Откриват ловния сезон за прелетен дивеч

Снимка: БГНЕС
Днес се открива ловният сезон за прелетни птици. От Североизточното държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, предупреждават да не се нарушават правилата за безопасност. Стриктно ще се следи дали се използват забранените звуковъзпроизвеждащи устройства за привличане на дивеч. Всички ловци задължително трябва да имат писмени разрешителни. Консумацията на алкохол преди и по време на лов е забранена. Заради повишената опасност от пожари горските служители апелират ловците да бъдат особено внимателни при боравенето с огън. От началото на годината досега са издадени нови 285 ловни билета. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за спасителя на щъркели от Зарица

Бездимна екопечка и  грамота получи Сафет Халид от силистренското село Зарица  в знак на благодарност за оказаната грижа за бедстващи щъркели от Министерството на околната среда и водите. Както вече Радио Шумен съобщи, днес зам. -министър Красимир Живков посети района, за да се запознае на място със ситуацията с пострадали от студа птици от вида..

публикувано на 21.03.18 в 18:32

Подадоха заявленията за матури

2716 зрелостници от областите Разград, Търговище и Силистра са заявили желание да се явят на матурата по български език и литература на 21 май. Вторият задължителен зрелостен изпит ще е два дни по-късно. Заявка за него са дали 2631 ученици от трите области. Най-предпочитан предмет за втората задължителна матура е биологията. Тази година повече..

публикувано на 21.03.18 в 17:24

Патронажни сестри в помощ на майките

Патронажната грижа за бременни жени и млади майки ще се реализира на територията на всички области в страната. С това се ангажираха от Министерството на здравеопазването. Пилотно проектът беше реализиран в Шуменско и Сливенско с подкрепата на УНИЦЕФ. От 2014 г. до 2018 г. медицински сестри и акушерки са достигнали до над 11 000 деца и семейства в..

публикувано на 21.03.18 в 15:52
Протест на съдебна охрана

Дават 15 млн. лв. на надзирателите

„Доволни сме, защото подновихме социалния диалог и постигнахме изравняване със системата на МВР по отношение на заплащането за специфични условия на труд“. Това заяви за Радио Шумен Цветан Михайлов от управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите след днешното уверение от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева, че ще бъдат..

публикувано на 21.03.18 в 13:38

Облачно и дъждовно ще бъде и днес

Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната половина от страната и по северните склонове на планините временно ще е силен, но още преди обяд в източните райони ще се ориентира от изток, а в северните от североизток. Облачността от запад отново ще се увеличи и по-късно ще завали слаб дъжд. Максималните температури ще са от 3-4 градуса..

публикувано на 21.03.18 в 07:18

Десет села в Разградско без ток

Причината е авария в далекопровод, съобщиха от Областния съвет по сигурност в Разград. Аварията е между село Пороище и бившето поделение „Тайфуна“. Мястото е трудно достъпно, но вчера около обяд екипите на „Елекроразпределение“ са достигнали до него с помощта на РД “Пожарна и аварийна безопасност“ и Северноцентралното държавно предприятие-Габрово...

публикувано на 21.03.18 в 06:16

Пътната обстановка се нормализира

Нормализира се обстановката в Североизточна България. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма   въведени ограничения заради снеговалежа. Котленският проход остава затворен за движение за тежкотоварни автомобили над 12 тона, информират от Областното пътно управление в Търговище. Заради свлачище движението в участъка..

публикувано на 20.03.18 в 16:55