Ще обновяват градската среда в Търговище

Близо 6 милиона лева ще бъдат инвестирани по проекта "Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в Търговище". Предвижда се разширяване на уличните платна, подмяна на асфалтова настилка, озеленяване и изграждане ново кръстовище за кръгово движение. Чуйте подробностите от Евтим Петков.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събират стари дивани

Продължава кампанията за почистване на Търговище. Още три дни ще се извозват стари мебели, домакинско стъкло и други отпадъци по заявка. Заради повишения интерес и запитвания се обявяват още две дати тази седмица за извозване на стари мебели, това са 18 и 19 април. Последната дата за тази безплатна услуга, организирана от Община Търговище, е 22 април...

публикувано на 17.04.19 в 15:57

Дебнат нарушители на пътя

1003 електронни фиша за нарушения по пътищата са издадени през миналата седмица в сектор „Пътна полиция“ на Областната дирекция на МВР - Търговище. Със стационарна камера са засечени 110 превишения на скоростта, а след допълнителна проверка е установено, че два от автомобилите се управляват, без да имат сключена задължителна застраховка „Гражданска..

публикувано на 16.04.19 в 13:38

Земеделците декларират доходи

Търговищкият офис на Националната агенция за приходите очаква близо 2600 земеделски стопани да декларират получените субсидии и доходи от 2018 година, информира БТА. Срокът за това е 30 април. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася както за регистрираните, така и за нерегистрираните производители, уточняват от приходната..

публикувано на 16.04.19 в 13:06

Незаконна сеч в гората

Извършители на незаконна сеч са разкрити при обход на горски стражари в обхвата на Държавното горско стопанство "Омуртаг". Задържани са близо 7 кубика нерегламентирано добити дърва за огрев, съобщават от Североизточното държавно предприятие. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите, като информацията по случая е предадена на..

публикувано на 16.04.19 в 11:29

Нов дом за нашите деца

С водосвет и официална церемония обновената детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище беше открита днес. Детското заведение е изцяло с нов облик, модернизирано по Оперативната програма „Региони в растеж”. Ремонтът е на стойност близо 890 000 лева.

публикувано на 15.04.19 в 14:52

Откриват обновена детска ясла

Обновената детска ясла №1 „Първи юни“ в Търговище ще бъде открита днес. Детското заведение е изцяло с нов облик, модернизирано по Оперативната програма „Региони в растеж”. Ремонтът е на стойност близо 890 000 лева. На церемонията, която започва от 11:00 ч., са поканени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройство,..

публикувано на 15.04.19 в 07:53

Нови спални комплекти за детските градини в Търговище

Общо 1 740 комплекта спално бельо даряват от фирма „Мебел Стил“ на всички детски градини на територията на община Търговище. Комплектите се доставят от февруари насам и до момента дарение са получили 7 детски градини. В следващите месеци с нови спални комплекти ще бъдат снабдени и останалите 5 градини в общината. Община Търговище и..

публикувано на 13.04.19 в 08:25