КАТ - Шумен временно няма да регистрира коли

Секторите „Пътна полиция” в страната ще работят с граждани до 16:00 часа днес. Временната промяна на работното време се налага заради планирана профилактика на автоматизираната информационна система. След 16:00 часа днес няма да се извършват дейности по регистрация и пререгистрация на превозни средства. От МВР и поднасят извинения за евентуално причинени неудобства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Болница за плюшени мечета в Шумен

За първи път в Шумен студенти от Медицинския университет във Варна и филиала му в Шумен организираха акция от кампанията „Болница за плюшени мечета“. Преди минути по-големите възпитаници на ДГ „Изворче“ преминаха през импровизирана клиника. В нея научиха чрез играчките си какво се случва в една болница, когато постъпиш там като пациент. Целта на..

публикувано на 19.02.18 в 17:25

Реформата на ТЕЛК внесена в парламента

„Реформата за ТЕЛК системата вече е внесена в Народното събрание, но все още няма конкретни законодателни стъпки в тази посока“, каза за Радио Шумен заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Шуменския регион д-р Нигяр Джафер. "Сега направихме една козметична промяна, свързана със Закона за здравето, и разрешихме на лекарите, които..

публикувано на 19.02.18 в 17:07

Шумен не се е разминал с грипа

Спад на пациентите с дихателни инфекции отчитат от Регионалната здравна инспекция в Шумен. За миналата седмица заболеваемостта е била 200 на 10 хиляди души, при 213 на 10 хиляди в началото на февруари. За Радио Шумен д-р Марко Марков, ръководител на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ уточни, че отсъстващите по болест ученици са между 5 и 12..

публикувано на 19.02.18 в 16:45

Такситата в Шумен на същите цени

Да бъдат запазени минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег на територията на община Шумен. Това реши на заседание днес комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет в Шумен. Предложението ще се разгледа на сесията този четвъртък. За дневна тарифа минималната цена е 0,40 лв., а максималната 1,20 лв...

публикувано на 19.02.18 в 16:27

Конкурс за оригинални мартеници

Конкурс за изработване на мартеници обявяват от Община Смядово. Предвидени са две категории – за най-автентична и най-оригинална мартеница. Ще бъдат връчени и две специални награди – на най-младия и най-възрастния участници. Крайният срок за участие в конкурса е 23 февруари. Мартениците могат да бъдат изпратени по пощата или представени в..

публикувано на 19.02.18 в 15:14

Училище в Смядово грейва с цветни пана

„Науката е слънце“ се нарича цветната мозайка, която ще бъде монтирана на оградата на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смядово. Автор на паната е Петя Мод, която през миналата година приключи проект във Велики Преслав и постави седем тематични картини върху 52 стъпала на една от градските улици. Проектът в Смядово се реализира по инициатива и с..

публикувано на 19.02.18 в 14:54

Разбиха скъпа наркооранжерия в Шуменско

Най-модерната оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита в Шуменско при полицейска операция. Иззети са 54 кг суха зелена тревиста маса – канабис. По време на сделка са задържани трима мъже, а по-късно една жена, която е била ангажирана с почистването на оранжерията. "Операцията се проведе на 16 февруари на територията на община Велики..

публикувано на 19.02.18 в 14:40