Раздават брошури със съвети за деца

ЕПА/БГНЕС
Полицейски служители ще раздават брошури с полезни съвети на децата в Силистренска област. Пет вида брошури със съвети за безопасност ще получат както най-малките ученици, така и тийнейджърите, а тематиката им е съобразена с основните рискове за живота и здравето. Още в първия учебен ден полицейски инспектори ще влязат в максимален брой от училищата в областта, за да могат брошурите да достигнат до адресатите си. И тази година Областната дирекция на МВР - Силистра предприема допълнителни мерки за сигурността на учениците в районите на учебните заведения. Взети са мерки за подобряване на координацията между институциите при проблемни или рискови ситуации. В сградите на детските градини и училищата се извършват проверки, за да се отстранят евентуални пропуски в охраната и пропускателния режим.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До края на месеца ще приключи подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще приключат дейностите за подмяна на уличното осветление в Силистра, съобщиха от общината. С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати целеви средства на Силистренската община в размер на 2 милиона лева за ремонт на уличното осветление в града. Над 3 000 лампи вече са подменени с енергоспестяващи. След приключване на..

публикувано на 18.11.17 в 11:47

Обявиха "Сребърна" за биосферен резерват

Природният резерват „Сребърна“ е сред четирите новообявени биосферни парка в страната. Сертификатите бяха връчени на представители на осем общини, сред които и Силистра. Това стана по време на днешното работно заседание на Националния комитет (НК) по Програмата „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Радио..

публикувано на 17.11.17 в 17:17

Продължава подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще завърши подмяната на уличното осветление в Силистра. Това стана по време на среща между изпълнителя на проекта инж. Наско Богданов, ръководителя инж. Валери Георгиев и инж. Тихомир Борачев, заместник-кмет по „Устройство на територията“. След подмяната на осветителните тела ще бъде настроена системата от цикли за светване според..

публикувано на 17.11.17 в 16:33

744 лв. е средната месечна заплата в Силистренско

Област Силистра заема 25 място в страната по показател средна брутна месечна заплата в края на третото тримесечие на тази година, съобщиха от регионалната статистическа служба. От предоставената информация става ясно, че средната брутна месечна работна заплата през юли тази година, в областта е била 730 лв., за август - 709 лв., и за септември - 744 лева...

публикувано на 17.11.17 в 11:24

Задържаха пиян, без книжка в Алфатар

В Алфатар е задържан за срок до 24 часа 48-годишен мъж за шофиране без книжка и след употреба на алкохол. Той е засечен вчера около 14:15 часа, а дрегерът отчел 2.42 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. По случая е образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.11.17 в 11:18

Пешеходец загина в Черник

В Дуловското село Черник загина пешеходец. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера около 17:00 часа. От силистренската полиция съобщиха, че мъжът - на видима възраст около 55 г., е с неустановена към момента самоличност. Той бил ударен от лек автомобил „Форд Транзит”, управляван от 47-годишен водач. Служители на Районното управление на Дулово..

публикувано на 17.11.17 в 11:14

Ще ремонтират улици в Дулово

Следващата седмица община Дулово ще подпише договор с Държавния фонд “Земеделие” за ремонт на улици в града. Кметът на общината д-р Юксел Ахмед съобщи, че стойността на спечеления проект надхвърля 1,5 млн. лева. След подписването на договора ще стане ясно точно колко улици ще бъдат рехабилитирани.

публикувано на 16.11.17 в 16:40