„Капачки за играчки“ за болницата в Русе

Благодарение на кампанията „Капачки за играчки“, занималнята в детското отделение на Университетската болница в Русе закупи обзавеждане, съобщиха от лечебното заведение. От дарения и чрез кампанията са събрани над 500 лв. С тях са закупени масички и столчета за по-малките деца и играчки. Кампанията ще продължи, за да се дообурдва занималнята с подходящи мебели за по-големите пациенти, както и за придружителите на децата в отделението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Катерачна среща край Табачка

Университетският клуб по катерене и алпинизъм към Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ – Русе, днес и утре за втори път организира катерачна среща в района на село Табачка. Очаква се в проявата да се включат голяма част от участниците в завършилото преди дни край град Костенец държавно първенство по скално катерене, където..

публикувано на 18.11.17 в 13:42

Предлагат изучаването на румънски език в училищата

Изучаването на румънски език в училищата в русенски регион е едно от предложенията направени на днешния форум "Да! На българската икономика", който се провежда в Русе. Липсата на квалифицирана работна ръка и връзката между образованието и бизнеса бяха едни от основните дискутирани теми. "Липсата на квалифицирана работна ръка е проблемът пред, който е..

публикувано на 17.11.17 в 15:06

25 години Асоциация на дунавските общини

Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ чества днес в Русе 25-ата годишнина от учредяването си. За участие са поканени представители на общините членки, на регионалните и националните власти, сред които и Областната администрация Силистра, както и партньори. Очаква се да присъства и Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло..

публикувано на 17.11.17 в 11:44

Обсъдиха снегопочистването на Дунав мост

Готовността на Дунав мост за предстоящия зимен сезон обсъдиха на среща в Гюргево. Тя се проведе по инициатива на префекта на окръг Гюргево Нина Кришу. Тази година снегопочистването на съоръжението ще се осъществява от България. Двете страни подписаха протокол с ангажиментите и отговорностите на съответните институции, както лицата и контактите за..

публикувано на 16.11.17 в 14:34

Язовирите в община Русе са безопасни

Язовирите на територията на община Русе са технически изправни и безопасни. Това сочи направената проверка от страна администрацията. На територията на общината има три водоема - в землищата на Тетово, Николово и Образцов чифлик.

публикувано на 16.11.17 в 14:27

Приемна за граждани във фонд „Земеделие” - Русе

Ден на отворените врати обявява днес (16 ноември) областната дирекция на Държавния фонд „Земеделие“ в Русе. В приемната кандидатите по различните схеми, мерки и програми, ще могат да правят справки по възникнали казуси, да подават сигнали и жалби, както и да правят предложения за подобряване работата на областната структура. Временният офис за..

публикувано на 16.11.17 в 06:28

Община Русе е готова за зимния сезон

Община Русе е готова за зимния сезон, голяма част от направените предписания на първото заседание на Щаба за зимна подготовка вече са изпълнени. Това съобщи директорът на дирекция Обществен ред и сигурност Спасимир Димитров по време на второто заседание на Щаба за зимна обстановка. Освен на снегопочистващата техника, за първи път тази година е направен..

публикувано на 15.11.17 в 15:15