Иззеха близо 400 кг тютюн без бандерол

Шуменски полицаи намериха и иззеха близо 400 килограма тютюн без бандерол. Около 11:30 часа днес на АМ “Хемус“, край Нови пазар униформените спрели за проверка на товарен автомобил Мерцедес „Спринтер“ с благоевградска регистрация. Шофьорът, 30-годишен мъж от Гоце Делчев бил видимо притеснен. По време на извършения оглед проверяващите открили тайник. В него служители на Районното управление в Нови пазар, криминалисти от сектор „Противодействие на икономическата престъпност в областната дирекция и полицейски служители от Районното управление - Шумен открили 390 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, поставен в чували. Акцизната стока е иззета. Водачът на микробуса е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от Районната прокуратура в Нови пазар.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да му мисли кметът

Проблемът с откритите трупове и скелети на едър рогат добитък край пътя между Велики Преслав и Кочово  и днес не намери своето решение. Според областния управител на Шуменска област проф. Стефан Желев, предписанията на Областната дирекция по безопасност на храните трябва да бъдат изпълнени стриктно. По думите на областния управител, Българската..

публикувано на 18.07.18 в 16:38

Завършиха кръстовищата до залата

Движението на автомобили по улица „Марица“ и „Софийско шосе“ в района на „Арена Шумен“ ще бъде възстановено след 24.00 ч. тази нощ. И двете кръгови кръстовища вече са напълно готови. Това съобщиха от Община Шумен. Продължават строителните работи по ул. „Перуника“, където е осигурен достъп само за автомобили на живеещите по тази улица.

публикувано на 18.07.18 в 15:36
Честване на 181 години от рождението на Васил Левски в Шумен.

Поклон пред паметта на Апостола

Десетки шуменци се събраха пред паметника на Васил Левски на площад „Освобождение“. С военен ритуал бяха отбелязани 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. „Датата 18 юли винаги буди гордост като емблема на свободата в Шумен“, заяви в словото си уредникът на къща музей „Панайот Волов“ Милена Георгиева...

публикувано на 18.07.18 в 13:16

Преизпълниха плана за такса смет

49,67 % е изпълнението на приходите с местен характер в бюджета на община Шумен за първото шестмесечие на годината. Това сочи финансовият отчет на администрацията, който е внесен за гласуване на предстоящото в края на месеца заседание на Общинския съвет. За първото полугодие приходите с местен характер са в размер на 15 375 079 лв. От имуществени..

публикувано на 18.07.18 в 12:15

Повече места за паркиране

Паркингът на ул. ”Съеднинение” зад Регионалната библиотека в Шумен да   бъде предоставен за управление на Общинското предприятие ”Общински жилища и имоти”. Това предлага в докладна записка кметът Любомир Христов. Това ще бъде 17-тият паркинг, предоставен за управление на предприятието. Идеята е да се увеличат местата за паркиране в централната..

публикувано на 18.07.18 в 12:07
ДКЦ 1 - Шумен

Конкурс за шеф на поликлиниката

Конкурс за избор на управител на ДКЦ 1 в Шумен да бъде проведен на 3 октомври. Това предлага кметът Любомир Христов в докладна записка, включена за обсъждане на сесията на шуменския общински съвет на 26 юли. Предлага се конкурсът да бъде проведен от петчленна комисия с председател заместник-кмета д-р Светлана Маркова, като двама от членовете   да..

публикувано на 18.07.18 в 11:48

38 акта през юни

390 пътни превозни средства са проверени при специализирани полицейски операции в Шуменско през юни. Съставени са 38 акта и 117 глоби с фиш, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Проверени са 19 земеделски кооперации и складови обекти. Не са установени сключени некоректни сделки във връзка с реализация на селскостопанска продукция. 40..

публикувано на 18.07.18 в 11:12