За децата, отглеждани от бабите и дядовците си

Животът в България има и едно тъжно лице - много родители работят в чужбина, а децата им се отглеждат от баби и дядовци. Според Февзи Идриз от новопазарското село Стоян Михайловски, пенсионерите успяват да се справят с тази отговорност, но възрастта тежи и понякога им се иска малчуганите да не са толкова палави. Февзи Идриз и съпругата му също са „родители“ за внуците си, защото преди години майка им се отказва от тях, а бащата работи зад граница. Ирина Павлова гостува на семейството, а повод беше коментарът на Февзи по повод информацията за баба, която връзвала внучето си, докато прибирала сливите. Нашият слушател подкрепи възрастната жена, а защо - чуйте в следващите минути.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поглед назад към облика на Шумен

Дарение от акварели получи Община Шумен. Съпругата на починалия през февруари тази година арх. Иван Цонев Елжбиета Цонева предостави неговите проекти от дипломната му работа, изготвена през 1954 година. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 17.11.17 в 16:05

10% от родените през 2017 г. в Шумен са недоносени

На 17-ти ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца. 10% от родените бебета през тази година в шуменската болница са били недоносени, с което се запазва тенденцията през последните пет години, каза началникът на неонатологичното отделение в МБАЛ - Шумен д-р Севдалина Стойкова. Георги Софронов разговаря с него.

публикувано на 17.11.17 в 16:01

„Нестинари“ на шуменска сцена

Точно преди месец, когато разградският театър честваше своята 70-та годишнина, специално за събитието беше представен спектакълът „Нестинари“. Тази вечер пиесата ще се играе на шуменска сцена. Мистичната импресия е дело на режисьора Димитър Димитров, който е автор на сюжета, сценографията, костюмите, плаката и музикалното оформление. „Към собствените..

публикувано на 16.11.17 в 15:46

Какво ще предприема Общината за мръсния въздух в Шумен?

Докато в Европейската комисия днес и утре дискутират мерки за повишаване качеството на въздуха, у нас с настъпването на отоплителния сезон все по-често наблюдаваме превишения на нормите на фините прахови частици. България е осъдена за лошото качество на въздуха и превишенията, като в Шумен през миналата зима имаше ден с 30 пъти над допустимото. Какво..

публикувано на 15.11.17 в 14:58

Общините в Силистренско са подготвени за зимата

Общините и фирмите в Силистренско заявиха, че са готови за работа при предстоящите зимни условия. Обособени са и места за настаняването на закъсали хора по пътищата при тежки зимни условия. Интервю на Георги Софронов.

публикувано на 15.11.17 в 14:54

Млади таланти на шуменска сцена

Месецът, посветен на младите таланти в Шуменската филхармония продължава с концерта на двама виенски възпитаници. На диригентския пулт тази вечер ще бъде шуменецът Светломир Златков, а солист - флейтистката Десислава Добрева. За Светломир това е третата задача да води оркестъра в родния си град, а Деси идва се среща за първи път със симфониците. Светломир..

публикувано на 15.11.17 в 14:49

Ръст на учениците във Венец

258 ученици са завършили миналата учебна година в Средното училище „Н. Й. Вапцаров” във Венец в момента те са 287, а от дванадесетокласниците не се е дипломирал само един. Такава е статистиката, която е важна за екипа на учебното заведение, сред чиито приоритети основен е задържането и дипломирането на учениците. Това е тема, която е болезнена за..

публикувано на 14.11.17 в 15:33