Строят апартаменти за малцинствата

48 апартамента ще бъдат построени по проекта „Изграждане на социални жилища за настаняване на малцинствени и социално слаби групи в кв. „Орел“ в Разград. Това съобщиха днес по време на публичното обсъждане на проекта. Предвижда се да бъдат изградени четири триетажни блокчета с по 12 апартамента. Нуждаещите се ще могат да ги обитават за срок до 2 години, като ще бъдат задължени децата им да посещават училище и детска градина и да имат личен лекар. Срокът за строителство е 30 месеца. Проектът ще бъде финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. с 2 422 000 лв. Той е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Разград се обединяват срещу бракониерите

Непримиримост към бракониерските набези обявиха четири институции в Разград. Ръководителите на Окръжната прокуратура, Областната дирекция на МВР, Държавното ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ и Областната администрация се обявиха за решителни мерки срещу зачестилите бракониерски набези в горите на Разградска област на среща вчера. „Засилваме отпора срещу..

публикувано на 17.11.17 в 09:36

Наградиха ветерана по борба Ремзи Реджеб

Д-р Валентин Василев връчи награда на ветерана по борба Ремзи Реджеб. Тежкоатлетът печели за пети път шампионска титла от Световно първенство по борба за ветерани в Пловдив тази есен. Това е прецедент в българската история по борба. За постигнати резултати в областта на спорта през 2017 година на заседание на ПК за младежта, спорта и туризма бе гласувано..

публикувано на 16.11.17 в 14:50

Разград - на седмо място по средна заплата

С близо 10% нараства средната работна заплата за област Разград през третото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на миналата година и достига 919 лв. В сравнение с предходното тримесечие, увеличението е с 9.5%, сочат данните на Националния статистически институт. Средната заплата в обществения сектор е 836 лв., а в частния - 952 лв. Най-високо е..

публикувано на 16.11.17 в 10:40

Над 10 хил. лв. предадоха възрастни на измамници

76-годишен мъж от Исперих е поредната жертва на телефонна измама по схемата за помощ на криминалната полиция. Той предал на измамниците 4 900 лева, като ги оставил в найлонова чанта пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство. По същата схема е измамена и 71-годишна жена от Попово. Под предлог, че оказва съдействие на полицията, жената..

публикувано на 15.11.17 в 16:03

В помощ на хората с увреждания в Кубрат

Подкрепа за намиране на работа ще оказват на хората с увреждания в община Кубрат. Целта, която си поставят от администрацията е повишаване на мотивацията за самостоятелен начин на живот и подобряване достъпа до заетост на инвалидите и техните близки. "Осигурените средства са почти 400 хил. лв. По проекта ще се работи следващите 20 месеца. Ще бъдат..

публикувано на 15.11.17 в 14:30

Потвърдиха присъдите на двама, ограбили възрастна жена

Върховният касационен съд потвърди ефективните присъди на 40-годишния Жельо Жоров и съучастника му - 22-годишния Пламен Ангелов, признати за виновни за грабеж на възрастна жена от поповското село Осиково. Присъдите са влезли в сила на 2 ноември 2017 г. Жоров ще изтърпява 8 години лишаване от свобода при строг режим в плевенския затвор за грабеж,..

публикувано на 15.11.17 в 14:08

„Сладко хоро“ се изви в Кубрат

„Сладко хоро“ и „син кръг“ се извиха в знак на съпричастност в центъра на Кубрат. Инициативата е по повод Световния ден за борба с диабета, съобщи за Радио Шумен председателят на Сдружение „Диабет-Кубрат“ Христо Антонов. В центъра на града се проведе и маратон, а жителите на града имаха възможността да направят скринингов тест и да измерят нивото на..

публикувано на 14.11.17 в 15:38