Наградиха ученици, писали есета за Левски

В Тутракан приключи конкурс, посветен на Васил Левски. Инициативата е на библиотеката при Народното читалище „Н. Й. Вапцаров - 1873”, а темата „Левски в моето сърце”. Комисия оцени написаните есета. Първото място спечели Християна Йорданова, 11 клас от СУ „Христо Ботев”. На второ място е Димитър Димитров 11 клас от същото училище, а трета е Александра Димитрова Гогова - 11 клас от СУ „Йордан Йовков” в Тутракан. Те получиха парични награди и грамоти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Чухов за Националната награда "Иван Пейчев"

Петър Чухов е тазгодишният носител на Националната награда „Иван Пейчев“, която се връчва след конкурс, организиран от Община Шумен, Дружеството на шуменските писатели и Съюза на българските писатели. Петър Чухов получава наградата за лирика за книгата си "АДdicted". Творбите на автора са преведени на 17 езика, публикувани са в над 20 държави. Петър..

публикувано на 12.12.17 в 13:37

Изложба "4 сезона Търговище отвисоко"

Благотворителна изложба в подкрепа на Държавен куклен театър – Търговище, ще се състои днес в ритуалната зала на читалище „Напредък“. Експозицията "4 сезона Търговище отвисоко" е първата самостоятелна изложба на дрон-пилота и въздушен фотограф Кольо Колев. Той ще покаже   20 от фотографиите си  от последната една година, които представят интересни..

публикувано на 12.12.17 в 09:27

Ревю с концерт в Шумен на 8.12

На 8.12.2017 г. освен студентите в България повод да празнуват имат и рок феновете в Шумен, защото концерт тъкмо в този град вечерта ще има култовата група от края на 80-те години на XX век – Ревю. Техни са незабравими парчета като „Ала-бала”, „Закуска”, „Ралица”, „Чичо”, „Директор на водопад”. В музиката и текстовете на Ревю се оглежда бунтът и свободата..

публикувано на 08.12.17 в 16:41

Изложба в подкрепа на кукления театър след пожара

Благотворителна изложба в подкрепа на Държавния куклен театър в Търговище ще се състои на 12 декември в читалище „Напредък“   в града. Експозицията "4 сезона Търговище отвисоко" се организира от въздушния фотограф Кольо Колев с подкрепата на Общината Търговище и цели набирането на средства за възстановяването на театър, който пострада при пожар през..

публикувано на 08.12.17 в 12:00

Конкурс "Вдъхновението Вапцаров" в Дулово

С конкурс за мултимедийна презентация читалището в Дулово отбелязва патронния си празник. От 15 часа ученици от 4 средни училища в общината ще представят презентации по темата „Вдъхновението Вапцаров“. Жури ще оцени работата на ученическите екипи и ще излъчи победител. Радио Шумен припомня, че читалището носи името на поета Никола Вапцаров, който е..

публикувано на 07.12.17 в 14:42

Wladigeroff brothers и Христо Попов на шуменска сцена

Внуците на най-големия българският композитор Панчо Владигеров Александър и Константин Владигерови гостуват на шуменска сцена днес. Под името Wladigeroff brothers те записват албуми и редица участия по цял свят, а днес ще свирят свои музикални композиции. На сцената със Симфониета Шумен ще бъде и пианистът Христо Попов, който ще изпълни Концерт за..

публикувано на 07.12.17 в 12:43

Благотворителен концерт "Заедно по-добри" в Силистра

Благотворителен концерт и базар   „Заедно по-добри“ организират в Силистра днес Женското сдружение  "Екатерина Каравелова", Експертният областен консултативен център и партньори. В концерта ще вземе участие и Театрално студио “Артистик” при ОДК -  Силистра, с ръководител и режисьор Христо Христов, които ще представят  авторския спектакъл “СЪДБА” по..

публикувано на 06.12.17 в 16:51