Транспортират спешно разградски лъвчета

Снимка: архив

Община Разград транспортира по спешност в столична ветеринарна клиника две новородени лъвчета от зоокъта в Градския парк в града. Млада лъвица е родила своите първи три рожби по време на провеждащия се в момента в парка Есенен панаир, но вероятно заради шума и големия брой хора там, не е закърмила бебетата си и едно от тях е починало. Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев съобщи, че въпреки малкия шанс двете отхвърлени от майка си лъвчета да оцелеят, са предприети мерки да им бъде осигурена квалифицирана помощ от ветеринарни медици. Ако бъдат спасени, лъвчетата ще бъдат върнати в разградския зоокът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проект за ученици от етнически малцинства стартира в Кубрат

Средното училище „Христо Ботев“ в Кубрат ще работи по проект „Пъстри камъчета“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Той ще е с продължителност 9 месеца и е на стойност 14 106 лева, съобщи ръководителят на проекта Пламена Овчарова. Децата ще се включат в клубове, където чрез игри, драматизации и..

публикувано на 20.10.17 в 13:28

Ремонтират гимназия в Исперих

Основен ремонт започна в Професионалната гимназия „Хан Аспарух“ в Исперих. Първата копка на реконструкцията днес направи областният управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Стойността на проекта е 1 298 457 лв. Строителните дейности ще продължат 24 месеца. По време на ремонта учебният процес няма да бъде нарушен за възпитаниците на гимназията...

публикувано на 20.10.17 в 13:20

Зърнопроизводители обединени срещу добива на природен газ

Подкрепяме протеста на колегите от Генерал Тошево срещу проучването за добив на природен газ, заяви за Радио Шумен Мариела Йорданова председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Разградско. Недоволство срещу институциите, разрешили сондажите в житницата на България ще е на 28 и 29 октомври. Зърнопроизводителите ще излязат с трактори и..

публикувано на 20.10.17 в 12:22

Отличиха най-красивите дворове в Разградско

27 са отличените в тазгодишния конкурс “Да на красотата”, организиран съвместно от Федерацията на жените и Община Разград. За първа година, освен в Разград, в конкурса бе включена и нова категория за най-красиви дворове по населени места на територията на общината. Резултатите бяха обявени днес, а наградите на отличените ще бъдат връчени на 17..

публикувано на 19.10.17 в 16:33

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена

Автобусната линия Разград - Дряновец - Балкански е възстановена от днес, съобщи кметът на община Разград д-р Валентин Василев. С възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия от общинската транспортна схема на община Разград от тази сутрин автобус превозва пътниците на двете села в двете посоки от Разград и обратно.

публикувано на 19.10.17 в 14:31

Търсят решение на проблема с кучетата в Лудогорието

До 30 ноември общинските кметове в Разградско трябва да създадат организация чрез селските кметове за установяване на общия брой кучета по населени места. Обобщена справка те трябва да представят в Областна администрация до 5 декември. На база тези данни ще бъдат разпределени пропорционално 2400 чипа, които в момента са съхраняват в ОДБХ - Разград, но..

публикувано на 18.10.17 в 13:47

Катастрофа с жертва край Дряновец

24-годишна жена загина на място в тежка катастрофа тази сутрин, съобщиха от разградската полиция. Инцидентът е станал на изхода на село Дряновец в посока Разград. Жената пътувала в лек автомобил „Опел Астра“, шофиран от 25-годишния й брат. Между селото и Стопанския двор в района на крайпътна чешма камион „Мерцедес“ бил спрял за вода. Лекият автомобил..

публикувано на 18.10.17 в 11:23