Кубратското село Беловец празнува

Кубратското село Беловец отпразнува селищният си празник с мотокрос. На откриването с фолклорни и модерни танци участие взе и местната танцова група „Дъга“. Състезанието се проведе в два манша, а в него се включиха около 30 участници от цялата страна, като най-малкия беше 6-годишният Валери Евтимиев от Търговище. В клас до 65 куб. се състезаваха деца. При тях победител стана Живко Иванов от Елхово, следван от Радослав Русев от Русе и Борис Иванов от Варна. В клас МХ1 победител стана Седат Захиров от Русе, следван от Георги Недев от Велико Търново и Божидар Беленски от град Варна. Най-добър майстор на мотокроса в клас МХ2 стана силистренеца Красимир Шилов. Второто място извоюва Мартин Марков от Добрич, а на трета позиция се изкачи Светлин Даскалов от Велико Търново. Участниците получиха купи и парични награди. Празничните прояви в Беловец продължат от 18.00 ч. с участието на дует „Слади и Влади“  и певеца Ясен Ангелиев. От 22.000 часа празникът ще приключи с огнено шоу и празнична заря.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево и топло за сезона

Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб югозападен вятър, който следобед постепенно ще се усилва. Температурите остават високи за сезона: минималните ще са между 3 и 8 градуса, максималните между 12 и 17 градуса, за Шумен около 15 градуса.

публикувано на 15.12.17 в 06:59

Без ток на 15 декември

От 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в Шумен, в района на  "Ремзавод", "КММ", около "Работническа болница", ул. "Цветан Зангов" - от бул. "Мадара" до фирма "Екомакс", "Полипринт", "НЕС", "Мегле", района около бившето "ДШП". От 16:00 ч. до 16:30 ч. смущения  ще има и в района на "Тютюнев комбинат", а  от 08:30 ч. до 16:30 ч. по..

публикувано на 15.12.17 в 06:45

Без ток днес - 14 декември

От 09:00 ч. до 12:00 ч. заради ремонти без ток ще бъде шуменската улица "Кирил и Методий". Смущения в електрозахранването са възможни в промишлената зона на града. От 08:30 ч. до 16:30 ч. ремонти ще има и в подстанция "Нови пазар", смущения ще има в южната промишлена зона, около болницата, както и в петролната база в Каспичан. Профилактика ще се прави..

публикувано на 14.12.17 в 06:13

Слънчев 14 декември

Преди обяд облачността ще се разкъса и намалее и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. максималните температури ще са между 10° и 15°.

публикувано на 14.12.17 в 06:11

"Легналите полицаи" във Веселиново ще бъдат факт до дни

"В село Веселино фирмата изпълнител започна подготовката по изграждането на изкуствените неравности по улиците" - съобщи за Радио Шумен кметът на селото Росица Чифудова. До поставянето на ограничителите на скоростта, по-известни като „легнали полицаи“, се стигна след като жителите се оплакаха, че се страхуват за себе си и децата си. Причината е..

публикувано на 13.12.17 в 21:50

Внимание! Опасност на пътя Шумен-Търговище

За опасност по пътя Шумен-Търговище на около 30 минути в посока град Търговище, съобщи нашият слушател Росен Михайлов. По думите му, там има аварирал камион, който е спукал гума. Тя обаче се намира по средата на пътното платно и не се вижда. По този начин се създава реална предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Според Росен Михайлов, на мястото..

публикувано на 13.12.17 в 19:43

Дъжд от падащи звезди тази нощ

Най-атрактивният метеоритен дъжд за годината   предстои тази нощ. Той идва от метеоритния поток Джеминиди, а пикът му е от 19:30 ч. на 13-ти до изгрева на 14-ти декември. През това време астрономите очакват средно по един метеорит на минута. Най-голямата активност ще е около 4 ч. сутринта утре. Най-добре е наблюдението да се осъществява извън града..

публикувано на 13.12.17 в 17:01