Ученици гостуваха в Община Търговище

12 ученици от Х и ХІ клас днес гостуваха в местната администрация в Търговище по повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. Учениците се срещнаха с кмета д-р Дарин Димитров, който ги запозна с основните аспекти в работата и отговорностите на служителите. Посещението на учениците в Община Търговище е част от инициативата на "Мениджър за един ден". По-късно служители на Общината се включиха в залесяването край язовир Пресиян. Там се засаждат над 100 дръвчета, дарени от Държавното горско стопанство на Община Търговище. От Общинското предприятие „Флора” пък изградиха около водоема две нови беседки и пейки, с които ще се възстанови и разшири зоната за отдих край язовира
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Търговище се отчита публично

Публичен отчет за изпълнение на приоритетите в управленската програма за втората година от мандата на общинското ръководство в Търговище ще бъде направен днес. Кметът на общината д-р Дарин Димитров кани гражданите на публичното отчитане, което ще се състои от 17 часа днес в зала 74 на местната администрация в Търговище. Ще бъдат представени основните..

публикувано на 17.01.18 в 09:48

Молебен и шоу за празника на Антоново

Жителите на Антоново отбелязват на 17 януари Деня на града и Деня на религиозната толерантност. Те ще посрещнат празника с ремонтирана църква, с нова джамия и отделени средства за довършване на параклиса в село Сем е рци. "Празничният ден е повод да бъдат съобщени и най-важните социални проекти за тази година", посочи кметът Хайредин Мехмедов."През 2018..

публикувано на 17.01.18 в 09:28

200 000 лв. за ремонт на опожарения театър

"Близо 200 000 лв. ще струва ремонта на кукления театър в Търговище", заяви директорът му Ивайло Марков. 112 000 лв. от тях осигурява общинският бюджет, а за останалите ще се разчита на Министерството на културата и на спонсори. Покривът на театъра изгоря при пожар през ноември миналата година. Огънят пламна на покрива на съседната сграда на Първо..

публикувано на 16.01.18 в 16:32

Нови случаи на варицела

Епидемиологичната обстановка в Търговищкия регион е спокойна, съобщават от РЗИ в града. Продължава завишената заболеваемост от варицела при деца от детски градини и училища. 95 са новозаболелите през изминалата седмица. От ОРЗ са регистрирани 42 нови случая.  

публикувано на 15.01.18 в 17:08

Медици от Попово излязоха на протест

И медиците от Многопрофилната болница за активно лечение в Попово излязоха на протест в подкрепа на своите колеги от сдружението на общинските болници. Тя е единствената болница, която в опит да набере повече средства, откри три отделения в Търговище - хирургично, ортопедия и травматология и Отделение по анестезиология и интензивно лечение. Поповската..

публикувано на 15.01.18 в 12:23

Падащи камъни в прохода "Боаза"

Около 5 см е снежната покривка в Търговищка област. Пътищата се почистват и опесъчават. Има слаб снеговалеж, който не създава проблеми за пътното движение. Предупреждението за опасност от падащи камъни в прохода "Боаза" край Търговище остава.  

публикувано на 15.01.18 в 10:57

Дискусия за бюджет 2018 в Търговище

Публично обсъждане на проектобюджета на община Търговище за 2018 г. ще се проведе от 17 часа днес. Постъпилите предложения ще бъдат внесени  за разглеждане от Общинския съвет. Заместник-кметът по финанси Валентин Велчев поясни трудностите при формирането на бюджета. "Най-големият проблем се оказва увеличаването на минималната работна заплата. На..

публикувано на 12.01.18 в 09:47