Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират четири шуменски училища с 13 млн. лв.

Четири учебни заведения в Шумен ще бъдат изцяло обновени, съобщи днес кметът Любомир Христов. Финансирането е осигурено по Оперативната програма "Региони в растеж". Ремонти ще бъдат направени по сградите и дворовете на Началното училище "Илия Р. Блъсков" и Средните училища "Васил Левски", "Трайко Симеонов" и "Панайот Волов". Дейностите трябва да приключат в рамките на две години.

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работа в полза на здравноосигурените

25 години от създаването си отбелязва Районната здравноосигурителна каса – Търговище. За този четвърт век бюджетът на РЗОК се е повишил над 10 пъти. „Това означава, че в здравната система са се влели огромни средства, а това би трябвало да бъде в полза на здравноосигурените пациенти", коментира директорът на службата Емил Стоянов. Повишили са се и..

публикувано на 01.04.24 в 15:28

В помощ на жертви на домашно насилие

Жени и деца от района на Попово, пострадали от домашно насилие, скоро ще имат по-лесен достъп до помощ и подкрепа. Асоциация „Ная“ набира 5000 лева за ремонт на приемна, предоставена им от Община Попово, където мобилен екип от психолог и социален работник ще консултира хора от малките населени места в общината. Доскоро екипът е работил само..

публикувано на 01.04.24 в 10:58
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44

Второ издание на Digit4Ruse

За втора поредна година проектът Digital4 гостува в Русе . Темата на конференцията ще бъде "Международната онлайн търговия". Експерти от България и Румъния ще представят пред участниците най-новите и успешни търговски практики и маркетингови стратегии за достигането на външни пазари. Събитието е на 8 април (събота) от 9 ч. в "Канев център". Местата не са..

публикувано на 06.04.23 в 12:12

За парите на държавата

"Докато водят разговори за правителство, партиите да трябва да приемат нов бюджет на държавата и законите, нужни за реализация на Плана за възстановяване и устойчивост." Това заяви за Радио Шумен икономистът Адриан Николов от Института за пазарна икономика. По думите му, в противен случай рискуваме да имаме още една година без бюджет. Вече има..

публикувано на 06.04.23 в 11:00