Ученици гостуваха в Община Търговище

12 ученици от Х и ХІ клас днес гостуваха в местната администрация в Търговище по повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. Учениците се срещнаха с кмета д-р Дарин Димитров, който ги запозна с основните аспекти в работата и отговорностите на служителите. Посещението на учениците в Община Търговище е част от инициативата на "Мениджър за един ден". По-късно служители на Общината се включиха в залесяването край язовир Пресиян. Там се засаждат над 100 дръвчета, дарени от Държавното горско стопанство на Община Търговище. От Общинското предприятие „Флора” пък изградиха около водоема две нови беседки и пейки, с които ще се възстанови и разшири зоната за отдих край язовира
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не купувайте животни без документи!

Във връзка с усложнената епизоотична обстановка в страната областният управител на Търговище Митко Стайков е издал заповед, с която въвежда превантивни мерки и на територията на петте общини в региона. Животновъдите трябва да спазват строго правилата за превенция, да не купуват животни без съответните документи, като при опити да бъдат продадени..

публикувано на 20.07.18 в 13:09

Един малък и един голям хулиган

Полицаите в Омуртаг са хванали 16-годишен от с. Плъстина. Момчето е изписало с нецензурни надписи стена на чешма на   пътя до с. Рътлина, община Омуртаг. Хулиганските прояви на младежа ще бъдат докладвани в Районната прокуратура. По-късно е получен сигнал, че 56-годишен мъж от антоновското село Изворово е унищожил 3 декара със слънчоглед с..

публикувано на 20.07.18 в 11:54

Пак двама пияни зад волана

Двама водачи са заловени да шофират пияни от полицаите в Попово. При първия водач от гр. Славяново дрегерът е отчел 2,08 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е и 56-годишен шофьор от гр. Сливен с концентрация на алкохол от 1,81 промила.

публикувано на 20.07.18 в 11:47

Общинско жилище само с депозит

Промени в Наредбата за общинските жилища предлага в докладна до Общинския съвет в Търговище заместник-кметът Валентин Велчев. Предвижда се въвеждането на депозит при наемането на общинско жилище. Той ще бъде в размер на три месечни наема, но не по-малко от 60 лв. При прекратяване на договора за наем сумата ще се връща, при условие че няма неплатени..

публикувано на 20.07.18 в 11:36

Телефонни измамници зад решетките

Четири ефективни и една условна присъда за телефонна измама на стойност 76 000 лева постанови Районният съд в Търговище. Наказанията са 32, 28, 26 и 24 месеца. 1-годишната условна присъда с 3 години изпитателен срок е за непълнолетно момче, използвано като „муле“ за вземане на парите. По време на заседанието подсъдимите поискаха делото срещу тях да се..

публикувано на 19.07.18 в 16:10

Откриха 200 литра нелегална ракия

Туби с около 200 литра ракия без акцизен бандерол са открити при специализирана полицейска проверка в склад във вилна зона „Драката“ край Търговище. Имотът е собственост на 63-годишен мъж, съобщават от Областната дирекция на МВР. Проверката е била извършена около 11,30 ч. вчера. Алкохолът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство. В..

публикувано на 19.07.18 в 13:20

Затвор за 300 грама марихуана

Търговищкият окръжен съд одобри споразумението, което двама обвиняеми на Окръжната прокуратура в Търговище за наркотични престъпления сключиха вчера, 17 юли 2018 г. За придобиване на високорисковите наркотични вещества без разрешително безработният Кристиян Н. прие да изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим и да плати глоба 1000..

публикувано на 18.07.18 в 11:05