Строят апартаменти за малцинствата

48 апартамента ще бъдат построени по проекта „Изграждане на социални жилища за настаняване на малцинствени и социално слаби групи в кв. „Орел“ в Разград. Това съобщиха днес по време на публичното обсъждане на проекта. Предвижда се да бъдат изградени четири триетажни блокчета с по 12 апартамента. Нуждаещите се ще могат да ги обитават за срок до 2 години, като ще бъдат задължени децата им да посещават училище и детска градина и да имат личен лекар. Срокът за строителство е 30 месеца. Проектът ще бъде финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. с 2 422 000 лв. Той е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кубрат и Завет вече в Асоциация "Водоснабдяване - Дунав"

Започва присъединяването на Кубрат и Завет към Асоциацията „Водоснабдяване - Дунав“. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен днес проведе работна среща за обсъждане на анексирането на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК-системите и съоръженията и предоставяне на ВиК-услугите между Асоциация по ВиК и ВиК-оператора..

публикувано на 19.01.18 в 16:53

Подписка за филиал на Спешна помощ в Завет

Подписка за разкриване на филиал за Спешна медицинска помощ в Завет започнаха гражданите на малката разградска община. Над 1200 подписа са събрани само за няколко дни, след като стана ясно, че е възможно идеята за спешен център, който да обслужва жителите на Завет и съседната община Самуил,   да бъде отложена във времето. „Идеята на здравното..

публикувано на 19.01.18 в 13:08

Млад мъж удари с юмрук полицай

24-годишен мъж от Исперих е задържан за удар на полицай, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Вчера вечерта 40-годишна жена сигнализирала, че мъжът стои пред дома ѝ, отправя закани за физическа саморазправа и нарушава обществения ред. Пристигналият на място полицейски патрул отправил разпореждане към мъжа да даде обяснения в сградата на..

публикувано на 19.01.18 в 11:17

Тръгна подписка срещу разбити улици

Подписка с искане за подобряване състоянието на улиците в Исперих започна от днес в лудогорския град. Инициативата е на председателя на авто-мото клуб „Адреналин в кръвта” Юнуз Ахмед. Подписите ще се събират до събота включително. От старта тази сутрин са се включили над 600 души. Идеята е в понеделник подписката да бъде внесена в общината. „Ще..

публикувано на 18.01.18 в 15:30

82-годишна стана „Мис Баба 2018“

Моден конкурс "Мис Баба 2018" се проведе днес в кубратското село Севар. Той бе организиран от пенсионерски клуб „Назъм Хикмет“. Това съобщи председателят Зейнеб Чауш. Поводът бе предстоящият празник Бабинден, който в селото се празнува днес. Приветствие към всички жени и към най-възрастната акушерка в Севар Кериме Мюслюмова направи бившият кмет на..

публикувано на 18.01.18 в 15:15

Разград се готви за празник

Пет дни ще продължат тържествата по повод 140-годишнината от Освобождението на Разград. Всички инициативи са свързани с историята на страната и на града, обяви днес кметът Валентин Василев. Тази година ще се проведе 54-ият крос „Освобождение”. Лекоатлетическото състезание се провежда без прекъсване от 1965 г. През 1994 г. с решение на Общинския съвет..

публикувано на 18.01.18 в 14:23

Отстраниха авариите с тока в Разградско

Отстранени са авариите по електропреносната мрежа в Разградско и към момента във всички населени места има ток, съобщават от областната администрация. По-рано през деня заради повреди без захранване бяха пет села в община Лозница, а прекъсване на подаването за кратко имаше и в населени места от община Самуил. По информация от Областния съвет по..

публикувано на 18.01.18 в 13:00