Момичета от Силистра върнаха изгубен смартфон

Две момичета от Силистра предадоха в полицията изгубен смартфон. 15-годишните Йоанна Великова и Гергана Златева живеят в Център за настаняване от семеен тип в областния град и са ученички в Спортното училище „Дръстър”. Тази сутрин на път за училище в района на Стоматологията те намерили телефона, в чийто калъф имало още лична карта и банкова карта. Без да се колебаят, те се свързали с ръководителя на Центъра, и след края на учебните занятия заедно с него предали намереното в полицията. Старши комисар Кристиян Петров, директор на Областната дирекция на МВР-Силистра покани момичетата в кабинета си, за да ги поздрави за достойната им постъпка. Той им благодари за доблестта да върнат намереното и увери, че в лицето на полицията винаги могат да разчитат на помощ и закрила. Йоанна Великова за втори път предава в полицията изгубен телефон. Двете момичета са отлични ученички и имат високи спортни постижения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция ще пее за силистренското село Ветрен

Емануела Калчева с артистичен псевдоним Джайма, която близо 30 години живее във Франция, е направила песен за близкото до Силистра дунавско село Ветрен, съобщава БТА. Песента на френски език "Mon village" ( "Моето село") ще бъде включена в диск на Калчева и тези дни бяха направени снимки за клип. Снима се и във Ветрен, където присъстват хората и река..

публикувано на 13.07.19 в 10:55

На фестивал в Руйно

Първи национален фестивал на турския фолклор ще се проведе днес в местността Аязмо край дуловското село Руйно, съобщиха от общината в Дулово. Фестивалът е единствен по рода си в Североизточна България и се провежда ежегодно, без прекъсване, в продължение на 25 години. Първото издание  е от 1994 година като преглед на художествената самодейност на..

публикувано на 13.07.19 в 07:37

Спад на престъпността

496 са регистрираните престъпления в Силистренска област за първите шест месеца на годината, срещу 520 за същия период на миналата година, което показва спад с около 5%. 428 от престъпленията, регистрирани тази година са криминални, а останалите 68 – икономически. Малко над 38 % от тях са разкрити. Доминиращи в картината на престъпността..

публикувано на 12.07.19 в 15:17

И в Силистра пръскат днес

Планираното за неделя третиране срещу комари ще се извърши  по-рано от предвиденото заради прогноза за лоши атмосферни условия, информира Община Силистра. Днес от 22.00 ч. ще започне наземна обработка  срещу популацията на комари. Утре от  5 до 7:30 ч. ще се извърши авиационна обработка  срещу популацията на комари в Силистра, Ветрен,..

публикувано на 12.07.19 в 11:09

По-високи добиви

Със среден добив 572 килограма от декар завърши жътвата на ечемика в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. Добивът е по-висок от миналогодишния, който бе 549 килограма от декар. Ожънати са 60.19 на сто от засетите с пшеница 489 100 декара. Средният добив пак е по-висок от миналогодишния -  603 при 572 килограма от..

публикувано на 12.07.19 в 10:55

Искат пари за аварийни ремонти

Община Главиница иска финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за неотложни възстановителни работи. Необходимо е аварийно възстановяване на проводимостта и надграждането на отводнителния канал по улица „Дунав“, както и за изграждане на канализационни клонове за дъждовна вода по две улици в общинския център...

публикувано на 11.07.19 в 16:10

Задържаха фалшификатори на документи

Престъпна група, занимавала се с изготвяне и използване на фалшиви официални документи, е разкрита вчера от служители на Областната дирекция на МВР – Силистра. Полицейската операция е проведена след подаден сигнали и предварително разследване. Извършено е претърсване и изземване на шест адреса в Силистра и Тутракан, както и на четири леки..

публикувано на 11.07.19 в 12:40