Кубратското село Беловец празнува

Кубратското село Беловец отпразнува селищният си празник с мотокрос. На откриването с фолклорни и модерни танци участие взе и местната танцова група „Дъга“. Състезанието се проведе в два манша, а в него се включиха около 30 участници от цялата страна, като най-малкия беше 6-годишният Валери Евтимиев от Търговище. В клас до 65 куб. се състезаваха деца. При тях победител стана Живко Иванов от Елхово, следван от Радослав Русев от Русе и Борис Иванов от Варна. В клас МХ1 победител стана Седат Захиров от Русе, следван от Георги Недев от Велико Търново и Божидар Беленски от град Варна. Най-добър майстор на мотокроса в клас МХ2 стана силистренеца Красимир Шилов. Второто място извоюва Мартин Марков от Добрич, а на трета позиция се изкачи Светлин Даскалов от Велико Търново. Участниците получиха купи и парични награди. Празничните прояви в Беловец продължат от 18.00 ч. с участието на дует „Слади и Влади“  и певеца Ясен Ангелиев. От 22.000 часа празникът ще приключи с огнено шоу и празнична заря.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътната обстановка се нормализира

Нормализира се обстановката в Североизточна България. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма   въведени ограничения заради снеговалежа. Котленският проход остава затворен за движение за тежкотоварни автомобили над 12 тона, информират от Областното пътно управление в Търговище. Заради свлачище движението в участъка..

публикувано на 20.03.18 в 16:55

Стопаните да застраховат насажденията

Заявления за застраховане на селскостопанска продукция се приемат от днес. УС на ДФЗ - РА утвърди ресурс от 1,5 млн. лева по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Срокът за кандидатстване е до изчерпване на ресурса по схемата и не по-късно от 31 август 2018 година. Целта на..

публикувано на 20.03.18 в 14:15

Пътищата в Североизтока са проходими

Все още е ограничено движението за МПС над 12 тона по пътищата Русе – Шумен и Шумен - Силистра. По информация на „Енерго  Про“, без ток са отделни абонати в Каолиново, Браничево и Пристое. Три екипа на дружеството работят по отстраняване на авариите. Пътищата в община Шумен са проходими при зимни условия. Затворен за движение е само панорамният път от..

публикувано на 20.03.18 в 13:46

Снежно пролетно равноденствие

Астрономическата пролет в Северното полукълбо настъпва днес в 18:15 ч. българско време. Това е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. В Североизточна България през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието – дъжд. Има условия за поледици. Следобед валежите ще спрат. Вятърът ще е от..

публикувано на 20.03.18 в 07:35

Без ток на 20 март

От 09:00 ч. до 16:30 ч. поради ремонти по електросъоръженията без ток ще бъде част от Кооперативния пазар в Разград, между улиците "Цар Симеон", "Марица", "Хан Кубрат" и "Бели Лом". От 09:00 ч. до 11:45 ч. спиране на тока ще има  в Гецово, а от 09:00 ч. до 15:00 ч. - в  Кубрат по улиците:  "Самуил",  "Христо Ботев", "Н. Вапцаров", част от ул...

публикувано на 20.03.18 в 07:24

Пътната обстановка се усложнява

Пътят Русе – Варна е затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона заради обилния снеговалеж. Със същото ограничение са участъците Разград-Търговище и Разград-Попово. Снежната покривката е между 10 и 15 сантиметра. 34 машини обработват пътните настилки, които в цялата област са заснежени. В Силистренско вали поледица. Пътищата са заледени и в..

публикувано на 20.03.18 в 06:13

Пътищата са проходими при зимни условия

До 150 метра е ограничена видимостта поради мъгла на места в Силистренска област, главно по поречието на Дунав. Това съобщи дежурният в Областното пътно управление. Пътищата в региона са мокри, на места заледени, но обработени. Работят 16 машини. В Шуменско през деня са пуснати 58 машини, настилките са обработени, пътищата са проходими при зимни..

публикувано на 19.03.18 в 17:30