Ученици гостуваха в Община Търговище

12 ученици от Х и ХІ клас днес гостуваха в местната администрация в Търговище по повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври. Учениците се срещнаха с кмета д-р Дарин Димитров, който ги запозна с основните аспекти в работата и отговорностите на служителите. Посещението на учениците в Община Търговище е част от инициативата на "Мениджър за един ден". По-късно служители на Общината се включиха в залесяването край язовир Пресиян. Там се засаждат над 100 дръвчета, дарени от Държавното горско стопанство на Община Търговище. От Общинското предприятие „Флора” пък изградиха около водоема две нови беседки и пейки, с които ще се възстанови и разшири зоната за отдих край язовира
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс в подкрепа на църква

Национален конкурс за приложно и изобразително изкуство обяви ръководството на народно читалище „Развитие“ в търговищкото село Стража. Основната тема е „Земята и природата“. Рисунките в раздел „изобразително изкуство“ следва да са с размери 35/50 см, без паспарту, но в раздела за приложно изкуство няма ограничения за материали и възраст на..

публикувано на 17.03.18 в 13:24

Търговище - част от туристическа платформа

Регионалният исторически музей в Търговище се включи в официалния интерактивен гид на България iLoveBulgaria, който обединява усилията на Министерството на туризма, общини, фирми и туристи. Целта е осигуряване на полезна информация и реклама на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Музеят участва със Славейковото училище и крепостта..

публикувано на 16.03.18 в 17:22

Болницата в Попово отрича обвиненията

„Не съм сключвал неизгодни за болницата договори. Нито с други лечебни заведения, нито за покупката на апаратура“. Това заяви за Радио Шумен Йовчо Яков, управител на Многопрофилната болница в Попово. По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че са образувани 7 досъдебни производства за безстопанственост, свързани с лечебни..

публикувано на 16.03.18 в 14:23

"Задържане под стража" за рецидивист

35-годишният Иван М. от село Лиляк остава в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, определена от Търговищкия окръжен съд по искане на прокуратурата. Той е обвиняем за кражба при опасен рецидив и теглене на пари от чужда карта. На 11 март мъжът откраднал мъжка   чанта с мобилен телефон, очила, карта за БДЖ на стойност 115 лева и дебитна..

публикувано на 15.03.18 в 16:26

Усилено събират такса "куче"

Срокът за плащане на таксата за притежаване на куче в община Търговище изтича на 31 март. За града тя е 10 лв., а за селата – 5 лв. Освободени от такса са кастрираните домашни любимци, служебните кучета, кучета на инвалиди, както и други. Според Закона за ветеринарномедицинската дейност, собствениците са длъжни да регистрират любимците си в отдел..

публикувано на 15.03.18 в 14:53

Ремонти затварят улици в Търговище

За период от две седмици, считано от днес, в Търговище ще бъдат затворени бул. „Сюрен” и ул. „3-ти март”. Двете улици ще са забранени за лични автомобили, съобщават от Общината. Общественият транспорт ще бъде отклоняван през бул. „Трайко Китанчев”. Промяната се налага заради цялостен ремонт и обновяване на уличната мрежа в Търговище.

публикувано на 15.03.18 в 12:46

Шест бутилки уиски подмамиха крадец

Телевизор и шест бутилки уиски открадна неизвестен извършител в Търговище. Апашът проникнал в дома на ул. „Брегалница“, след като счупил прозорец. Кражбата е станала между 19 февруари и 5 март, съобщават от полицията и уточняват, че по случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 15.03.18 в 11:49