КАТ - Шумен временно няма да регистрира коли

Секторите „Пътна полиция” в страната ще работят с граждани до 16:00 часа днес. Временната промяна на работното време се налага заради планирана профилактика на автоматизираната информационна система. След 16:00 часа днес няма да се извършват дейности по регистрация и пререгистрация на превозни средства. От МВР и поднасят извинения за евентуално причинени неудобства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно затварят ул. „Цар Освободител“ в Шумен

Затварят за движение част от шуменската улица „Цар Освободител“ в неделя, съобщават от местната администрация. Временното ограничение се отнася за участъка от ул. „Климент Охридски“ до кръстовището с ул. „Панайот Волов“ от 7:00 до 16:30 часа. Промяната се налага заради планирано подрязване на клони и намаляване височината на дърветата. За целта улицата..

публикувано на 20.10.17 в 16:14

Представят Шуменския университет в Сочи

Двама студенти от Шуменския университет представят висшето училище в Световния фестивал на младежта и студентите в руския град Сочи. По време на престижния форум представители на различни страни обсъждат и решават проблемите на младите хора. Фестивалът дава възможност за създаване на нови контакти със студенти от различни страни. „Участието в световния..

публикувано на 20.10.17 в 15:21

Продажба на забранени стоки във вторите употреби

Забранени за продажба стоки се предлагат в магазините за дрехи втора употреба в Шумен. Репортерска проверка на Радио Шумен установи, че там се продават обувки, бельо и дрехи за деца под 1 година. Здравните изисквания за продажба на дрехи втора употреба са регламентирана с Наредба №27 от 2005 година. Потребители от Шумен твърдят, че случаите на продажба на..

публикувано на 20.10.17 в 14:56

Забавяне във възстановяването на Хитрино

Има забавяне в работата по възстановяването на Хитрино, заяви пред БНР председателят на Общинския съвет Мустафа Ахмед. По думите му това се дължи изцяло на тежките административни процедури, както и на това, че част от документацията на стопаните не е била подготвена. Според него в момента се подготвят проекти за още две-три къщи, които ще бъдат изцяло..

публикувано на 20.10.17 в 13:40

Лечението на остеопороза поясняват в Шумен

Механизмът на костоизграждане, рисковите фактори и лечението на остеопороза ще бъдат дискутирани на лекция днес от 10: 30 часа в залата на ДКЦ 1 /новата поликлиника/ в Шумен. Лектор е началникът на Отделението по ревматология д-р Стоян Тодоров. "Прегледите за остеопороза в Шумен се извършват от ревматолозите. На първия етаж в болницата се намира апарата..

публикувано на 20.10.17 в 10:12

Отличие за екипа на шуменската поликлиника

Предложението екипът на Диагностично-консултативен център 1 в Шумен да получи отличието „Заслужил медицински колектив” на община Шумен за 2017 година бе одобрено единодушно от комисията по Просвета, образование и наука към Общинския съвет. „Това е едно заслужено отличие за този колектив”, коментира съветникът Бисерка Йовчева. „Лекарите от това лечебно..

публикувано на 19.10.17 в 17:19

85 години вестник "Шуменска заря"

Днес се навършват 85 години от излизането от печат на първия брой на вестник „Шуменска заря“. Пожълтелите страници са открити преди три години в архива на Регионалния исторически музей. Вестник „Шуменска заря“ е приемник на вестниците „Освобождение“ и „Коларовградска борба“. Основан е на 19 октомври 1932 година.

публикувано на 19.10.17 в 17:15