„Капачки за играчки“ за болницата в Русе

Благодарение на кампанията „Капачки за играчки“, занималнята в детското отделение на Университетската болница в Русе закупи обзавеждане, съобщиха от лечебното заведение. От дарения и чрез кампанията са събрани над 500 лв. С тях са закупени масички и столчета за по-малките деца и играчки. Кампанията ще продължи, за да се дообурдва занималнята с подходящи мебели за по-големите пациенти, както и за придружителите на децата в отделението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тополови фиданки садиха в Ценово

Нови 40 декара с тополови фиданки засадиха в община Ценово. Горските масиви, собственост на Общината, са разположени на площ от 495 хектара. 2000 фиданки бяха засадени в землищата на Ценово и Долна Студена. И в двете населени места площите са в близост до бреговете на река Янтра. Терените са с висока влажност, а коренната система на дърветата укрепва..

публикувано на 19.01.18 в 16:05
радио предавател

Прекъсвания в излъчването на Радио Шумен в Русе

Предавателят, който излъчва програмата на Радио Шумен на честота 98.6 мегахерца за региона на Русе, ще има две планови прекъсвания. Те ще са с продължителност от 5 до 10 минути в интервала от 13.30 ч. до 18.00 ч.

публикувано на 19.01.18 в 10:06

Проверяват пешеходните пътеки в Русенско

Комисия, определена със заповед на областния управител Галин Григоров, ще започне оглед, който трябва да приключи до края на февруари. Целта е да се направи оценка на съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания и да се подготвят предложения за отстраняване на нередностите. Основни участници в комисията са представителите на общините..

публикувано на 17.01.18 в 17:15

Нов дом за отделението по трансфузионна хематология в Русе

Вече месец тече ремонтът на новия дом на отделение "Трансфузионна хематология" в УМБАЛ „Канев“ АД, съобщиха от лечебното заведение. Отделението ще бъде в блок „Б“ на Главния корпус на мястото на бившия хоспис „Медика“. Ремонтът започна на 11 декември миналата година и ще бъде приключен до края на февруари. Стойността на дейностите е над 300 000 лв...

публикувано на 17.01.18 в 14:16

Проект ще бори комари по Дунав

Единна система за пръскането срещу комари от двете страни на река Дунав ще реши един от основните проблеми в борбата с кръвосмучещите насекоми. Това е и крайната цел на трансграничен българо-румънски проект, разработен от Асоциацията на дунавските общини. Всяка година над 37 български общини са засегнати от популацията на комарите и други насекоми,..

публикувано на 16.01.18 в 17:23

Експлозия на газова бутилка

Мъж и жена пострадаха при експлозия на газова бутилка в Русе. Инцидентът е станал в събота следобед в апартамент на първия   етаж в бл. „Русе“ на ул. „Гурко“. Свидетели обяснили, че преди експлозията в жилището била монтирана газова бутилка към котлон. Най-вероятно това не е извършено правилно, помещението се е изпълнило с газ и последвала експлозия...

публикувано на 15.01.18 в 14:19

Мъж се простреля смъртоносно

41-годишен мъж от русенското село Иваново се е прострелял смъртоносно с ловната пушка на баща си. За инцидента съобщават от русенската полиция. Сигнал за простреляния мъж е подаден на тел.112 в неделя около 4 ч. сутринта. Извършен е оглед, случаят се изяснява. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 15.01.18 в 14:16