„Капачки за играчки“ за болницата в Русе

Благодарение на кампанията „Капачки за играчки“, занималнята в детското отделение на Университетската болница в Русе закупи обзавеждане, съобщиха от лечебното заведение. От дарения и чрез кампанията са събрани над 500 лв. С тях са закупени масички и столчета за по-малките деца и играчки. Кампанията ще продължи, за да се дообурдва занималнята с подходящи мебели за по-големите пациенти, както и за придружителите на децата в отделението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново отделение по педиатрия в Русе

Новото отделение по педиатрия в Университетската болница в Русе днес ще бъде официално открито. То е изградено изцяло със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“, каза Стела Кръстева от ПР екипа на болницата. Отделението, което от месец приема пациенти, е с 45 легла в 19 стаи, две манипулационни, занималня и столова. Децата се настаняват с родителите..

публикувано на 20.09.17 в 10:20

Русенци на протест

Русенци излязоха днес на протест срещу продължаващото замърсяване на въздуха в града. Членовете на групата „За чисти въздух и вода в Русе“ се събраха пред сградата екоинспекцията. Те се солидаризираха с жителите на Нова Загора и пловдивското село Труд, където също има проблеми с чистотата на въздуха. От регионалната инспекция по околната среда и водите..

публикувано на 19.09.17 в 16:34

Приключва приемът по програма „Асистирана репродукция“

До края на септември приключва приемът на документи по програмата „Асистирана репродукция“ в община Русе. Според нея финансово подпомагане получават двойки, които имат репродуктивни проблеми и са адресно регистрирани на територията на общината. От местната администрация напомнят, че необходимите документи за кандидатстване са заявление и декларация (по..

публикувано на 19.09.17 в 15:29

Протест преди общинската сесия в Русе

40 докладни записки са включени в първото след лятната ваканция заседание на Общинския съвет в Русе. Едно от предложенията, които ще обсъждат местните парламентаристи, е присъждането на званието „почетен гражданин“ на седем русенки, които са в основата на първите еко протести в града преди 30 години. Сесията започва в 9 ч. 30 минути преди това е насрочен..

публикувано на 19.09.17 в 08:13

1 660 студенти започват обучение в Русенския университет

С тържествена церемония започна Академичната учебна година в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Първокурсниците са 1 660, като 72 от тях са приети с отличен успех. Сред гостите бяха кметът на Русе Пламен Стоилов, областният управител Галин Григоров, Русенският митрополит Наум, заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, депутати и..

публикувано на 18.09.17 в 14:17

Хиляди подкрепиха "Стара хартия за нова книга" в Русе

13 тона хартия бяха събрани в Русе в рамките на кампанията “Стара хартия за нова книга“. Това количество е рекордно за инициативата. Само за няколко часа 2 650 малки екоактивисти подкрепиха каузата. Те предадоха 13 тона хартия, получиха над 3 000 книги и спасиха от изсичане 170 дървета.

публикувано на 18.09.17 в 11:13
Великденски турнир по езда в Бутан, Снимка: Жоро Александров

Турнирът по всестранна езда в Русе продължава

Националният турнир по всестранна езда за „Купа Русе“, който се провежда  на Хиподрума в Русе продължава и днес. Турнирът е за деца и млади ездачи, като в него участват състезателите от най-елитната българска школа – „Калоян 92“ от Арбанаси, клубове по конен спорт от Добрич и Шумен. За първи път Русе ще представи 8 ездачи от клубовете „Кентавър Русе“..

публикувано на 17.09.17 в 10:28