Още от протестите в Русе

БГНЕС
При жега от 35 градуса работниците от военния завод "Дунарит" в Русе излязоха на протест в района на граничния пункт "Дунав мост". От новините разбрахте, че кризата е овладяна и производството, търговията и съхранението на боеприпаси ще продължи без прекъсване. Как премина днешният протестен ден разказа кореспондентът на Българското национално радио в Русе Ася Пенчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартин Николов: Протестите на МВР ще продължат

Стотици полицаи от цялата страна вчера за пореден ден се събраха на поредното шествие и Национален протест в София. Според синдикатите със заложените 55 милиона лева в бюджет 2018 доходите на работещите в системата на МВР ще може да се повишат едва между 5 и 6%, а те настояват за 15 на сто увеличение на заплатите. В интервю за Радио Шумен..

публикувано на 23.10.17 в 13:27

Спомен за шуменското летище

Шуменското летище, което е един от символите на града тъне в забрава. От години то е изоставено на произвола на съдбата, а времето за жалост си е казало думата. Сградите се рушат, мястото е буренясало, асфалтовото покритие също е история. Георги Софронов с още подробности.

публикувано на 23.10.17 в 11:34

С грижа към бездомните - да изплетеш и подариш топлина

"Изплети топлина" е кампанията на фондацията "Има начин", която вече за шеста година ще подари топлина и любов на бездомниците. Доброволци от цялата страна могат да станат част от благотворителната инициатива. Единственото условие е да могат да плетат. Те ще получат напълно безплатно преждата, за да я превърнат в шалове, шапки, ръкавици и чорапи,..

публикувано на 22.10.17 в 11:55

За забранените стоки втора употреба

За никого не е тайна, че в обектите за дрехи втора употреба се предлагат забранени за продажба стоки. Всеки от вас е бил свидетел, че се продават обувки, бельо и бански костюми, а също и дрехи за бебета. Защо въпреки забраната тези стоки могат да се намерят в магазините, а какво твърдят потребители и търговци, можете да чуете в репортажа на Христина..

публикувано на 20.10.17 в 16:35

За финансовите проблеми на болницата в Силистра

Почти всички болници в страната имат проблем с бюджета. Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра също не е изключение. Това каза в интервю за Радио Шумен координаторът по лечебната дейност в силистренската болница д-р Лилия Русева. Според нея в България няма ясна методика за остойностяването на клиничните пътеки от страна на Здравната каса...

публикувано на 20.10.17 в 11:32

Мъжете VS жените в Европа според статистиката

20 октомври е обявен за Европейски ден на статистиката. Ще се отбележи за втори път. И за да опровергаят мнението, че статистиката е скучна, от НСИ представиха нова дигитална публикация - Животът на жените и мъжете в Европа - статистически портрет. Данните могат да ни помогнат да разберем разнообразието и характеристиките на живота на..

публикувано на 20.10.17 в 10:00

Д-р Георги Славчев - младият лекар в шуменската болница

Рентгенологът д-р Георги Славчев е номиниран от Районната лекарска колегия в Шумен за „Млад лекар на годината”. С него се срещна Мина Денева.

публикувано на 19.10.17 в 17:01