Откриха обновен пазар в Русе

Обновените търговски обекти на пазар „Здравец изток“ в Русе бяха открити днес от кмета Пламен Стоилов и управителя на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Със 140 000 лв. на дружеството са изградени шест нови търговски обекта в един общ модул. „Визията на обектите е модерна и съответства на всички европейски изисквания. Ще продължим да обновяваме и изграждаме нови пазари и в останалите квартали“, каза кметът  Стоилов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Близнаци се родиха на Бабинден в Русе

Близнаци се родиха на Бабинден в АГ комплекса към УМБАЛ "Канев" в Русе. До края на деня се очаква да се родят още 4 бебета. От началото на тази година до сега новородените са 71. В УМБАЛ „Канев” АД през 2017 година са проплакали 1418  бебета, със 139 по-малко в сравнение с предходната година. През  2017 година са родени 757 момченца и..

публикувано на 21.01.18 в 12:36

Бабинден в с. Николово

Българската асоциация на пенсионерите – Русе, читалището в село Николово и Жени ГЕРБ – Русе организират пресъздаване на традиционния български обичай Бабин ден от 11 часа днес в село Николово. Тържеството ще започне на голямата чешма в селото, където младите жени ритуално ще измият ръцете на дългогодишната лекарка д-р Наталия Зартова, а..

публикувано на 21.01.18 в 10:30

Тополови фиданки садиха в Ценово

Нови 40 декара с тополови фиданки засадиха в община Ценово. Горските масиви, собственост на Общината, са разположени на площ от 495 хектара. 2000 фиданки бяха засадени в землищата на Ценово и Долна Студена. И в двете населени места площите са в близост до бреговете на река Янтра. Терените са с висока влажност, а коренната система на дърветата укрепва..

публикувано на 19.01.18 в 16:05
радио предавател

Прекъсвания в излъчването на Радио Шумен в Русе

Предавателят, който излъчва програмата на Радио Шумен на честота 98.6 мегахерца за региона на Русе, ще има две планови прекъсвания. Те ще са с продължителност от 5 до 10 минути в интервала от 13.30 ч. до 18.00 ч.

публикувано на 19.01.18 в 10:06

Проверяват пешеходните пътеки в Русенско

Комисия, определена със заповед на областния управител Галин Григоров, ще започне оглед, който трябва да приключи до края на февруари. Целта е да се направи оценка на съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания и да се подготвят предложения за отстраняване на нередностите. Основни участници в комисията са представителите на общините..

публикувано на 17.01.18 в 17:15

Нов дом за отделението по трансфузионна хематология в Русе

Вече месец тече ремонтът на новия дом на отделение "Трансфузионна хематология" в УМБАЛ „Канев“ АД, съобщиха от лечебното заведение. Отделението ще бъде в блок „Б“ на Главния корпус на мястото на бившия хоспис „Медика“. Ремонтът започна на 11 декември миналата година и ще бъде приключен до края на февруари. Стойността на дейностите е над 300 000 лв...

публикувано на 17.01.18 в 14:16

Проект ще бори комари по Дунав

Единна система за пръскането срещу комари от двете страни на река Дунав ще реши един от основните проблеми в борбата с кръвосмучещите насекоми. Това е и крайната цел на трансграничен българо-румънски проект, разработен от Асоциацията на дунавските общини. Всяка година над 37 български общини са засегнати от популацията на комарите и други насекоми,..

публикувано на 16.01.18 в 17:23