Раздават брошури със съвети за деца

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Полицейски служители ще раздават брошури с полезни съвети на децата в Силистренска област. Пет вида брошури със съвети за безопасност ще получат както най-малките ученици, така и тийнейджърите, а тематиката им е съобразена с основните рискове за живота и здравето. Още в първия учебен ден полицейски инспектори ще влязат в максимален брой от училищата в областта, за да могат брошурите да достигнат до адресатите си. И тази година Областната дирекция на МВР - Силистра предприема допълнителни мерки за сигурността на учениците в районите на учебните заведения. Взети са мерки за подобряване на координацията между институциите при проблемни или рискови ситуации. В сградите на детските градини и училищата се извършват проверки, за да се отстранят евентуални пропуски в охраната и пропускателния режим.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общоградско веселие за 24 май в Дулово

Със специални тържества в 10-те общински училища и Професионалната гимназия в Дулово започна честването на всенародния празник на писмеността - 24 май. Ученици и учители се включиха в шествието посветено на Деня на славянската писменост, българска просвета и култура. В началото на шествието бяха възпитаниците и техните учителки от детските градини...

публикувано на 24.05.18 в 13:52

Над 3000 души в празнично шествие в Силистра

В празничното шествие в Силистра се включиха около 3 000 ученици, преподаватели и представители на културните институти. "На този ден благодарим на всички, които пазят българския дух", каза в словото си кметът д-р Юлиян Найденов. По традиция знамето на Република България на централния градски площад беше издигнато от ученици-отличници и носители на..

публикувано на 24.05.18 в 13:32

Поощряват примерни ученици

Парични премии за класовете без отсъствия в Силистра връчва кметът на Силистра, информираха от местната администрация. Наградите са за учениците от V - VІІ клас. Д-р Юлиян Найденов отличава паралелки от Основното училище "Отец Паисий" в Силистра и Основното училище "Св.Св. Кирил и Методий” в село Брадвари. За възрастовата група VІІІ – ХІІ клас кметът на..

публикувано на 23.05.18 в 13:56

Спипаха двама ало измамници

Служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление - Силистра задържаха 32-годишен мъж и 17-годишно момче, участвали в телефонна измама. До ареста на двамата се е стигнало при незабавна реакция след подаден сигнал. На 19 май 74-годишна силистренка се доверила на телефонно обаждане от мним полицай и приела да участва в операция за залавяне на..

публикувано на 22.05.18 в 16:02

Финансират научна конференция в Тутракан

6 000 лв. ще отпусне Министерството на културата на Историческия музей в Тутракан за провеждането на „Международна научна конференция „Герои. Идеи. Събития”. Форумът е по повод няколко бележити събития. През 2018 г. в Тутракан ще бъдат чествани: 140 години от Освобождението на България, 245 години от победата на ген. Ал. В. Суворов при Тутракан, 25 години..

публикувано на 22.05.18 в 15:22
кмет, силистра,  Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ

Среща с абитуриенти - отличници

В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Силистра, дирекция „Хуманитарни дейности” организира празнични срещи на кмета на общината с абитуриенти-отличници и изявени педагогически специалисти. Срещата с абитуриентите-отличници ще се проведе в Художествената галерия “П. Павлович”. 408 са..

публикувано на 22.05.18 в 11:10

Летни занимания за силистренските деца

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Силистренската община организира летни клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18-годишна възраст. Ще работят спортни клубове, по приложно изкуство, различни танци и "Млад скаут". Участието е безплатно. Интерес сред децата предизвиква клубът по самоотбрана...

публикувано на 21.05.18 в 13:48