Откриха обновен пазар в Русе

Обновените търговски обекти на пазар „Здравец изток“ в Русе бяха открити днес от кмета Пламен Стоилов и управителя на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Със 140 000 лв. на дружеството са изградени шест нови търговски обекта в един общ модул. „Визията на обектите е модерна и съответства на всички европейски изисквания. Ще продължим да обновяваме и изграждаме нови пазари и в останалите квартали“, каза кметът  Стоилов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Две русенски учителки бяха наградени от Синдикат „Образование“

Две русенски учителки бяха наградени от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Синдикатът отличава изявени учители, ученици и социални партньори. Тодорка Стефанова Ганюева от Русе е сред 12-те наградени с почетното отличие „Неофит Рилски“ за високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Наградата връчи..

публикувано на 24.05.18 в 15:56

Русенци отбелязаха 24 май с шествие и празнична програма

Община Русе отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май с редица тържествени събития. В празничното шествие се включиха над 2500 ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и от Общинския духов оркестър. Шествието премина по ул...

публикувано на 24.05.18 в 13:42

Прием в Русенския университет

Русенският университет обяви прием на студенти в 49 специалности в 23 професионални направления за новата академична година. Таксите за обучение остават сред най-ниските в страната, обяви днес ректорът проф. Христо Белоев. Новата специалност, която университетът разкрива е Софтуерно инженерство. За първа година Русенският университет дава възможност на..

публикувано на 23.05.18 в 15:04

Запълват пукнатини по русенските улици

Нова машина за запълване на пукнатини и запечатване на фуги с битумна паста работи от днес по русенските улици. Използваният материал е със специфичен химичен състав, който е подходящ за атмосферните условия в Русе, при много високи температури през лятото и много ниски - през зимата. Дейностите стартираха от ул. „Плиска“, а през следващите дни..

публикувано на 23.05.18 в 13:28

Промяна в движението по Дунав мост

От днес на ГКПП - Дунав мост 1 в Русе временно се връща старата организация за движение на превозни средства - през трасе "Запад" в двете посоки. Поради започнала от Агенция „Пътна инфраструктура" реконструкция за разширение на пътя и за безопасна организация на движението, новоизграденото трасе „Изток", което поема входящия трафик от Румъния, ще..

публикувано на 22.05.18 в 13:31

Българин тръгва по Апалашката пътека в САЩ

Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Сдружение "Поломие" ще представят днес планирания от 1 юни пешеходен преход на Петър Ванев по планинския преход Апалашка пътека в САЩ. Походът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе и Фондацията. До момента преходът няма българско постижение и се явява уникална възможност за подчертаване..

публикувано на 22.05.18 в 09:59

Обсъждат инвестициите в Северна България

Областният управител на Русе Галин Григоров ще участва в дискусионна кръгла маса на тема „Инвестиции и инфраструктура в Северна България“. Сред разискваните теми по време на срещата ще бъдат актуални въпроси относно инвестициите в сферата на инфраструктурата, трансграничното сътрудничество, публично-частните партньорства, потенциала и перспективите..

публикувано на 21.05.18 в 14:37