"Движение България на гражданите" с анти-ГЕРБ съюз

Снимка: Радио Шумен
Борбата с телефонните измамници не може да е успешна докато има полицейски чадър, това обяви в Шумен лидерът на Движение България на гражданите Димитър Делчев. Той даде за пример случай в Пловдив и заяви, че са необходими законодателни промени за по-успешна битка с измамниците. Делчев заедно с Найден Зеленогорски от ръководството на Реформаторския блок се срещнаха със структурите си в Шуменско. Създаването на силен анти-ГЕРБ съюз за разбиване на монопола по места е основната цел на партия „Движение България на гражданите“. Ирина Павлова с подробностите.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хитрино - година по-късно

ЗАЩО НЕ СИ ВЗЕХ КАСКАТА? Преди година по това време светът вече беше се срутил за стотици жители на гара Хитрино, селището което беше пометено от взрива след влаковия инцидент. Продължаваме да следим темата с поредицата, в която разказваме истории на хората, които оцеляха и се съвземат след преживяното и загубата. Година по-късно животът не е същият за..

публикувано на 11.12.17 в 12:59

Емил Нешев в деня на планините

Не забравяйте важни детайли при  подготовката за пешеходен туризъм в планината през зимата. Това каза за Радио Шумен планинският спасител Емил Нешев. С него разговаря Мина Денева. 

публикувано на 11.12.17 в 11:05

Мустафа Карадайъ и министърът на регионалното развитие посетиха Хитрино

Днес се навърши една година от трагедията в Хитрино, която отне човешки животи и почерни съдбата на мнозина жители на селището. Припомняме, че тогава дерайлирала цистерна с опасен газ разруши къщите и покривите на редица сгради. Това бе причината Движението за права и свободи да направи курбан в Хитрино, а министърът на регионалното развитие Николай..

публикувано на 10.12.17 в 16:00

Пътеводител на един дисководещ от Балканите

Емблематичният разградски диджей Бранимир Фиданов издаде книга с атрактивното заглавие: „Пътеводител на един дисководещ от Балканите". Казват, че е уникална за страната ни като замисъл и реализация. Диджей Бранк  е роден през 1960 година. С неговата музика са израснали, изпитвали са първите тръпки на любовта и са се женили младежи и девойки от 80-те и..

публикувано на 09.12.17 в 17:50

Деца пеят "Ако си дал" с послание

Вечната песен на Емил Димитров "Ако си дал" заживя нов живот в музикален проект на Вокална школа "New Voices" -Търговище. Ръководителят на школата  Дисислава Станкова споделя убеждението, че това е песен която винаги ще е актуална и докосваща, но идеята да бъде изпълнена от деца носи дълбоко послание. В звукозаписа  участват 18 деца на "New..

публикувано на 09.12.17 в 16:00

За смелите сърца и българския дух

Когато силите ти свършат, идва характерът. В спорта, в живота, навсякъде. Това казват европейските шампиони по муай тай Християн Тотев и Пламен Борисов и техният треньор Галин Методиев от СК "Шуменска крепост". За смелите сърца, българския дух и истинското приятелство със златните бойци, прославили името на България по света, разговаря Велмира Стефанова...

публикувано на 08.12.17 в 17:31

Студентите за 8 декември

През днешния 8 декември е задължително да поговорим за студентските делници и празници. Как се съчетава ученето с работата и празнуването? Има ли време за мечти и идеали или животът налага младите хора да бъдат по-прагматични? Със студенти от Шуменския университет разговаря Стоян Стоянов.

публикувано на 08.12.17 в 16:44