КАТ - Шумен временно няма да регистрира коли

Секторите „Пътна полиция” в страната ще работят с граждани до 16:00 часа днес. Временната промяна на работното време се налага заради планирана профилактика на автоматизираната информационна система. След 16:00 часа днес няма да се извършват дейности по регистрация и пререгистрация на превозни средства. От МВР и поднасят извинения за евентуално причинени неудобства.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Галина Минчева - ОИЦ

40 нови европроекта в област Шумен

40 нови проекта са стартирали през годината в Шуменска област. Това съобщиха от Областния информационен център. Най-голям интерес има към проектите по оперативните програми "Иновации и конкурентоспособност" и "Развитие на човешките ресурси". В Североизточния регион за планиране най-много проекти от тази и предходни години се изпълняват във Варна - 251,..

публикувано на 13.12.17 в 13:05

Жена "изгоря" с над хиляда долара

56-годишна жена от Шумен е била измамена по телефона по позната схема „оказване помощ на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Мъж, който се представил за полицай, е успял да я убеди, че с нейното съдействие ще успеят да задържат телефонен измамник.  В найлонова торба жената сложила 1630 щатски долара и 29 лева. Според указанията, ги..

публикувано на 13.12.17 в 12:08

Пореден дрогиран шофьор зад волана

Дрогиран шофьор задържаха пътните полицаи. 25-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира под въздействие на наркотични вещества, съобщават от полицията в Шумен. Лекият автомобил "БМВ"  с шуменска регистрация е бил спрян за проверка снощи по пътя между Каспичан и Плиска. Водачът е бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества...

публикувано на 13.12.17 в 12:04

Шофьор протестира заради обърнат знак

Шуменец излезе на едноличен протест пред сградата на Общината тази сутрин. Той се обяви против наложена му от „Пътна полиция“ глоба в размер на 20 лева за неспазване правилата на движение. Според мъжа санкцията е неправомерна, тъй като знакът е бил обърнат и невидим при шофиране.

публикувано на 13.12.17 в 11:30

Повече пари за площадки и градинки в Шумен

200 нови фиданки са засадени около новата спортна зала в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. Той уточни, че залесителни дейности се предвиждат и за следващата година. "Тъй като ще стартира изпълнението на проекта по оперативна програма "Региони в растеж" в квартал "Тракия", искаме първо да..

публикувано на 13.12.17 в 11:23

"Пътна полиция" - Шумен ще работи с граждани само до обед днес

Сектор „Пътна полиция“ в Шумен няма да работи с граждани от 13 ч. до 17 ч. днес, съобщават от Областната дирекция на МВР. Причината е в профилактика на съоръженията за електроенергия от страна на „Енерго про“. От полицията се извиняват за причиненото неудобство.

публикувано на 13.12.17 в 08:40

Акция по кръводаряване в Шуменския университет

Традиционната декемврийска кръводарителска акция ще се проведе днес в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище. Желаещите да дарят кръв ще могат да го направят между 8,30 ч. и 13 ч. в Информационния център на Корпус 1 на университета.

публикувано на 13.12.17 в 07:53