Повишаване на дихателните инфекции в Силистренско

Снимка: www.umbalpleven.com
Двама души са заболели от марсилска треска в Силистренско след ухапване от кърлежи. Регистриран е един случай на болен с ехинококоза в община Дулово, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Силистра. От там отчитат повишаване на дихателните инфекции. 16 са случаите на болни от варицела в община Силистра. Регистрирани са двама болни от туберкулоза и един от скарлатина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Билков чай отпиха силистренци

По чаша билков чай опитаха на Еньовден силистренци на организирания от общинското ръководство и Регионалния исторически музей празник "С билки и песни на Еньовден". На щандове на различни читалища в Дунавския парк бяха показани прясно набрани и сушени билки, носии от Добруджа и стари занаяти от района. Художествени колективи представиха свои програми...

публикувано на 24.06.18 в 12:19

Българо-румънски екипи бдят на пътя

Смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението започват работа от днес в районите на Силистра и Кълъраш. Инициативата се осъществява за осма година през летния туристически сезон. Екипите ще работят основно в почивните дни, когато интензивността на движението е по-висока. Ще се контролират скоростта, неправилното изпреварване,..

публикувано на 22.06.18 в 13:30

Тутракан става столица на кайсията

"Тутракан-столица на кайсията" - под това мото ще се проведе тазгодишното издание на Празника на кайсията в крайдунавския град. Началото е от 17:30 ч. в парк "Христо Ботев". Той ще бъде съпроводен от изложение на сортове кайсии, атрактивни игри и много забавления.  Организаторите на Празника - Община Тутракан, са включили конкурси за най-добър..

публикувано на 22.06.18 в 06:36

100 дка пшеница изгоряха в Пожарево

100 дка пшеница са изгорели при пожар, възникнал вчера около 17.00 ч. в землището на село Пожарево. От Областната дирекция на МВР – Силистра съобщиха, че причината за произшествието е в процес на изясняване. Пожарът е изгасен от огнеборци от РСПБЗН - Тутракан, подпомагани от земеделци с два трактора. Спасени са 85 дка посеви. 300 дка..

публикувано на 21.06.18 в 11:25

Пазят реколтата от пожари

Подготовката за опазване на житната реколта от пожари е в ход в РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Силистра. В дирекцията и в районните противопожарни служби са изготвени планове, в които са фиксирани конкретни задачи за осигуряване на пожарна безопасност по време на жътвената кампания. До регионалните структури на ВиК, ЖП,..

публикувано на 21.06.18 в 10:59

Спасяват станцията по кайсията

Опитната станция по кайсията и земеделието в Силистра ще с преструктурира като звено от бъдещо държавно предприятие, обединяващо 15 станции. Това съобщиха от Областната администрация в Силистра, след като на 20 юни областният управител Ивелин Статев е посетил станцията и се е срещнал с нейния нов директор Александър Любенов. Тепърва ще стане ясно..

публикувано на 20.06.18 в 16:18

Шофьор опита да подкупи полицай

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи бързо производство срещу водач на лек автомобил, дал подкуп на полицейски служители. Парите шофьорът предложил, за да не бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата. На 19 юни около 17 ч. служители на пътна полиция от Тутракан спрели за проверка автомобил с добричка регистрация и поискали документите..

публикувано на 20.06.18 в 14:27