Заради жегите с 50% се е увеличила работата на ЦСМП-Разград

БГНЕС

С около 50 процента са се увеличили пациентите, потърсили Спешна медицинска помощ в Разград през тази седмица в сравнение с предходната. Основната причина са жегите, каза за Радио Шумен ръководителят му д-р Николай Йоцов. Той поясни, че повечето пациенти са били с хронични и сърдечно-съдови заболявания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет села в Разградско без ток

Пет населени места в област Разград са без електричество заради аварии вследствие на зимната обстановка. Това съобщиха от Областната администрация. По данни на Областния съвет по сигурност обстановката е променлива, далекопроводи изключват заради силния вятър, в момента без ток са пет села в община Лозница: Синя вода, Чудомир, Ловско, Бели Лом и..

публикувано на 18.01.18 в 10:48

Три аварии оставиха Разград без парно

Разград остана без централно парно отопление заради три аварии на магистралния топлопровод и на мрежови отклонения. От „Топлофикация” - Разград съобщиха, че топлоподаването е спряно в целия град около 0.30 ч. и през цялата нощ аварийните екипи са работили за отстраняване на повредите. Работата по възстановяване на нормалния режим на системата..

публикувано на 18.01.18 в 10:12
Девиз на Разград

Думи на Апостола стават девиз на Разград

Думите на Васил Левски „Дързост и постоянство“ да станат девиз на Разград предлага инициативен комитет от местни творци, общественици и предприемачи. Идеята е свързана с предстоящото на 28   януари  честване на 140-годишнината от Освобождението на Разград. Думите „Дързост и постоянство“ са цитат от писмо на Апостола до Сливенския революционен комитет...

публикувано на 17.01.18 в 13:00

"Водна централа" в Разград без вода

До 15 ч. днес вода няма да има в жилищния комплекс “Водна централа” в Разград. Това съобщиха от “Водоснабдяване и канализация”. Причината е, че   в района се извършват ремонтни дейности по водомерни възли, поясняват от дружеството.

публикувано на 17.01.18 в 11:19

500 000 лв. за улични ремонти в Исперих

500 000 лв. са заложени в капиталовата програма на община Исперих за 2018 г. „Приоритетно ще ремонтираме улиците в града, а 100 000 лв. от парите са за селата”. Това каза за Радио Шумен кметът на общината Бейсим Руфат по повод започващата подписка с искане за улични ремонти. Радио Шумен припомня, че инициатор е председателят на авто-мото клуб..

публикувано на 16.01.18 в 14:40

Части от Кубрат без вода в сряда

Поради отстраняване на авария по водопреносната мрежа утре - 17 януари, над 20 улици в Кубрат ще бъдат с преустановено водоснабдяване. Това съобщиха от ВиК „Меден кладенец“ в лудогорския град. Отстраняването на аварията ще започне от 8.00 ч. и ще приключи до 17.00 ч. Вода няма да има на улиците „Витоша“, „Никола Вапцаров“, „Климент Охридски“,..

публикувано на 16.01.18 в 09:13

В Исперих готвят протест срещу уличните дупки

В Исперих започва събирането на протестна подписка с настояване общинското ръководство да предприеме действия за подобряване състоянието на уличната мрежа в града. Това съобщи за Радио Шумен Юнуз Ахмед- председател на авто-мото клуб „Адреналин в кръвта”. "Преди три години спечелиха проект за канализиране и асфалтиране на стойност 49 млн. лв. Проектът..

публикувано на 16.01.18 в 08:58