Промяна в документите за отпадъци в Русе

Всички документи за отпадъците ще се обработват електронно от началото на следващата година, след въвеждането на Националната система за отпадъците, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. От този вид услуги ще се възползват лицата, които генерират, събират, транспортират и третират отпадъци. По този начин ще се обработват разрешителни и регистрационни документи и работни листи за класификация на отпадъците. До края на 2017 г. ще бъде променена специализираната Наредба №1, с която ще бъдат регламентирани редът и начините за използване на системата.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавна опера Русе

Държавната опера в Русе с нов директор

Иван Кюркчиев е новият директор на Държавната опера в Русе, съобщават от министерството на културата. Конкурсът се проведе миналата седмица. Радио Шумен припомня, че на 16 октомври се състоя и конкурсът за директор на Драматичния театър „Сава Огнянов“. Явиха се досегашният директор Орлин Дяков, актрисата Дина Шошева и Петър Савчов. Записът на конкурса..

публикувано на 17.10.17 в 14:23

Изгориха лодката на проверяващите в Сребърна

Неизвестни злосторници изгориха лодката на управлението на резервата „Сребърна“, която е била заключена към понтона в местността „Пристана”. Плавателният съд е купен тази година за изпълнение дейностите в защитената територия. Преди известно време бе направен опит и за разрушаване на системата за видеонаблюдение, съобщават от резервата.

публикувано на 17.10.17 в 11:32

Съдът отхвърли жалбата на "Монтюпе"

Административният съд в Русе отхвърли жалбата на „Монтюпе“ ЕООД срещу заповедта на директора на екоинспекцията в Русе. По силата на този акт се ограничава дейността на завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части. Принудително от експлоатация са изведени 108 вентилационни отвора – димни люкове, разположени на покрива на хале..

публикувано на 17.10.17 в 06:50

Още за арестите в Русе

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе Михаил Манов е бил шокиран от ареста на сина му Маноел при съботната акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Младежът е сред шестимата души, оставени за постоянно в ареста. Старши инспектор Манов обясни, че синът му не живее при него и като пълнолетен гражданин носи отговорност за действията си...

публикувано на 16.10.17 в 13:30

Блъснаха пешеходка в Русе

Възрастна жена е пострадала на пешеходна пътека в Русе. Инцидентът е станал тази сутрин около 8 часа на бул.“Скобелев“. Жената е откарана с линейка в русенската болница. Тя е пресичала на зебрата, когато била ударена от лек автомобил. Най-вероятно водачът не е намалил, за да даде предимство. Първа помощ на пешеходката са оказали минувачи.

публикувано на 16.10.17 в 10:11

Ултрамаратон в каньона на Русенски лом

Над 150 състезатели са заявили участие в ултрамаратона CANYON CREEK ULTRAMARATHON. Той ще се проведе на 5 ноември в каньона на река Русенски Лом. Мотото на спортната проява е „Където историята среща природата“ тъй като трасетата с дължина 10, 20 и 50 км. преминават по поречието на реката, през няколко населени места и ще предложат разнообразни пътни..

публикувано на 14.10.17 в 16:16

10 са арестуваните до момента при акцията в Русе

Десет са задържаните до момента при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Русе. Претърсват се офиси, заведения и частни жилища на лица, за които се предполага, че са част от организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици.Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова потвърди, че акцията продължава и до момента са..

публикувано на 14.10.17 в 11:43