сълза Стаменова с д-р Росица Страшимирова – специалист УНГ в МБАЛ – Шумен.

публикувано на 14.03.18 в 13:18