Промяна в документите за отпадъци в Русе

Всички документи за отпадъците ще се обработват електронно от началото на следващата година, след въвеждането на Националната система за отпадъците, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. От този вид услуги ще се възползват лицата, които генерират, събират, транспортират и третират отпадъци. По този начин ще се обработват разрешителни и регистрационни документи и работни листи за класификация на отпадъците. До края на 2017 г. ще бъде променена специализираната Наредба №1, с която ще бъдат регламентирани редът и начините за използване на системата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират социалния комплекс в Русе

Санирането на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе започна от днес. Ремонтът включва поставянето на топло и хидроизолация, подмяна на покрива, изграждането на монолитно стълбище и асансьор. Ще бъдат поставени слънчеви колектори. Предвижда се подмяна на ВиК-инсталацията, на ел. таблата, осветлението и осветителната..

публикувано на 23.02.18 в 16:53

Мерки в помощ на пчеларите

Проблемите при опазването на пчелите и пчелните семейства бяха обсъдени на работна среща днес при заместник областния управител на Русе Свилен Иванов. На заседанието производителите на мед заявиха, че срокът обявен от земеделските стопани при пръскане, е прекалено дълъг. Той често достига интервала от 4 – 5 работни дни. Представителите на пчелната..

публикувано на 23.02.18 в 15:24

Внимавайте по пътя Русе-Бяла

До 15 часа шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и ограничение на скоростта до 40 км/ч по главния път Русе – Бяла, в участъка Тръстеник – Борово. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината за ограничението са ремонтни дейности в района.

публикувано на 23.02.18 в 14:25

България и Румъния с общи проверки на корабите по Дунав

Споразумение за общ режим за проверки на корабите, които плават по река Дунав, беше подписано днес в Русе от изпълнителния директор на "Морска администрация" капитан Живко Петров и генералния директор на румънската морска администрация капитан Михай Андрей. Според подписаното споразумение, контролът на корабите по Дунав ще се извършва от съвместни..

публикувано на 23.02.18 в 12:02

Представят Международната награда на херцога на Единбург

В Русе днес официално ще представят Международната награда на херцога на Единбург. На срещата са поканени представители на всички училища и академичната общност в Русе. Събитието се организира от Фондациите „Русе – град на свободния дух“ и „Международната Награда на херцога на Единбург – България“. Наградата е международна програма за личностно..

публикувано на 23.02.18 в 11:20

Две гимназии в Русе искат промяна в наименованията си

Две профилирани гимназии в Русе ще поискат промяна в наименованията си. Предложението ще бъде разгледано на днешното заседание на Общинския съвет в крайдунавския град. Двете училища искат от имената им да отпадне думата „профилирани“ и да се казват съответно Английска езикова гимназия „Гео Милев“ и Математическа гимназия „Баба Тонка“...

публикувано на 22.02.18 в 08:14
Математическа гимназия

Орязаха приема в Математическата в Русе

Броят на паралелките в Математическата гимназия в Русе ще бъде намален, въпреки протестите на ученици, родители и учители. Това стан ясно след обявяване на държавния план-прием за следващата учебна година. Регионалното управление на образованието представи обобщеното предложение за държавния план-прием за учебната 2018/2019 г. за област Русе пред..

публикувано на 21.02.18 в 14:58