Повишаване на дихателните инфекции в Силистренско

Снимка: www.umbalpleven.com
Двама души са заболели от марсилска треска в Силистренско след ухапване от кърлежи. Регистриран е един случай на болен с ехинококоза в община Дулово, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Силистра. От там отчитат повишаване на дихателните инфекции. 16 са случаите на болни от варицела в община Силистра. Регистрирани са двама болни от туберкулоза и един от скарлатина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират физкултурен салон на 44 години

Обявена е обществена поръчка за ремонт на физкултурния салон и обслужващите помещения в Основното училище „Христо Ботев“ в Алфатар. Това става ясно от сайта на местната администрация. Стойността е над 250 000 лева, а средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет от ноември 2017 г. Салонът е построен през 1974 г. и оттогава не е..

публикувано на 20.02.18 в 11:57

Засякоха шестима пияни зад волана

Двама неправоспособни и шестима, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени при проверки на пътна полиция през изминалата седмица в Силистренска област. В периода от 12 до 18 февруари са констатирани общо 407 нарушения. Съставени са 40 акта и са наложени 350 глоби по фиш. Междувременно в общините Дулово и Тутракан съвместно с..

публикувано на 20.02.18 в 10:55

Наши кукери гонят злото в Румъния

Кукери от Алфатар ще гонят зли духове днес в Румъния. Група „Каракуши“ е възстановена миналата година след 45-годишно прекъсване. Съставът ще участва днес в международен фестивал в румънския град Бранещи. Групата е единствена поканена от Силистренска област за участие. Това съобщи председателят на местното читалище Дамян Славов. "Каракуш на румънски..

публикувано на 20.02.18 в 09:37

Питат работодатели какви кадри търсят

Комисия по заетост към Областния съвет за развитие в Силистра проучва потребностите от работна сила сред работодателите. Ще се анализира обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри. Такива проучвания ще се правят два пъти в годината. Информацията ще се обобщава от експертен екип от представители на държавната и местната..

публикувано на 19.02.18 в 16:21

Прибраха в класните стаи още 491 деца

491 деца от Силистренско са записани в училище в резултат на обходите, които бяха направени по Механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна училищна възраст. От Регионалното управление на образованието в Силистра уточняват, че 2419 деца от 5 до 16-годишна възраст са в чужбина, а за 174 няма информация...

публикувано на 19.02.18 в 14:01

Все повече деца в кръжоците

Дейностите по проект "Твоят час" през тази учебна година продължават в 44 училища на Силистренска област. Включени са 67,3 % от всички ученици в дневна форма на обучение, уточниха от Регионалното управление на образованието. Сформирани са общо 527 групи, което е с 12 повече спрямо миналата година. Групите за преодоляване на обучителните затруднения са..

публикувано на 19.02.18 в 13:33

Застреляно куче на сметище край Силистра

Полицията в Силистра разследва случай на проявена жестокост към животно, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В района на депото за битови отпадъци край Силистра е намерен труп на куче от породата "Каракачанска овчарка". По първоначални данни кучето е простреляно с гладкоцевно оръжие. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.02.18 в 13:02