Повишаване на дихателните инфекции в Силистренско

Снимка: www.umbalpleven.com
Двама души са заболели от марсилска треска в Силистренско след ухапване от кърлежи. Регистриран е един случай на болен с ехинококоза в община Дулово, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Силистра. От там отчитат повишаване на дихателните инфекции. 16 са случаите на болни от варицела в община Силистра. Регистрирани са двама болни от туберкулоза и един от скарлатина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Селата Проф.Иширково и Срацимир с фолклорни фестивали

Деветият фолклорен събор “Иширково пее и танцува” започва днес от 10 часа в едноименното силистренско село. Тази година той се провежда в памет на големия хореограф Стоил Енчев и добруджанския фолклор. Организаторите от кметството и народното читалище “Просвета” в Иширково са поканили 26 ансамбли и състави с 460 участници от Североизточна България...

публикувано на 14.10.17 в 08:28

Храмов празник в Татарица

Храмовият си празник чества днес руската църква „Покров на пресвета Богородица“ в айдемирския квартал Татарица. Това е единственият у нас православен старообряден руски храм с 267 годишна история. В Татарица днес живят около 100 души, наследници на казаците. Службата ще продължи до 11 часа. Участват свещеници от Славската епархия към Руската..

публикувано на 14.10.17 в 08:15

Подменят уличното осветление в Силистра

Над 3 000 осветителни тела от уличното осветление се подменят в Силистра, съобщиха от Общината в града. Средствата от 2 милиона лева са отпуснати с постановление на Министерския съвет. Лампите са енергоспестяващи. Осветлението ще се настройва с електронен часовник за работа при летен и зимен режим. Ще се монтират лампи и по стълбите към старата турска..

публикувано на 13.10.17 в 16:25

Ученици спасили общинска собственост

Възпитаници на силистренското училище „Н. Й. Вапцаров” са предотвратили посегателство върху общинска собственост. Благодарение на своята бдителност учениците Виктория Дичева и Кевин Кемал, сигнализирали охранителна фирма. В Деня на българската община на среща с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и екипа му децата бяха поздравени за постъпката си...

публикувано на 13.10.17 в 09:38

Нивото на Дунав край Силистра спада

Нивото на река Дунав в участъка край Силистра е спаднало с 13 сантиметра през последните 24 часа и измерената кота бе 159 сантиметра. Прогнозата на специалистите е, че през следващите дни водите на Дунав ще намалеят с още 13 сантиметра и на 24 октомври ще достигнат до ниво от 146 сантиметра. Критичната точка на дунавските води край Силистра е 777..

публикувано на 12.10.17 в 13:29

Държавата финансира силанизацията на деца

1 млн. лева от държавния бюджет са заделени за силанизация на 20 хил. деца. Това стана ясно по време на тазгодишната национална кръгла маса по силанизация на детските зъби, която се проведе днес в Силистра. Гости на форума бяха д-р Николай Шарков - председател на Българския зъболекарски съюз; д-р Борислав Миланов - главен секретар, и д-р Виктория..

публикувано на 11.10.17 в 17:00

Оралните заболявания при децата обсъждат в Силистра

Кръгла маса, на която ще бъдат обявени и обсъдени дейностите, които се предвиждат в рамките на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца до 18 г. в България организират днес в Силистра Българският зъболекарски съюз и Министерство на здравеопазването. Проявата ще се състои от 15:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет...

публикувано на 11.10.17 в 09:29