Заради жегите с 50% се е увеличила работата на ЦСМП-Разград

Снимка: БГНЕС

С около 50 процента са се увеличили пациентите, потърсили Спешна медицинска помощ в Разград през тази седмица в сравнение с предходната. Основната причина са жегите, каза за Радио Шумен ръководителят му д-р Николай Йоцов. Той поясни, че повечето пациенти са били с хронични и сърдечно-съдови заболявания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Детска полицейска академия за деца от Кубрат

Деца от клуб „Емпатия“ към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат участваха в първия модул на 18-та Детска полицейска академия. Форумът се проведе в градинката на Художествената галерия "Проф. Илия Петров" в Разград.  Домакин на образователно-превантивния форум бе Областната дирекция на МВР в..

публикувано на 14.07.18 в 10:31
Илин Солаков - главен архитект на Разград

Разград с нов главен архитект

36-годишният Илин Солаков е новият главен архитект на община Разград. Същият заемаше длъжността директор на дирекция „ТСУ, общинска собственост и контрол по строителството“ в Община Разград през периода 25 май 2016 г. до настоящия момент и до навършване на придобито право на пенсия на бившия главен архитект Петър Сергев.   През 2001 година Илин..

публикувано на 13.07.18 в 15:19

Чистят шахти в Разград

В Разград продължават дейностите по почистване на уличните шахти със затруднено   водооттичане . Очаква се общият им брой да надхвърли 60, съобщават от местната Община. Новите места са идентифицирани от служители на администрацията и след постъпили сигнали от граждани. Дейностите по почистване на уличните оттоци се извършват от специализирана фирма..

публикувано на 12.07.18 в 16:12

Кампания за стари електроуреди в Кубрат

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване започва Община Кубрат, съобщиха от местната управа. По време на кампанията ще се събират и негодни за употреба батерии и акумулатори от населението в общината. Всички желаещи ще имат възможност да предадат отпадъците безвъзмездно до 4 октомври в пункта за..

публикувано на 12.07.18 в 13:39

Хванаха малолетни крадци

Петима възпитаници на Възпитателното училище с интернат в Завет са установени като извършители на взломни кражби в Исперих. За времето от 20 ч. на 9 юли до 8.00 ч. на 10 юли в град Исперих са разбити входните врати на магазин за хранителни стоки и магазин за промишлени стоки. От първия търговски обект са откраднати хранителни продукти и 100 лева, а..

публикувано на 11.07.18 в 11:19
Болницата в Кубрат

Болница без борчове

Болницата в Кубрат е едно от малкото лечебни заведения, които нямат дългове, заяви за Радио Шумен кметът на общината Алкин Неби. По думите му, това се дължи на доброто управление на директора на лечебното заведение д-р Павлина Мичева. Общинското ръководство е отпуснало 60 000 лева миналата година за закупуване на рентгенов апарат, а тази година..

публикувано на 10.07.18 в 15:25

Нов старчески дом искат в Исперих

Бившето средношколско общежитие в Исперих да се преустрои в старчески дом, искат хората в неравностойно положение от Клуб „Вяра” в града. Пететажната масивна сграда е необитаема от години и възрастните хора настояват Общината да кандидатства с проект за изграждане на дом за възрастни. По информация от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 10.07.18 в 14:41