Наградиха ученици, писали есета за Левски

В Тутракан приключи конкурс, посветен на Васил Левски. Инициативата е на библиотеката при Народното читалище „Н. Й. Вапцаров - 1873”, а темата „Левски в моето сърце”. Комисия оцени написаните есета. Първото място спечели Християна Йорданова, 11 клас от СУ „Христо Ботев”. На второ място е Димитър Димитров 11 клас от същото училище, а трета е Александра Димитрова Гогова - 11 клас от СУ „Йордан Йовков” в Тутракан. Те получиха парични награди и грамоти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разясняват реда за получаване на германски стипенсии

Германската служба за академичен обмен организира информационна среща за отпускане на стипендии за български студенти, докторанти и млади учени. Събитието ще се проведе в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” от 12.30 часа в Корпус 2. Лекторът Изабел фон Цицевиц ще разясни видовете стипендии – за езикови курсове, обучение или научен..

публикувано на 17.10.17 в 11:25

Премиера на "Нестинари" в Разград

 С премиера на спектакъла "Нестинари" тази вечер в 19 часа започват честванията на 70-тата годишнина на Драматичния театър "Антон Страшимиров", който е част от Театрално-музикалния център в Разград. Постановката е на Димитър Димитров, а сценографията на Стефания Георгиева. Половин час по-рано в Общинския културен център ще бъде открита изложбата "Една..

публикувано на 17.10.17 в 09:42

Представят книги на Дечко Лечев в Шумен

Две книги на д-р Дечко Лечев ще бъдат представени от 17:30 часа в Регионалния исторически музей в Шумен. Първата се озаглавена - „Салманово. Материали и бележки за историята на селото”, а втората - „Шумлян, град великий под Балкана” - второ допълнено издание. Лечев е доктор по философия и старши научен сътрудник по история. Повече от 20 години е бил..

публикувано на 17.10.17 в 09:22

Румен Богданов и Румен Жеков със съвместна изложба в Шумен

Съвместна изложба на художниците Румен Богданов и Румен Жеков ще бъде открита днес от 18 часа на втория етаж на Художествена галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. Румен Богданов е преподавател в Шуменския университет, привърженик на минимализма. Румен Жеков работи в много съвременни жанрове като живопис, фотография, пърформанс, инсталация. Доцент е в..

публикувано на 16.10.17 в 15:32

„Непознатият Константин Величков” представят в Шумен

Надежда Бонева ще представи своя труд „Непознатият Константин Величков” от 18 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Книгата, чието издание авторът посвещава на навършващите се през 2017 г. 110 години от смъртта на Константин Величков, ще представят проф. Сава Сивриев и проф. Христо Трендафилов. Бонева е университетски преподавател,..

публикувано на 16.10.17 в 09:34

Кино-литературен фестивал започва в Шумен

Девет филма от програмата на кино-литературния фестивал „Синелибри“ ще бъдат показани в Шумен. Панорамата се открива с лентата „Ана Каренина. Съдбата на Вронски“ на режисьора Карен Шахназаров. Прожекцията е от 18 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров “ . "Фестивалът ще представи едни от най-силните си заглавия в Шумен", заяви Кремена..

публикувано на 13.10.17 в 10:10

Днешните събития в Тутракан

Изложба с творби на студенти от факултета „Изобразително изкуство” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще се открие днес в Тутракан. Творбите са вдъхновени от Дунав, Рибарската махала и сгради в Тутракан, където студентите проведоха художествената си практика. Експозицията се открива в 17:00 часа днес в Изложбената зала на Исторически музей. Днес в..

публикувано на 13.10.17 в 09:52