Мотосъбор се провежда край Разград

В местността „Пчелина“ край Разград бе открит 15 Национален мотосъбор, организиран от Клуб „Лудогорски братя“. Мотото му тази година е „Пази моториста на пътя-запази човешки живот“. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в пътно-транспортни произшествия мотористи и с концерт на групите  Мирър и Метал Милиция. И тази година организаторите залагат на атрактивни игри съчетани с рок-музика. Взети са всички мерки за безопасност на участниците, полицията ще следи за реда на тридневното събитие, каза за Радио Шумен Десислава Петкова от разградския Мотоклуб. За 15 Национален мото-събор край "Пчелина" са пристигнали представители от над 30 мотоклуба в страната. Събитието ще завърши утре. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Така изглежда

Търсят справедливост за всяко дете

Продължава работата на УНИЦЕФ за осигуряване достъп на децата до правосъдие. „В следващия 5-годишен период това ще бъде приоритет за организацията“, каза за Радио Шумен Кремена Чобанова, експерт в УНИЦЕФ. Освен работа със самите деца и младежи, организацията развива дейност на няколко нива - за промени в законодателството и за обучение на..

публикувано на 18.01.18 в 11:32
зима, пътища, сняг

Движението по пътя Варна – Добрич е ограничено

Временно е ограничено движението по пътя Варна - Добрич поради снеговалеж, силен вятър и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Радио Шумен припомня, че са затворени проходите Шипка и Троян-Кърнаре за всички автомобили заради обилен снеговалеж с вятър и нулева видимост. Заради снега рано..

публикувано на 18.01.18 в 09:44

Сняг до обяд със силен вятър

Температурите тази сутрин бяха от -1 до 2 градуса. Падналото количество дъжд през нощта е между 1 и 4 л/кв.м. На места се образува тънка снежна покривка. В Дунавската равнина духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви между 17 и 20 м/сек. До обяд ще има превалявания от сняг, но около обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще започне..

публикувано на 18.01.18 в 08:13

Без ток на 18 януари

От 09:00 ч. до 16:30 ч., поради неотложни ремонтни дейности ще бъде прекъснато електрозахранването в Глоджево, по улиците "А. Константинов", "А. Стамболийски", "А. Гецов", "А. Иванов", "Генерал Заимов", "Г. Кирков", "Ильо войвода", "Й. Чобанов", "Искър", "Лудогорие", "М. Палаузов", "Н. Вапцаров" и "Царевец". От 08:00 ч. до 17:00 ч. са възможни..

публикувано на 18.01.18 в 06:48

Пътищата в Североизточна България са мокри, има хлъзгави участъци

Пътните настилки в Североизточна България са мокри, на места вали сняг, има хлъзгави участъци. Няма мъгла в Шуменска област, съобщават дежурните от Областното пътно управление. Температурите са от – 1 до 4 градуса. Ришкият проход е отворен, няма затворени пътища и пътни инциденти. Сняг вали в районите на Антоново, Омуртаг и Попово, пътищата са..

публикувано на 18.01.18 в 06:08

Горски съставиха 30 акта на нарушители

30 акта и 9 констативни протокола съставиха през изминалата седмица горските стражари към Североизточното държавно предприятие. Един от актовете е свързан с нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите. Задържани са общо 18,7 куб. м дърва за огрев, автомобил, две каруци, моторен трион и друг инструмент за дърводобив. В периода от 8 до 15..

публикувано на 17.01.18 в 16:18

Без грипни ваканции в Североизтока засега

Повишава се заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Североизточна България, но в областите Шумен, Разград, Силистра, Русе и Търговище няма преустановен учебен процес. Това сочат данните на регионалните управления на образованието. В Силистренска област учениците, които отсъстват от училище заради заболяване, са 9.4 на сто при 8.8 % вчера,..

публикувано на 17.01.18 в 14:05