Заради жегите с 50% се е увеличила работата на ЦСМП-Разград

БГНЕС

С около 50 процента са се увеличили пациентите, потърсили Спешна медицинска помощ в Разград през тази седмица в сравнение с предходната. Основната причина са жегите, каза за Радио Шумен ръководителят му д-р Николай Йоцов. Той поясни, че повечето пациенти са били с хронични и сърдечно-съдови заболявания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разградчани казаха "Не!" на замърсяването на въздуха в града

Над 250 души излязоха на протест в Разград днес срещу неприятните миризми. От две години п роблемът тормози живеещи в различни райони на града, но до момента нито една институция не е посочила източника на замърсяването, въпреки многобройните проверки. Гражданското недоловство беше организирано във фейсбук от "Кауза Разград". Председателят на сдружението..

публикувано на 21.08.17 в 21:37

Протест в Разград

Протест срещу замърсяването на въздуха в Разград организират тази вечер от местното сдружение „Кауза Разград”. Гражданското недоволство е под надслов „Искаме да дишаме чист въздух, стига отрови, стига терор”. Началото на протеста е в 18 ч. в градинката пред Часовниковата кула. Организацията е направена в социалните мрежи, като участие са заявили над..

публикувано на 21.08.17 в 11:24

Населените места, в които днес няма да има ток

Част от лознишкото село Гороцвет ще е без ток и днес заради ремонти, съобщават от „Енерго про“.  Спирането ще е от 8,30 ч. до 17 ч. и ще засегне абонатите по улиците „Ангел Кънчев“, „Бачо Киро“, „Васил Левски“, „Вихрен“, „Георги Бенковски“, „Драва“, „Елин Пелин“, „Искър“, „Лудогорие“, „Янтра“ и „Кирил и Методий“. Проблемите в подавания ток в Гороцвет..

публикувано на 19.08.17 в 08:55

Определиха средищните учебни заведения в Исперих

Общинският съвет в Исперих утвърди списък а на средищните   детски градини и училища , съобщи за Радио Шумен председателят на местния парламент Даниел Димитров. На извънредна сесия съветниците приеха предложението на общинската администрация средищни да бъдат детските градини в селата Вазово, Лудогорци и Малък Поровец, както и детска градина..

публикувано на 18.08.17 в 11:11

Лудогорец победи с 2:0 Судува

Лудогорец победи с 2:0 гостуващия тим на Судува в първи плейофен мач за влизане в групите на Лига Европа. Мачът на стадион "Лудогорец Арена" в Разград беше дебютен за новия наставник на българския шампион Димитър Димитров. Точни за успеха бяха Козмин Моци в 61-вата и Върджил Мисиджан в 76-ата минута. Реваншът е на 24 август (четвъртък) в Литва...

публикувано на 18.08.17 в 08:25

Режат опасни дървета и клони в Разград

Продължава премахването на опасни клони и дървета в Разград, съобщиха от общинската администрация. През тази седмица работници на общинското предприятие "Паркстрой" отстраниха опасни дървета и клони по улица „Грънчарска“. В понеделник, от 8 до 12 часа, екипите ще бъдат на улица „Гаврил Кръстевич“. По същото време ще се работи и в участъка от улица „13..

публикувано на 17.08.17 в 14:29

Захарта и брашното са най-скъпи в Разград

Цените на едро на брашното тип „500“ отбелязва леко повишение през последната седмица, докато тези на дребно остават без промяна, съобщава в седмичния си ценови анализ земеделското министерство.Тържищата предлагат най-масовото брашно в широк диапазон - от 0,60 лв. за килограм в Стара Загора до 1,04 лв. за килограм в София. В десет области специалистите..

публикувано на 17.08.17 в 13:23