Раздават брошури със съвети за деца

ЕПА/БГНЕС
Полицейски служители ще раздават брошури с полезни съвети на децата в Силистренска област. Пет вида брошури със съвети за безопасност ще получат както най-малките ученици, така и тийнейджърите, а тематиката им е съобразена с основните рискове за живота и здравето. Още в първия учебен ден полицейски инспектори ще влязат в максимален брой от училищата в областта, за да могат брошурите да достигнат до адресатите си. И тази година Областната дирекция на МВР - Силистра предприема допълнителни мерки за сигурността на учениците в районите на учебните заведения. Взети са мерки за подобряване на координацията между институциите при проблемни или рискови ситуации. В сградите на детските градини и училищата се извършват проверки, за да се отстранят евентуални пропуски в охраната и пропускателния режим.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха силистренец с канабис

29-годишен е задържан с наркотици в Силистра, съобщават от полицията. Снощи в централната част на града при полицейска проверка у него били намерени 2.8 г канабис, идентифициран с полеви наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано досъдебно производство.

публикувано на 20.09.17 в 11:40

Откриват годината в Русенския университет - филиал Силистра

Новата академична година ще бъде открита във филиала в Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев”, съобщиха от учебното заведение. Дипломи за висше образование ще получат 41 абсолвенти и 36 магистри - 25 магистри изнесено обучение по магистърска програма „Съвременни образователни технологии в детската градина и началното училище” и 11 магистри по..

публикувано на 20.09.17 в 09:59
Камерата на Димо Коларов, с която големият български оператор e заснел сериала „Капитан Петко Войвода“, както и оригинален реквизит от филма

Изложба представя реквизит от филма „Капитан Петко войвода“

„От киноцентъра до музейната витрина” се нарича представената в Силистра изложба от Историческия музей в Попово с реквизит от филма "Капитан Петко войвода" и вещи на големия кинооператор Димо Коларов. Според директора на музея в Попово Пламен Събев, филмът е сниман почти изцяло с автентични облекла и накити, събирани от населението на..

публикувано на 17.09.17 в 10:40

Председателката на Комисията по образование и наука посети силистренски училища

Обхващането на децата в задължителното предучилищно и училищно образование е основен акцент на изпълнителната и законодателната власт през новата учебна година. Това каза Милена Дамянова - председател на Комисията по образование и наука в парламента, която бе на откриването на учебната година в няколко силистренски училища. Друг акцент, който тя..

публикувано на 15.09.17 в 16:26

10 100 ученици в Силистренско

В 46 училища и 24 детски градини в Силистренско днес ще бъде открита новата учебна година. Най-малкото училище е това в с. Алеково с десет ученици. Най-голямото училище е Средното училище „Васил Левски” в Дулово. Градското помощно училище е преобразувано в Център за специална образователна подкрепа. Социално педагогическият интернат в с. Варненци остана..

публикувано на 15.09.17 в 09:33

Празник в Силистра

Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий е новият почетен гражданин на Силистра. Званието му беше връчено по време на тържественото заседание на Общинския съвет днес на празника на града. За граждански заслуги награди получиха хореографът Симеон Симеонов , автомобилният състезател Тодор Кърджиев и футболният съдия Георги Нарлев...

публикувано на 14.09.17 в 13:47

Търсят отпаднали ученици в Силистренско

37 екипа от педагози и кметове посещават населените места на Силистренска област, където има най-много отпаднали ученици. Включени са и четири заместник-кметове - на Силистра, Дулово, Кайнарджа, Ситово. Екипите разполагат с информация от РУО за ученици, които не ходят на училище в последните три учебни години, няма данни да са напускали населеното място,..

публикувано на 14.09.17 в 11:12