Транспортират спешно разградски лъвчета

Снимка: архив

Община Разград транспортира по спешност в столична ветеринарна клиника две новородени лъвчета от зоокъта в Градския парк в града. Млада лъвица е родила своите първи три рожби по време на провеждащия се в момента в парка Есенен панаир, но вероятно заради шума и големия брой хора там, не е закърмила бебетата си и едно от тях е починало. Главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев съобщи, че въпреки малкия шанс двете отхвърлени от майка си лъвчета да оцелеят, са предприети мерки да им бъде осигурена квалифицирана помощ от ветеринарни медици. Ако бъдат спасени, лъвчетата ще бъдат върнати в разградския зоокът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областната администрация-Разград и Областната управа на Одрин, Република Турция подписаха днес

С подписване на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областната администрация-Разград и Областната управа на Област Одрин, Република Турция завърши двудневното посещение на 11-членна делегация от Одрин, ръководена от Валията на Одрин Гюнай Йоздемир. Официалната церемония се проведе днес в Областна администрация-Разград в..

публикувано на 17.12.17 в 17:31

От фондация „Четири лапи” ще транспортират лъвовете от разградския зоокът в София

Очаква се екип на фондация „Четири лапи” да дойде в Разград във вторник, за да транспортира до София лъвовете Рая и Хектор. „Раждане в зоокъта в Разград е рисковано както за майката, така и за малкото”, коментира в социалната мрежа Явор Гечев от организацията. Очаква се 12-годишната лъвица да роди около Коледа. След спасителната акция за..

публикувано на 17.12.17 в 14:40

18-годишен шофьор причини ПТП в Разград

30-годишен мъж е ранен в резултат на произшествието, съобщиха от ОДМВР – Разград. Катастрофата е станала около полунощ на 16 декември. Младежът, управлявал лек автомобил „Ауди“ по улица „Жеравна“ не спрял на знак „Стоп“, отнел предимството на движещия се по улица „Бузлуджа“ автомобил „Дачия“ и го ударил. При сблъсъка пострадал водачът на..

публикувано на 17.12.17 в 10:45

Декларация за сътрудничество между Разград и Одрин ще бъде подписана днес

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и Областният управител на Одрин Гюнай Йоздемир ще подпишат днес Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете области. Очаква се срещата да започне в 10,30 ч. Припомням, че днес е вторият ден от официалното посещение на Делегация от Одрин в Разград. Визитата е по покана на Областния..

публикувано на 17.12.17 в 10:16

Лъвчета ще се родят по Коледа в Разград

Възрастната лъвица в разградския зоокът е бременна и се очаква да роди около Коледа, съобщи председателят на Сдружението за защита на животните в Лудогорието Ирена Райчева. Новината, че 12-годишната лъвица е забременяла преди вазектомията на мъжките животни, излиза в публичното пространство в момент, в който в социалните мрежи се надигна вълна..

публикувано на 16.12.17 в 13:15

Десислава Атанасова разговаря със симпатизанти в Кубрат

Като година на предизвикателствата определи 2017-та народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова. Днес тя бе  в  Кубрат и се срещна със симпатизанти, представители на институции, приятели и граждани. По думите и, в момента има  политически кръгове, които полагат усилия да уронят престижа на ГЕРБ и да омаловажат направеното от..

публикувано на 15.12.17 в 19:27

БЧК подкрепи хора в беда миналата зима

1496 социално слаби, самотно живеещи, хора с увреждания и деца от община Исперих са били подкрепени от БЧК през най-тежките зимни месеци през изминалата година. Това каза по време годишното отчетно събрание председателят на общинския съвет на Българския червен кръст Айджан Бейтула. На срещата присъства директорът на Областния съвет на организацията..

публикувано на 15.12.17 в 17:02