Ученици гостуваха в Община Търговище

12 ученици от Х и ХІ клас днес гостуваха в местната администрация в Търговище по повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. Учениците се срещнаха с кмета д-р Дарин Димитров, който ги запозна с основните аспекти в работата и отговорностите на служителите. Посещението на учениците в Община Търговище е част от инициативата на "Мениджър за един ден". По-късно служители на Общината се включиха в залесяването край язовир Пресиян. Там се засаждат над 100 дръвчета, дарени от Държавното горско стопанство на Община Търговище. От Общинското предприятие „Флора” пък изградиха около водоема две нови беседки и пейки, с които ще се възстанови и разшири зоната за отдих край язовира
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вандалски прояви в Търговище

Все още кътовете за отдих и детските площадки в Търговище стават обект на вандалски прояви. Най-често това се случва в тъмните часове на денонощието, коментира за Радио Шумен инженер Димо Димов, директор на Дирекция "Устройство на територията" в Община Търговище. Той отчете, че проявите на вандализъм за тази година все пак са по-малко от тези за..

публикувано на 23.10.17 в 16:12

В Търговище вземат мерки за предстоящата зима

Да се предприемат всички мерки за осигуряване на ресурси, техника и екипи за действия при усложнена зимна обстановка, разпореди със заповед кметът на Търговище Дарин Димитров. Заповедта е разпратена до кметовете и наместниците, ръководители на ведомства и дружества на подчинение на Община Търговище. На кметовете и наместниците на селата Дралфа,..

публикувано на 23.10.17 в 10:54

Спират тока във вилната зона на Търговище

Днес ще се извършва обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия в района на Търговище, съобщиха от електроразпределителното дружество. По тази причина от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването във вилната зона "Кованлък", захранвана от ВТП "Момина чешма". От дружеството се обръщат към гражданите с молба да..

публикувано на 23.10.17 в 06:16

"Джумалийско надиграване" в Търговище

Националният фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване” започва в този час в Търговище. В шестото издание на празника ще участват повече от 700 танцьори. Председател на журито е проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“ и зам.-ректор на академията за музикално, танцово и..

публикувано на 21.10.17 в 09:33
Румен Радев

Президентът открива нов цех в Попово

Президентът Румен Радев ще пререже лентата на нов цех за производство на мебели в Попово. С посещението си в региона държавният глава изразява подкрепата си за развитие на малкия бизнес. С представители на местната администрация в Попово Румен Радев ще обсъди проблемите на малките населени места, които трябва бързо да намерят решение.

публикувано на 20.10.17 в 16:16

Младежът убил двама пенсионери, остава в ареста

Окръжният съд в Търговище остави в ареста Атанас Атанасов, обвинен в умишлено убийство, извършено чрез палеж. Престъплението е станало на 14 срещу 15 октомври тази година в търговищкото село Здравец. Срещу 20-годишния мъж е повдигнато и второ обвинение за убийство на друг възрастен човек от селото, извършено по идентичен начин. Атанасов влязъл в дома..

публикувано на 20.10.17 в 14:20
Румен Радев

Президентът с визита в Попово

Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата производствена база в завод за мебели в Попово. Информацията е поместена на сайта на Президентството. Визитата на държавния глава е от 16:00 часа

публикувано на 20.10.17 в 11:01