Откриха обновен пазар в Русе

Обновените търговски обекти на пазар „Здравец изток“ в Русе бяха открити днес от кмета Пламен Стоилов и управителя на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Със 140 000 лв. на дружеството са изградени шест нови търговски обекта в един общ модул. „Визията на обектите е модерна и съответства на всички европейски изисквания. Ще продължим да обновяваме и изграждаме нови пазари и в останалите квартали“, каза кметът  Стоилов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Укрепват блок "Русия" в Русе

В Русе ще стартира пилотен проект по конструктивното укрепване на жилищен блок. Това заяви министър на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. До момента по програмата за енергийна ефективност държавата отпуска средства единствено за саниране на сградите. Оказва се обаче, че има жилищни блокове със сериозни конструктивни отклонения,..

публикувано на 20.11.17 в 15:59
Николай Нанков

Министър Николай Нанков ще е в Русенско

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще посети област Русе. Визитата ще започне от Бяла, където той ще провери ремонтните дейности на главния път Русе – ГКПП Маказа. По-късно министърът ще присъства на първата копка на обект: „Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района..

публикувано на 20.11.17 в 07:47

Дни на консултантите се провеждат в Русе

До края на ноември проектът на Община Русе „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“ обяви дни на консултантите, които безвъзмездно предоставят за деца и родители интегрирани социални услуги, свързани с детското развитие и подкрепа за семейството. Ръководството изпълнява проекта като бенефициент на 588 567,00 лв. по Оперативната..

публикувано на 18.11.17 в 16:25

Катерачна среща край Табачка

Университетският клуб по катерене и алпинизъм към Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ – Русе, днес и утре за втори път организира катерачна среща в района на село Табачка. Очаква се в проявата да се включат голяма част от участниците в завършилото преди дни край град Костенец държавно първенство по скално катерене, където..

публикувано на 18.11.17 в 13:42

Предлагат изучаването на румънски език в училищата

Изучаването на румънски език в училищата в русенски регион е едно от предложенията направени на днешния форум "Да! На българската икономика", който се провежда в Русе. Липсата на квалифицирана работна ръка и връзката между образованието и бизнеса бяха едни от основните дискутирани теми. "Липсата на квалифицирана работна ръка е проблемът пред, който е..

публикувано на 17.11.17 в 15:06

25 години Асоциация на дунавските общини

Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ чества днес в Русе 25-ата годишнина от учредяването си. За участие са поканени представители на общините членки, на регионалните и националните власти, сред които и Областната администрация Силистра, както и партньори. Очаква се да присъства и Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло..

публикувано на 17.11.17 в 11:44

Обсъдиха снегопочистването на Дунав мост

Готовността на Дунав мост за предстоящия зимен сезон обсъдиха на среща в Гюргево. Тя се проведе по инициатива на префекта на окръг Гюргево Нина Кришу. Тази година снегопочистването на съоръжението ще се осъществява от България. Двете страни подписаха протокол с ангажиментите и отговорностите на съответните институции, както лицата и контактите за..

публикувано на 16.11.17 в 14:34