Заради жегите с 50% се е увеличила работата на ЦСМП-Разград

БГНЕС

С около 50 процента са се увеличили пациентите, потърсили Спешна медицинска помощ в Разград през тази седмица в сравнение с предходната. Основната причина са жегите, каза за Радио Шумен ръководителят му д-р Николай Йоцов. Той поясни, че повечето пациенти са били с хронични и сърдечно-съдови заболявания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Крадци в действие

6 000 лева и 50 грама златни накити са откраднати от къща в Разград. Крадците са разбили вратата на една от терасите и са влезли в жилището на потърпевшия – 30-годишен мъж. Нанесените щети са за 9 000 лева. 43-годишна разградчанка също е станала жертва на домова кражба, съобщават от Полицията. След разбиване на секретна ключалка, от апартамента..

публикувано на 22.10.17 в 10:42

Проект за ученици от етнически малцинства стартира в Кубрат

Средното училище „Христо Ботев“ в Кубрат ще работи по проект „Пъстри камъчета“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Той ще е с продължителност 9 месеца и е на стойност 14 106 лева, съобщи ръководителят на проекта Пламена Овчарова. Децата ще се включат в клубове, където чрез игри, драматизации и..

публикувано на 20.10.17 в 13:28

Ремонтират гимназия в Исперих

Основен ремонт започна в Професионалната гимназия „Хан Аспарух“ в Исперих. Първата копка на реконструкцията днес направи областният управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Стойността на проекта е 1 298 457 лв. Строителните дейности ще продължат 24 месеца. По време на ремонта учебният процес няма да бъде нарушен за възпитаниците на гимназията...

публикувано на 20.10.17 в 13:20

Зърнопроизводители обединени срещу добива на природен газ

Подкрепяме протеста на колегите от Генерал Тошево срещу проучването за добив на природен газ, заяви за Радио Шумен Мариела Йорданова председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Разградско. Недоволство срещу институциите, разрешили сондажите в житницата на България ще е на 28 и 29 октомври. Зърнопроизводителите ще излязат с трактори и..

публикувано на 20.10.17 в 12:22

Отличиха най-красивите дворове в Разградско

27 са отличените в тазгодишния конкурс “Да на красотата”, организиран съвместно от Федерацията на жените и Община Разград. За първа година, освен в Разград, в конкурса бе включена и нова категория за най-красиви дворове по населени места на територията на общината. Резултатите бяха обявени днес, а наградите на отличените ще бъдат връчени на 17..

публикувано на 19.10.17 в 16:33

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена от днес, съобщи кметът на община Разград д-р Валентин Василев. С възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия от общинската транспортна схема на община Разград от тази сутрин автобус превозва пътниците на двете села в двете посоки от Разград и обратно.

публикувано на 19.10.17 в 14:31

Търсят решение на проблема с кучетата в Лудогорието

До 30 ноември общинските кметове в Разградско трябва да създадат организация чрез селските кметове за установяване на общия брой кучета по населени места. Обобщена справка те трябва да представят в Областна администрация до 5 декември. На база тези данни ще бъдат разпределени пропорционално 2400 чипа, които в момента са съхраняват в ОДБХ - Разград, но..

публикувано на 18.10.17 в 13:47