В очакване на новите "Спасители на детството"

Центърът за обществена подкрепа в Нови пазар е номиниран за наградата „Спасители на детството“ за тази година. Инициатор и учредител на инициативата е Националната асоциация за приемна грижа. Центърът в Нови пазар, който се управлява от сдружението „Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца, преживели насилие“, е предложен за отличието от Общините Нови пазар, Каспичан, Каолиново и Никола Козлево, както и от дирекциите „Социално подпомагане“ в Нови пазар и Каолиново. Мотивите са изключително добрата и успешна работа на Центъра от 2009 до 2016 година с децата и приемните семейства. Центърът за обществена подкрепа е избран от Шуменския университет за база, където студентите от специалностите “Социална педагогика“ и „Социални дейности“ да провеждат своята практика. Номинации ще се приемат до 25 септември, а през октомври Националната асоциация за приемна грижа ще връчи за втори път наградите „Спасители на детството“. Припомняме, че миналата година Стефка Петрова от Търговище получи наградата в категорията „социален работник".


ВИЖТЕ ОЩЕ

1200 самодейци в "Ценово пее и танцува"

Повече от 1200 самодейци участваха в Единадесетия фолклорен събор „Ценово пее и танцува“. През двата фестивални дни те представиха различни области на народното творчество с песни, танци и възстановки на обичаи. За първи път съборът бе и с международно участие - танцовият състав „Дойна дунари“ от побратимената на Ценово община Гюргево в Румъния...

публикувано на 24.09.17 в 12:13

Днес ще има променлива облачност

Днес ще има променлива облачност, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който постепенно ще отслабне, привечер на места до стихване. Максималните температури в Североизточна България ще са между 20 и 25 градуса, за Шумен - 21.

публикувано на 23.09.17 в 08:09

Дуловчани почетоха Независимостта

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните, дуловчани почетоха денят на независимостта на България. На събитието присъстваха кмета на общината д-р Юксел Ахмед, заместник-кмета Юксел Исмаил, представители на политически партии и неправителствени организации. Рабтещите в читалището разказаха за историческото събитие чрез аудио..

публикувано на 22.09.17 в 14:20

Ще бъде хладно и ветровито

Днес ще има променлива, временно значителна облачност. На изолирани места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Ще бъде хладно с максимални температури между 18 и 23 градуса. За района на Шумен очакваната максимална температура е около 20 градуса.

публикувано на 22.09.17 в 09:47

Ценово пее и танцува

Над 900 са участниците в тазгодишното 11-то издание на фолклорния фестивал „Ценово пее и танцува“. Всяка година той започва  на 22-ри септември, денят на обявяването на българската независимост и завършва на 23-ти, каза за Радио Шумен секретарят на местното читалище Веска Димитрова. За първи път в програмата ще участват и самодейни колективи от..

публикувано на 22.09.17 в 09:10

4 000 пъстърви ще бъдат пуснати в Камчия днес

Риболовен клуб „Чисти брегове” във Велики Преслав ще проведе акция по зарибяване на река Камчия днес. Акцията започва от 10.30 часа на Омуртагов мост. Ще бъдат пуснати около 4 хиляди пъстърви. Рибите са с тегло между 50 до 100 грама, информира Георги Майсторски от клуба. След демонстративното зарибяване при Омуртагов мост, 4 групи от клуба ще се..

публикувано на 22.09.17 в 08:55

Отбелязваме 109 години Независимост на България

Родолюбивият комитет „Кан Крум Страшний“ в Шумен организира шествие от 10.30 ч. пред паметника на загиналите във войните на площад „Кристал“. То ще премине през пешеходната зона на бул. Славянски и ще стигне до военния клуб. Там от 11.00 ч. ще бъде представена жива картина от обявяването на българската независимост. Община Шумен организира..

публикувано на 22.09.17 в 08:15