Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гости от немския град Дуисбург на есенния панаир във Върбица

Кметът на Върбица Мердин Байрям ще посрещне представители на неправителствена организация за интеграция от немския град Дуисбург. Делегацията идва по покана на градоначалника за празника на Върбица и есенния панаир. По информация на немската организация 17 500 българи и румънци населяват германския град, а според администрацията във Върбица почти цялото население на ромския квартал „Трошка” е намерило препитание в Дуисбург. Предстои кметът и гостите да разговарят за проблемите на върбишките жители в Германия и за перспективите им за връщане по родните места. Вечерта представителите на немската  делегация ще разгледат панаира, който продължава до края на седмицата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

28 имена в листата на БСП Шумен

БСП Шумен одобри листата си с кандидати за народни представители в българския парламент, изборите за който ще бъдат на 9 юни. Това стана днес на пресконференция на общинската организация. В листата влизат 28 имена. Кандидатурите ще бъдат обсъдени и гласувани на предстоящото заседание на областния съвет на БСП и след това одобрени от висшия орган..

публикувано на 20.04.24 в 15:11

Бонбони за смет

Традиционната акция „Бонбони за смет“ се провежда днес в Разград. Инициативата е насочена към най-малките жители на града. Те почистят райони около жилищата си, местата за игра и други обществени площи. Децата ще предават събрания отпадък в обособени пунктове, а срещу всяка торба боклук ще получат торба с лакомства. Ще получат и талон за участие в..

публикувано на 20.04.24 в 15:05

Фестивал "Здравей, Здраве!"

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда днес /20 април/ и утре /21 април/ в зала „Филхармония“ в Русе. Каузата му е да популяризира здравословния начин на живот. Събитието се провежда в 24 града в страната.  Тази година темата е "Четирите елемента и Любовта". Програмата в двата дни включва лекции на разнообразни теми, филм на режисьора Бояна..

публикувано на 20.04.24 в 12:43

Ултрамаратон започна в Русе

Започна ултрамаратонът „Дунав 24 часа бягане“. Стартът беше на Градския стадион в Русе. В надпреварата участват над 100 атлети от 10 държави. Дисциплините за днес /20 април/ са индивидуални: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.  Основен организатор на турнира е..

публикувано на 20.04.24 в 12:05

„Капачки за бъдеще“ продължава

Продължава пролетната кампания „Капачки за бъдеще“, която се провежда в 33 града в страната.  Със събраните капачки и кенове ще се помогне на 20 детски и родилни отделения у нас, съобщават организаторите.  Днес благотворителното събитие се провежда в Русе и Търговище. 

публикувано на 20.04.24 в 11:29

БСП с председател на РИК-Русе

Милена Хинкова от БСП за България е избрана за председател на Районната избирателна комисия /РИК/ в Деветнайсти изборен район – Русенски за изборите за Европейски парламент и за народни представители на България на 9 юни. Тя оглавяваше комисията на последните пет вота. Юрист е по професия и с дългогодишен опит в правенето на избори.  За първи път РИК..

публикувано на 20.04.24 в 11:23

Форум „Водното богатство на България“

Общо 24 ученици от училища в общините Лозница, Исперих,  Разград и Кубрат участваха в Регионалния екологичен форум на тема „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, със съдействието на Регионалното управление на образованието в Разград. Всяка година темата е..

публикувано на 20.04.24 в 10:14