Повишаване на дихателните инфекции в Силистренско

Снимка: www.umbalpleven.com
Двама души са заболели от марсилска треска в Силистренско след ухапване от кърлежи. Регистриран е един случай на болен с ехинококоза в община Дулово, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Силистра. От там отчитат повишаване на дихателните инфекции. 16 са случаите на болни от варицела в община Силистра. Регистрирани са двама болни от туберкулоза и един от скарлатина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дефицит на учители

Решение на проблема с липсата на кадри в системата на средното образование ще бъде търсено на среща между директорите на училищата в Силистра утре. Това обяви за предаването „Часът на репортера“ временно изпълняващият длъжността директор на Регионалното управление на образованието в областта Марин Ботев. „Имахме затруднения с две позиции за..

публикувано на 18.09.18 в 16:31

Силистра остава собственик на язовирите

Община Силистра ще продължи да е собственик на   язовирите си и те няма да бъдат предоставяни на държавата. 2 от всичките 15 са дадени на дългосрочна концесия, 11 са под наем, а останалите 2 предстои да бъдат отдадени, съобщи зам.-кметът по устройство на територията Тихомир  Борачев. "Нашето решение е язовирите да останат за общинско ползване, като..

публикувано на 18.09.18 в 16:22

Старец се хвърли от прозореца

Седемдесет и пет годишен мъж е скочил от висок етаж на жилищен блок на улица "Янко Тодоров" в Силистра и е загинал, научи репортер на Радио Шумен. От полицията потвърдиха информацията за инцидента. За случая обаче няма официално съобщение. Инцидентът се разследва от полицията.

публикувано на 18.09.18 в 15:08

Книги и камера за усмихнати хора

В Дунавския парк на Силистра вече е обособено място за четене с пейки и библиотека, изградено е видеонаблюдение за усмихнати хора и соларен панел за интернет достъп. Новото арт пространство е направено с дарението на силистренеца Румен Чернев. През юни той представи книгата си с разкази „Нищо съществено". По време на срещата с читателите в родния..

публикувано на 18.09.18 в 13:16

Държавна помощ за измръзнали кайсии

Стопаните от Силистренско, чиито овощни градини от кайсии са унищожени от ниските зимни температури в началото на тази година, могат да подават заявления за държавна помощ. Това съобщават от Областната дирекция на Държавния фонд „Земеделие“. Кандидатстването е по схемата „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от..

публикувано на 18.09.18 в 11:34
Язовир

Прехвърлят язовири на държавата

Община Шумен да прехвърли на държавата 6 от своите 15 язовира. Предложението е внесено от кмета на Шумен Любомир Христов и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 27 септември. Причина за това е, че общината не разполага с нужните средства за поддържането им, а всички те се нуждаят се от ремонти или са..

публикувано на 17.09.18 в 16:30

Омбудсманът атакува ВиК-операторите

Напоследък зачестяват жалбите срещу ВиК-операторите, каза в Силистра омбудсманът на Република България Мая Манолова, която с експерти от институцията направи приемни в седемте общини на Силистренска област. „Става дума за наредбите и методиките, с които боравят ВиК-дружествата и с порочната практика да се събира такса за общо потребление”,..

публикувано на 17.09.18 в 14:54