Строят апартаменти за малцинствата

48 апартамента ще бъдат построени по проекта „Изграждане на социални жилища за настаняване на малцинствени и социално слаби групи в кв. „Орел“ в Разград. Това съобщиха днес по време на публичното обсъждане на проекта. Предвижда се да бъдат изградени четири триетажни блокчета с по 12 апартамента. Нуждаещите се ще могат да ги обитават за срок до 2 години, като ще бъдат задължени децата им да посещават училище и детска градина и да имат личен лекар. Срокът за строителство е 30 месеца. Проектът ще бъде финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. с 2 422 000 лв. Той е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Засякоха двама нарушители на пътя

Двама нарушители на Закона за движение по пътищата са засекли през последните дни служителите на реда в Разградско – съобщават от Областната дирекция на МВР. 27-годишен неправоспособен мъж от село Севар е бил заловен да управлява нерегистриран автомобил в Кубрат. Той бил спрян за проверка на ул. „Иван Асен II“. Колата „Опел Вектра“, шофирана от..

публикувано на 17.09.17 в 11:42

Мъртва риба в язовира в Синя вода

Мъртва сладководна риба е установена във водоем, собственост на община Лозница и арендуван от 42-годишен мъж от село Синя вода. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за мъртвата риба от видовете толстолоб и амур е подаден около 20.15 часа снощи от пазача на язовир „Синя вода“. По случая се води досъдебно..

публикувано на 17.09.17 в 11:28

Бус блъсна пешеходка в Разград, тя е с опасност за живота

69-годишна жена пострада тежко след като е била блъсната от бус в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 10 часа сутринта в петък на ул.“Ветеринарна“. При маневра на заден ход 42-годишният шофор на бус „Пежо Партнер“ е блъснал 69-годишната пешеходка. Пострадалата е откарана в разградската многопрофилна болница..

публикувано на 17.09.17 в 11:20

Кубрат стана по-чист

Десетки жители се включиха в инициативата „Да почистим град Кубрат заедно“, организирана в социалната мрежа. Сред доброволците бе и кметът на Общината Алкин Неби, общински съветници, ученици, учители от Средно училище „Христо Ботев“ и граждани. Почистването на града започна от градския парк „Омол“ и продължи към централната част на Кубрат...

публикувано на 16.09.17 в 16:46

Почистиха и местността "Пчелина"

Язовирната стена на „Пчелина 1“ почистиха служителите на Областната администрация в Разград, след което събраха изхвърлените боклуци и край част от водоема покрай шосето. 17 чувала с бутилки и кенчета от безалкохолно и бира, кутии цигари, опаковки от чипс и други отпадъци събра акцията в местността „Пчелина“.

публикувано на 16.09.17 в 14:16

Без ток и в събота

И в днешния ден ще има прекъсвания на тока в региона. В по-голямата част от Разград електричество няма да има от 8:00 до 17 часа. По същото време ток няма да има в село Гецово. От 8:30 до 9:00 и от 17:00 до 17:30 часа ще бъде прекъснато електрозахранването в поповското село Дриново. В Русенска област също ще има спирания през целия ден и ще обхване..

обновено на 16.09.17 в 08:34

Почистване в Кубрат, акцията продължава

Общинската администрация в Кубрат се включи днес в почистването на града. Това се случва за първи път организирано, уточни за Радио Шумен кметът на общината Алкин Неби. Жителите на лудогорския град организират акция за почистване, успоредно с националната. „Община Кубрат напълно подкрепя и двете инициативи, но призоваваме хората да подкрепят и..

публикувано на 15.09.17 в 18:48