Катастрофа на главния път "Шумен-Разград"

Катастрофа между бус и лек автомобил е станала преди час на Главен път "Шумен-Разград" в района на село Бели Лом. По предварителни данни има двама пострадали. Пътни полицаи и експерти обработват местопроизшествието. Движението в отсечката е затруднено.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Шумен: 24 май ни обединява

С празнично шествие на деца от детските градини, ученици, студенти, преподаватели и граждани беше отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в Шумен.  В тържествения си поздрав кметът на община Шумен Любомир Христов припомни, че точно 24 май е символът на достойнството и самочувствието на българите. Знанието е това,..

публикувано на 24.05.18 в 13:18

Илияна Йотова се включи в празненствата за 24 май във Велики Преслав

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, бе на посещение във Велики Преслав за празника 24 май. Повод да уважи тържествата в старопрестолния град беше фактът, че тази година се навършват 1125 години от обявяването на Велики Преслав за столица на България. На тържество на площада пред общината бяха връчени награди за принос към културата,..

публикувано на 24.05.18 в 12:30

Читателски кът открива училището в Ясеновец

Читателски кът ще бъде открит днес в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Ясеновец.  Това стана възможно след кампания за събиране на книги, реализирана от учителите от „Заедно в час“  Айлин Ахмед и Галя Георгиева. В нея се включиха над 150 души, 20 фирми и организации, както и ученици от различни училища в страната. Събрани бяха 2 300..

публикувано на 24.05.18 в 09:19

Слънце за 24 май

В Североизточна България денят ще бъде слънчев. Тази сутрин измерените температури са около 12 градуса. Вятърът ще бъде слаб от североизток. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, най-вече в южните части на района. 24 и 29 градуса, за Шумен - 28 градуса

публикувано на 24.05.18 в 07:47

Намериха Осман Осман жив и здрав

28-годишният Осман Хикмет Осман, когото МВР-Шумен обяви днес за издирване по молба на близките му  е намерен. Сигналът за местонахождението му е бил подаден от кметът на село Капитан Петко. Мъжът е в добро здравословно състояние, съобщиха преди минути от ОДМВР-Шумен. 

публикувано на 23.05.18 в 23:06

Нов закон за борба с градушките

Нов закон променя статута на Агенцията за борба с градушките, като идеята е опазваните площи да се увеличат. Част от финансирането ще дойде от фермерите, като се предвижда те да плащат такса “градушка” по 0,50 стотинки на декар. Защитата с авиация не е особено надеждна според Мариела Йорданова - председател на Съюза на зърнопроизводителите в..

публикувано на 23.05.18 в 16:53

13 млн. лв. от ОПРР за ремонт на четири училища в Шумен

Четири шуменски училища ще бъдат ремонтирани със средства на Оперативната програма „Региони в растеж“. Обновяването на образователната среда в Началното училище „Илия Р. Блъсков“ и в средните „Трайко Симеонов“, „Панайот Волов“ и „Васил Левски“ е по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Шумен“. Стойността на проекта е над 13 млн...

публикувано на 23.05.18 в 08:25