Заради жегите с 50% се е увеличила работата на ЦСМП-Разград

БГНЕС

С около 50 процента са се увеличили пациентите, потърсили Спешна медицинска помощ в Разград през тази седмица в сравнение с предходната. Основната причина са жегите, каза за Радио Шумен ръководителят му д-р Николай Йоцов. Той поясни, че повечето пациенти са били с хронични и сърдечно-съдови заболявания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подпомагат двойки с репродуктивни проблеми от община Разград

Община Разград започна набирането на заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Необходимите документи са по образец, те се подават в деловодството на Общината до края на ноември. Право на подпомагане имат двойки, в които поне единият партньор е жител на община Разград през последните три години.  Годишният бюджет на фонда и през тази..

публикувано на 18.03.18 в 13:26

БЧК раздава помощи в Исперих

БЧК започна раздаването на хранителни продукти в Исперих. Право на помощта имат 369 жители на града. В индивидуалните пакети са включени 7 вида храни – леща, грах, рибни консерви, доматено пюре, лютеница, бисквити и мед. Доброволци на БЧК съдействат за осигуряване социалното подпомагане. Инициативата се осъществява от Фонда за европейско подпомагане..

публикувано на 16.03.18 в 15:44

Прокуратурата скочи срещу присъда на учител

Районната прокуратура в Кубрат внася протест срещу наказанието на възпитател, взел с измама от свой възпитаник печалбата от лотариен билет. За това информират от Апелативната прокуратура във Варна. Вчера състав на Районния съд в Кубрат наложи на мъжа 2-годишна условна присъда с 3 години изпитателен срок. През 2015 година 14-годишно момче си купило..

публикувано на 16.03.18 в 15:27

Първа визита на руския консул Громов в Разград

Генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов и вицеконсулът Марина Сергунина бяха на посещение в Разград, където се срещнаха с областния управител Гюнай Хюсмен и кмета д-р Валентин Василев. Визитата на Громов е първа след встъпването му в длъжност. По време на срещата бяха представени възможностите за сътрудничество между двете страни,..

публикувано на 16.03.18 в 09:10
евранет плюс Асим Адемов

Евродепутатът Асим Адемов на срещи в Разградско

Евродепутатът Асим Адемов, който наскоро откри свой информационен офис в Разград, пристига на посещение в областта от днес до 18 март. Срещите на Адемов ще се провеждат съвместно с кмета на Разград д-р Валентин Василев и стартират днес в Цар Калоян. От 16 ч. двамата ще разговарят с членове и симпатизанти в общинския офис на ПП ГЕРБ. От 19 ч...

публикувано на 16.03.18 в 07:18

Учители на международна среща

Средното училище „Христо Ботев“ в Кубрат бе домакин на международна среща на учители от Гърция, Кипър, Италия, Турция, Румъния, Полша и Испания. Тя е част от проект по програмата "Еразъм+". Участниците обсъдиха въпроси, свързани с методиката на обучението по различни предмети на ученици на възраст 7 - 14 години. През последните месеци във всяко от..

публикувано на 15.03.18 в 17:13

Откраднаха дървата на селско читалище

Трима души от село Осенец са установени като извършители на домови кражби, съобщават от полицията в Разград. 30-годишен мъж и две момчета – на 14 и на 15 години, са отмъкнали пет чувала дърва за огрев от селското читалище. За времето от януари до 13 март те са разбили и частен дом, откъдето са откраднали електрически инструменти, 50 метра кабел, медни..

публикувано на 15.03.18 в 16:06