В очакване на новите "Спасители на детството"

Центърът за обществена подкрепа в Нови пазар е номиниран за наградата „Спасители на детството“ за тази година. Инициатор и учредител на инициативата е Националната асоциация за приемна грижа. Центърът в Нови пазар, който се управлява от сдружението „Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца, преживели насилие“, е предложен за отличието от Общините Нови пазар, Каспичан, Каолиново и Никола Козлево, както и от дирекциите „Социално подпомагане“ в Нови пазар и Каолиново. Мотивите са изключително добрата и успешна работа на Центъра от 2009 до 2016 година с децата и приемните семейства. Центърът за обществена подкрепа е избран от Шуменския университет за база, където студентите от специалностите “Социална педагогика“ и „Социални дейности“ да провеждат своята практика. Номинации ще се приемат до 25 септември, а през октомври Националната асоциация за приемна грижа ще връчи за втори път наградите „Спасители на детството“. Припомняме, че миналата година Стефка Петрова от Търговище получи наградата в категорията „социален работник".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен турнир по спортни танци в Русе

Международният турнир по спортни танци ще се проведе днес и утре в „Булстрад Арена“ Русе. В състезанието ще се включат двойки от Топ 50 на Световната ранглиста. Иван Деспотов, организатор на мащабната проява подчерта, че без съмнение това е най-доброто състезание за спортни танци не само в България. „Съдиите са от 15 националности, с България – 16...

публикувано на 25.11.17 в 09:38

Мъгливо ще бъде времето днес

В голяма част от Североизточна България тази сутрин е мъгливо. 997 хектопаскала е атмосферното налягане в Шумен, през деня слабо ще се понижава. Влажността на въздуха е висока, в Шумен тя е 97%. Днес преди обяд на много места в Североизточна България ще остане мъгливо или с ниска облачност, ще е почти тихо. Около и след обяд ще се появи..

публикувано на 25.11.17 в 08:27

Спиране на тока в Североизточна България на 25 ноември

Независимо, че е събота, от енергоснабдителното дружество съобщават за спиране на тока в Североизточна България днес заради неотложни ремонти и обслужване на електросъоръженията. Най-много прекъсвания на тока ще има в Русе. От 8:30 до 16 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на трафопостовете "Трите гълъба" и "Екзарх Йосиф" -..

публикувано на 25.11.17 в 08:17

Мъгла в Североизточна България

На много места в Североизточна България видимостта е ограничена от мъгла, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Най-гъста е мъглата в Търговищка област – видимостта там е ограничена до 50 метра, мъгла има и в Шуменско, като в района на Хитрино видимостта е намалена до 60 метра. Ръми в Силистренска област и там пътищата са мокри, а..

публикувано на 25.11.17 в 07:38

Министър Ананиев разпоредил пълен финансов анализ на държавните болници

Детайлен финансов анализ на състоянието на лечебните заведения с над 50 % държавно участие и на техния мениджмънт ще бъде основата, на която здравният министър Кирил Ананиев ще представи конкретна програма за преструктуриране и оздравяване на болниците в затруднено финансово положение. Това стана ясно от отговор на министъра по време на днешния..

публикувано на 24.11.17 в 15:27

Какво време ни очаква днес - 24 ноември

Между 3 и 5 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България. В Шумен са отчетени 3 градуса, атмосферното налягане е 995 хектопаскала, а влажността е 100%. Мъгли има тази сутрин в региона, като на места те ще се задържат през целия ден. В тези райони максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Слънчево ще е в останалата част..

публикувано на 24.11.17 в 06:28

Пътната обстановка в Североизточна България

Мъгливо е на много места в Североизточна България, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Видимостта в Шуменска област е между 50 и 300 метра, в района на Исперих - около 40-50 метра, а в Кубратско - до 100 метра. До 100 метра е видимостта и в Силистренска и Русенска област, а в района на Търговище е между 50 и 150 метра. В региона валежи няма,..

публикувано на 24.11.17 в 06:18