В очакване на новите "Спасители на детството"

Центърът за обществена подкрепа в Нови пазар е номиниран за наградата „Спасители на детството“ за тази година. Инициатор и учредител на инициативата е Националната асоциация за приемна грижа. Центърът в Нови пазар, който се управлява от сдружението „Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца, преживели насилие“, е предложен за отличието от Общините Нови пазар, Каспичан, Каолиново и Никола Козлево, както и от дирекциите „Социално подпомагане“ в Нови пазар и Каолиново. Мотивите са изключително добрата и успешна работа на Центъра от 2009 до 2016 година с децата и приемните семейства. Центърът за обществена подкрепа е избран от Шуменския университет за база, където студентите от специалностите “Социална педагогика“ и „Социални дейности“ да провеждат своята практика. Номинации ще се приемат до 25 септември, а през октомври Националната асоциация за приемна грижа ще връчи за втори път наградите „Спасители на детството“. Припомняме, че миналата година Стефка Петрова от Търговище получи наградата в категорията „социален работник".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Заснежени пътища и коли в канавки

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през Котленския проход по път II-48 Котел - Омуртаг, поради влошена метеорологична обстановка, със силен снеговалеж. За това информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Слушатели на Радио Шумен съобщават за пътни инциденти по републиканската пътна мрежа на Североизтока. Проблеми има по..

публикувано на 22.02.18 в 14:41

Джип удари момче в Шумен

Джип удари момче до спортната зала „Младост” в Шумен. Инцидентът е станал на булевард „Симеон Велики” и улица „Климент Охридски”. По непотвърдена информация младежът е пресичал на червено. Той е откаран от екип на „Спешна медицинска помощ” в Спешното отделение на МБАЛ-Шумен. Оттам съобщиха за Радио Шумен, че момчето е контактно и видимо няма..

публикувано на 21.02.18 в 20:53

Отнеха лиценза на некоректна фирма

Правителството реши да отнеме за срок от три години разрешението за промишлена обработка на тютюн на гръцката фирма „Лийв Табако – А. Михайлидис“ АД със седалище в Сандански. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Причината е в неизпълнени изисквания на законовите и подзаконовите нормативни актове, свързани с издаденото разрешение, а..

публикувано на 21.02.18 в 16:26

Мокри и частично заледени пътища

Пътните настилки в Североизточна България са мокри, няма въведени ограничения. Това съобщиха дежурните от областните пътни управления. В Шуменска област вали дъжд примесен със сняг и 11 машини обработват настилките с 44 тона сол против заледяване. Мокри по усойните места заледени са пътищата в Силистренска област. В момента четири машини опесъчават. В..

публикувано на 20.02.18 в 08:45

Без ток на 20 февруари

От 08:30 ч. до 17:00 ч. поради ремонти ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Кривня и резервно захранване на минно обогатителния комбинат - Сеново. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:30 ч. в Сеново, с. Гецово, с. Дряновец, с. Раковски, с. Каменово, с. Равно, подстанциите на ВИК и базовите станции на мобилните..

публикувано на 20.02.18 в 08:42
Проф. Дойно Дойнов: „Хуманните идеи на Апостола са вечни”

Поклон пред Апостола!

Днес почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В Шумен общинската администрация и Военният гарнизон организират общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145 години от гибелта на Апостола. Началото е от 11 ч. пред паметника на Васил Левски. Слово ще произнесе Димо Георгиев, учител по история в ПГПЧЕ „Никола Вапцаров“. В..

публикувано на 19.02.18 в 09:02

Къде спират тока днес

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 08:30 ч. до 17:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Кривня и резервното захранване на МОК-Сеново. От 09:00 ч. до 16:30 ч. токът ще спре в района на гр. Глоджево - ТП 3; улиците: "А. Константинов", "А...

публикувано на 19.02.18 в 07:12