Промяна в документите за отпадъци в Русе

Всички документи за отпадъците ще се обработват електронно от началото на следващата година, след въвеждането на Националната система за отпадъците, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. От този вид услуги ще се възползват лицата, които генерират, събират, транспортират и третират отпадъци. По този начин ще се обработват разрешителни и регистрационни документи и работни листи за класификация на отпадъците. До края на 2017 г. ще бъде променена специализираната Наредба №1, с която ще бъдат регламентирани редът и начините за използване на системата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Простреляха шуменец в Русе

34-годишен шуменец бе прострелян в Русе, съобщават от полицията.   Инцидентът е станал в ранните часове на 8 декември. Младият мъж бил на гости  на свой приятел в крайдунавския град, когато чули силни гласове от улицата. Двамата мъже погледнали през прозореца към паркирания личен автомобил на госта, край който имало непознати мъже. Тогава един от..

публикувано на 11.12.17 в 14:00

Вандалски набези в Русе

Поредна вандалска проява е установена през почивните дни по ул. „Фердинанд“ в Русе. Счупена е лампа от уличното осветление, както и едно от кошчетата за отпадъци, а срещу паметника на Стефан Караджа е съборен знак. Екип на общинското предприятие „Комунални дейности“ работи по отстраняване на неизправностите. От предприятието уточняват, че всяка една..

публикувано на 11.12.17 в 13:51

Музика и танци по улиците на Русе

От днес  до 22 декември Русе ще бъде завладян от "Ruse Flashmob Weeks" - предколедни стрийтарт и денс изненади в хипермаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради. Възпитаници на русенски танцови и музикални школи ще внесат коледно настроение на най-неочаквани места в различни точки на града. За пореден път киноманите ще имат..

публикувано на 11.12.17 в 11:47

Над 400 танцьори се включиха във фолклорната надпревара в Русе

София Симеонова и Георги Георгиев грабнаха титлата „Мис и Мистър Танц“ в Коледното надиграване в Русе. Два часа и половина продължи снощи програмата, която Община Русе организира традиционно за любителите на фолклора повече от 20 години насам. В нея участваха над 400 танцьори от русенските фолклорни състави и клубове за народни хора. Общо 11 награди..

публикувано на 10.12.17 в 14:14

Болницата в Русе с поздравителен адрес от президента

Поздравителен адрес за промяната на името на Университетската болница в Русе получи лечебното заведение от администрацията на президента на България. С решение на Общинския съвет лечебното заведение вече се казва „Канев“, на името на канадския дарител от български произход Игнат Канев. „Подкрепата, която получи това Ваше предложение от Общинския..

публикувано на 08.12.17 в 17:12

Акция "Кръвта не е за продан - тя е подарък"

24-ма младежи от Русе се включиха в кръводарителската акция на Българския червен кръст и Университетската болница в града. Инициативата е под мотото „Кръвта не е за продан – тя е подарък“. Кампанията бе насочена към учениците от 12 клас. Само за 5 дни доброволците на Червения кръст са влезли в 17 учебни заведения в Русе за разяснителна дейност, като са..

публикувано на 08.12.17 в 14:33

По-модерни общежития искат студенти в Русе

Студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ настояват за по-добри условия в общежитията. Младите хора изразиха недоволството си от липсата на основен ремонт в четири от шестте сгради в навечерието на студентския празник 8 декември, предаде БГНЕС.   Студентският съвет бе подкрепен изцяло от ръководството на РУ в лицето на ректора проф. Велизара..

публикувано на 07.12.17 в 17:02