Транспортират спешно разградски лъвчета

Снимка: архив

Община Разград транспортира по спешност в столична ветеринарна клиника две новородени лъвчета от зоокъта в Градския парк в града. Млада лъвица е родила своите първи три рожби по време на провеждащия се в момента в парка Есенен панаир, но вероятно заради шума и големия брой хора там, не е закърмила бебетата си и едно от тях е починало. Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев съобщи, че въпреки малкия шанс двете отхвърлени от майка си лъвчета да оцелеят, са предприети мерки да им бъде осигурена квалифицирана помощ от ветеринарни медици. Ако бъдат спасени, лъвчетата ще бъдат върнати в разградския зоокът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подпомагат двойки с репродуктивни проблеми от община Разград

Община Разград започна набирането на заявления за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Необходимите документи са по образец, те се подават в деловодството на Общината до края на ноември. Право на подпомагане имат двойки, в които поне единият партньор е жител на община Разград през последните три години.  Годишният бюджет на фонда и през тази..

публикувано на 18.03.18 в 13:26

БЧК раздава помощи в Исперих

БЧК започна раздаването на хранителни продукти в Исперих. Право на помощта имат 369 жители на града. В индивидуалните пакети са включени 7 вида храни – леща, грах, рибни консерви, доматено пюре, лютеница, бисквити и мед. Доброволци на БЧК съдействат за осигуряване социалното подпомагане. Инициативата се осъществява от Фонда за европейско подпомагане..

публикувано на 16.03.18 в 15:44

Прокуратурата скочи срещу присъда на учител

Районната прокуратура в Кубрат внася протест срещу наказанието на възпитател, взел с измама от свой възпитаник печалбата от лотариен билет. За това информират от Апелативната прокуратура във Варна. Вчера състав на Районния съд в Кубрат наложи на мъжа 2-годишна условна присъда с 3 години изпитателен срок. През 2015 година 14-годишно момче си купило..

публикувано на 16.03.18 в 15:27

Първа визита на руския консул Громов в Разград

Генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов и вицеконсулът Марина Сергунина бяха на посещение в Разград, където се срещнаха с областния управител Гюнай Хюсмен и кмета д-р Валентин Василев. Визитата на Громов е първа след встъпването му в длъжност. По време на срещата бяха представени възможностите за сътрудничество между двете страни,..

публикувано на 16.03.18 в 09:10
евранет плюс Асим Адемов

Евродепутатът Асим Адемов на срещи в Разградско

Евродепутатът Асим Адемов, който наскоро откри свой информационен офис в Разград, пристига на посещение в областта от днес до 18 март. Срещите на Адемов ще се провеждат съвместно с кмета на Разград д-р Валентин Василев и стартират днес в Цар Калоян. От 16 ч. двамата ще разговарят с членове и симпатизанти в общинския офис на ПП ГЕРБ. От 19 ч...

публикувано на 16.03.18 в 07:18

Учители на международна среща

Средното училище „Христо Ботев“ в Кубрат бе домакин на международна среща на учители от Гърция, Кипър, Италия, Турция, Румъния, Полша и Испания. Тя е част от проект по програмата "Еразъм+". Участниците обсъдиха въпроси, свързани с методиката на обучението по различни предмети на ученици на възраст 7 - 14 години. През последните месеци във всяко от..

публикувано на 15.03.18 в 17:13

Откраднаха дървата на селско читалище

Трима души от село Осенец са установени като извършители на домови кражби, съобщават от полицията в Разград. 30-годишен мъж и две момчета – на 14 и на 15 години, са отмъкнали пет чувала дърва за огрев от селското читалище. За времето от януари до 13 март те са разбили и частен дом, откъдето са откраднали електрически инструменти, 50 метра кабел, медни..

публикувано на 15.03.18 в 16:06