Първи предсезонен концерт на шуменската филхармония

В четвъртък, 14.09.2017 г. от 19:05 часа, в зала "Професор Венета Вичева" концерт ще изнесе Държавният симфоничен оркестър — Шумен. Диригент ще бъде Калина Василева, Солисти — флейтистите Ина Иванова и Божидар Мазев, възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, отскоро част от шуменската филхармония. В програмата на концерта са включени Концерт за 2 флейти от Доминико Чимароза, "Пер Гинт" от Едвард Григ, "Пепеляшка" от Росини, "Оберон" от Вебер. Още може да чуете от разговора на Антоний Димов с Калина Василева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Буккросингът в Русе и къщичките за книги от Творчески клуб "Мечтание"

Буккросинг   се нарича практиката да се оставят книги на обществени места, за да бъдат намерени и прочетени безплатно от някой друг. Всяка книга, включена в буккросинг инициатива, носи уникален номер, чрез който в интернет може да се проследи нейното движение. Какво се случва с буккросинга днес, организиран от Регионалната библиотека "Стилиян..

публикувано на 21.09.17 в 16:21

Цигуларката Зорница Иларионова за трети път на шуменска сцена

За трети път през 2017 година шуменската публика ще има чистото удоволствие да се срещне с таланта на младата цигуларка Зорница Иларионова. В концерта на Филхармонията тази вечер ще бъде изпълнен Първия концерт за цигулка и оркестър от Хенрих Виенявски. Произведение, което е предизвикателство и за по – опитните музиканти. Една от значимите..

публикувано на 21.09.17 в 15:29

Изложба с фотографии от Валя Андонова и Злати Димитров в Шумен

Изложба с фотографии на Валя Андонова и Злати Димитров ще бъде открита днес в Художествена галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. В нея съжителстват два основни жанра - пейзажна и портретна фотография. Експозицията ще бъде открита в 18:00 часа, авторите са подготвили и фотоизненада изненада за публиката на събитието. Още може да чуете от разговора на..

публикувано на 21.09.17 в 13:05
Иван Гранитски

Културните празници "Албена" гостуват в Шумен

За шестнадесети път тази година се провеждат празниците „Албена”, инициирани от издателя Иван Гранитски. Днес от 18:30 часа те гостуват в Шумен, в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”. Своето творчество ще представят Панко Анчев, Стоян Райчевски, Любомир Котев, Боян Ангелов, Симеон Янев, Цанко Цанев. Каузата на културния форум коментира за Радио..

публикувано на 20.09.17 в 17:23

Десет художници ще участват в пленера по живопис „Шуменско плато"

Ясни са участниците в осмото издание на пленера по живопис „Шуменско плато“. Десет художници ще бъдат част от артистичното събитие от 2 до 8 октомври в Шумен. Сред тях са Антоанета Абаджиева - от Варна, Аршак Нерсисян и Надя Станчева от София, Румен Петков от Казанлък, Румен Райнов от Търговище. Участниците от Шуменско са Бехчет Данаджъ, Мая Райчева,..

публикувано на 20.09.17 в 15:28

Актьорите Моника Угренова, Димитър Караиванов, Милен Алексиев и Цветина Иванова след гастрола им в Шумен

Търговищкият куклен театър бе на гастрол в Шумен днес с постановката „Малката русалка”, по мотиви от едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен. На сцената куклите водиха, но и пяха, и танцуваха, актьорите Моника Угренова, Д имитър Караиванов, Милен Алексиев и Цветина Иванова. Две участия в театрални фестивали ще има кукленият театър на Търговище..

публикувано на 20.09.17 в 13:38

130 години печатно дело отбелязват в Тутракан

Изложба "130 години печатно дело в Тутракан", ще се бъде открита от 17:00 часа в Изложбената зала на Историческия музей в Тутракан. Експозицията проследява историята на периодичния печат в града. Началото се поставя на 6 септември 1887 г., когато излиза първият брой на в. "Бряг". До 1944 г. в Тутракан излизат общо седем вестника . След..

публикувано на 19.09.17 в 17:12