Откриха мъж, обявен за издирване

Ерджан Рамаданов Мехмедов, на 36 години от Шумен, е издирен. Мъжът се издирваше по молба на баща му. За последно Ерджан е бил видян на 3 октомври сутринта и оттогава бил в неизвестност. Мъжът е открит в гр. Девня, където започнал работа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменец псува полицаи, спа в ареста

Мъж отнесе два акта, след като сигнализира в полицията за откраднат велосипед в Шумен. Сигналът е бил подаден след 22 часа снощи на тел. 112. На място, видимо пиян мъж обяснил на полицаите за изчезването на велосипеда. След като униформените обяснили, че ще прегледат записи от охранителни камери, мъжът започнал да ги обижда. Когато отказал да представи..

публикувано на 17.10.17 в 13:19

Режим на водата във Върбица

Голяма част от Върбица е без вода, а причината е авария от вчера, която все още не е локализирана. Това каза за Радио Шумен директорът на ВиК Шумен инж. Красимир Марков. Екипи обследват различни райони и това налага режимно спиране на водата от утре. Водоподаването от водоема ще се ограничава от 12 до 20 ч. през ден. Според Марков, ще бъдат засегнати..

публикувано на 17.10.17 в 11:22

Предлагат екипа на Поликлиниката за награда

Екипът на Диагностично - консултативен център 1 в Шумен е предложен за наградата „Заслужил медицински колектив” на община Шумен за 2017 година. Това стана ясно по време на Консултативния съвет към Общинския съвет в Шумен. Предложението трябва да бъде гласувано по време на сесията, която ще се проведе на 26 октомври. Номинацията на екипа на ДКЦ е направена..

публикувано на 16.10.17 в 15:59

Кметът поздрави мажоретките за медала

Кметът на община Шумен Любомир Христов поздрави шуменските мажоретки, които спечелиха бронзов медал на Европейското първенство в Холандия. В състезанието се включиха участници от 14 държави. Националният отбор на България беше представен от съставите на градовете Шумен, Свиленград и Нови Пазар, които спечелиха квоти за участие на Държавното първенство..

публикувано на 16.10.17 в 14:41

Побой в Илия Блъсково завърши с арест

23-годишен жител на село Илия Блъсково е задържан в нощта срещу събота, заради побой. Според получения сигнал двама мъже в нетрезво състояние се скарали, а свадата им прераснала в сбиване. На място е изпратен полицейски екип. Мъжете са предупредени да не се саморазправят, съставени са им протоколи. Малко след като си тръгнали полицаите, бил получен втори..

публикувано на 16.10.17 в 14:11

Свидетелите на Йехова оспорват общинска наредба

Текстове от Наредба 1 на община Шумен оспорваха пред Административния съд от религиозната общност „Свидетели на Йехова“. Оспорват се забраните за агитация по домовете, около училища и детски заведения, и в културни институции. Жалбоподателите считат, че това противоречи на Закона за вероизповеданията, Европейската конвенция за правата на човека и..

публикувано на 16.10.17 в 11:47

Интегрират учениците от помощните училища

16 ученици от шуменското Помощно училище вече са интегрирани и учат в масовите училища. Съгласно изискванията на новия закон за предучилищното и училищното образование, от тази учебна година Помощното училище вече е Център за специална образователна подкрепа. "Образование и рехабилитация в него ще получават 50 специални деца. Те ще бъдат разпределени не в..

публикувано на 16.10.17 в 09:47