Празник на чушките и доматите в Мараш

Празникът на чушките и доматите започва от 19:00 часа в парка до водната кула на село Мараш. Това е 10-то издание на празника и в него ще участват малки и големи самодейци от селата Мадара, Медовина, Поповско, Ивански, Салманово и Ветрище. Жители на Мараш ще подредят кулинарна изложба, а за децата ще има много състезания. За победителите са осигурени и награди, каза за Радио Шумен Иванка Генчева, секретар на читалище „Христо Ботев“ в селото. Освен ястията от кулинарната изложба, присъстващите на празника на чушките и доматите в Мараш ще могат да опитат и прочутата марашка лютеница, която ще бъде направена на място. След самодейците на сцената ще излезе Петко Захариев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Ученици от Кубрат ще се включат в "Часът на Земята"

За 11-та поредна година средното училище "Христо Ботев" в Кубрат ще се включи в международната инициатива „Часът на Земята“. Тя ще се проведе тази вечер от 19.00 часа. Организатор на мероприятието е Ученическия съвет към училището. "От доста години подкрепяме кампанията и се включваме в инициативата, тъй като училището е и дългогодишен партньор на..

публикувано на 24.03.18 в 13:56

Награда за д-р Нигяр Джафер

Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт отличи с наградата си „Здравен политик, мениджър на годината“ за 2017 година д-р Нигяр Джафер от ДПС. Отличието и бе връчено по време на годишен форум на сдружението в Правец. В словото си след връчването на наградата д-р Джафер направи анализ на проблемите в здравната системата и подчерта..

публикувано на 24.03.18 в 13:31
АРХИВ

Нивото на Дунав продължава да се покачва

Нивото на река Дунав в силистренския участък на реката е 684 сантиметра, което е  със 17 сантиметра по-високо от вчера, съобщават от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. По данни на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Силистра критичната стойност е 785 сантиметра...

публикувано на 24.03.18 в 11:54

Макак е домакин на първенство по дартс

Шуменският квартал Макак днес и утре ще е домакин на държавното отборно първенство по дартс. Стартът ще бъде даден в 13 часа в местното читалище. „Шумен няма отбор по дартс, затова се налага занимаващите се с този спорт да членуват в отбори от други градове“ -  съобщи за Радио Шумен Илия Илиев, домакин и организатор на първенството.  Очакват се в..

публикувано на 24.03.18 в 11:46

Да загасим осветлението за един час

Знаковото събитие на световната природозащитна организация WWF „Часът на Земята“ се отбелязва днес. Инициативата обединява милиони хора по света, а целта на всички прояви е опазването на планетата.  По традиция, в знак на съпричастност за един час от 20.30 до 21.30 часа милиони хора по света ще изгасят осветлението в домовете си,  а знакови и..

публикувано на 24.03.18 в 10:47

Проходими пътища, но при зимни условия

Движението на териториите на Шуменска, Разградска, Търговищка, Русенска и Силистренска област се извършва при зимни условия. Пътните настилки са обработени, но са мокри, влажни, а на места и частично заледени, съобщават от Областните пътни управления. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост и да не..

публикувано на 24.03.18 в 09:11

Общината отстрани ВиК авария на ул. “Дедеагач”

Отстранена е повредата на мръсния канал на ул.“Дедеагач” в Шумен, който се излива в река Поройна. Течът вече е спрян. Предстои теренът да се заравни и да се дооформи бреговата част, съобщи зам.-кметът инж. Боян Тодоров. Той обясни, че преди това е извършено обследване от специалисти в общинската администрация. “От наша страна беше предложено..

публикувано на 24.03.18 в 08:59