Мотосъбор се провежда край Разград

В местността „Пчелина“ край Разград бе открит 15 Национален мотосъбор, организиран от Клуб „Лудогорски братя“. Мотото му тази година е „Пази моториста на пътя-запази човешки живот“. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в пътно-транспортни произшествия мотористи и с концерт на групите  Мирър и Метал Милиция. И тази година организаторите залагат на атрактивни игри съчетани с рок-музика. Взети са всички мерки за безопасност на участниците, полицията ще следи за реда на тридневното събитие, каза за Радио Шумен Десислава Петкова от разградския Мотоклуб. За 15 Национален мото-събор край "Пчелина" са пристигнали представители от над 30 мотоклуба в страната. Събитието ще завърши утре. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванат за нерегламентиран превоз на пътници

23-годишен мъж от котелското село Малко село извършвал нерегламентиран превоз на пътници от България за Германия. Той е засечен при полицейска проверка на пътя София-Варна, до разклона за Камбурово, информират от полицията. Автомобилът, с който били превозвани пътниците, е със сливенска регистрация, собственост на 34-годишен мъж от котелското село..

публикувано на 21.08.17 в 13:48

Започва полицейска акция ТИСПОЛ

Стартира полицейска операция по линия на европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ. През цялата седмицата ще е засилен контролът по спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщиха от МВР. Превишаването на скоростта е най-сериозната причина за тежките пътнотранспортни произшествия и смъртта по пътищата в Европа, отчитат от..

публикувано на 21.08.17 в 10:34

С мазни борби почетоха делото на бореца Коджа Юсуф

Легендарният борец Коджа Юсуф беше почетен с турнир по мазни борби, който традиционно се провеждат в родното му село Черна, община Хитрино. Надпреварата се организира за пети път от спортно-културното сдружение „Коджа Юсуф“ и общинската администрация. За да почетат делото бореца, в село Черна дойдоха Генерал ния консул на Република Турция в Бургас..

публикувано на 20.08.17 в 16:28

Днес остава слънчево, през седмицата - дъжд

Тази сутрин измерените температури на въздуха в Североизточна България са между 13 и 18 градуса, в Шумен - 14 Градуса. Днес отново ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове - горещо.  Вятърът ще е до умерен от североизток. Очакваните максимални температури ще са от 30 до 35 градуса, за Шумен около 32 градуса. Утре с обръщане на вятъра от..

публикувано на 20.08.17 в 07:51

Без ток днес - 20.08

Без ток заради извършване на ремонти ще остане днес от 08:30 ч. до 17:00 ч.село Гороцвет.Временни смущения в захранването са възможни от 08:30 ч. до 09:00 ч. в районите на Пороище, Ушинци, Каменар, Бели лом, Радинград, Веселина, Студенец, Ловско и Крояч . От 09:00 ч. до 16:30 ч. без ток ще е Беловец, а от 09:00 ч. до 16:00 ч. електрозапранването ще..

публикувано на 20.08.17 в 07:42

Агропрогноза за периода 18-24.08.2018 г.

И през следващата седмица времето ще се задържи топло, максималните температури ще достигат до 30 градуса, а минималните - до 20 градуса. Условията за работа на открито ще останат много благоприятни за всички селскостопански дейности. Ще продължат беритбите на плодове и зеленчуци. Пролетниците слънчоглед и царевица са напълно узрели и готови за..

публикувано на 20.08.17 в 07:38

Проверки от инспекторите по храните

9 обекта в страната са затворили инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните. Три от тях са на територията на Шумен, а останалите са във Варна, Добрич и София. Причините са груби ремонтни дейности по време на работа, лошо хигиенно състояние и неправилно съхранение на различни групи храни. Близо 3000 са проверките по Черноморието..

публикувано на 18.08.17 в 13:32