Музеят в Разград с нов временен директор

Временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей в Разград ще бъде Галена Недкова Радославова - Чобанова, съобщиха от Община Разград. Назначението е временно, до провеждането на конкурс за поста. Галена Чобанова е главен уредник и завеждащ отдел “Археология” в музея. Завършила висше образование в СУ „Климент Охридски” през 1983 г. - магистърска степен по история и археология и магистърска степен по философия. Работи в РИМ Разград от 1983 година, специалист по римска и късноантична археология - проучване на римски, късноантични градове, селища и некрополи. Участва в множество археологически експедиции в Разградска област и страната. От 1990 до 2000 г. е заместник-ръководител на археологическо проучване на територията на късноантичния град Абритус, а от 2000 година е научен ръководител на археологическо проучване на територията на Национален археологически резерват Абритус. Автор на множество научни публикации.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха нелегален алкохол в Разградско

Акцизни стоки без бандерол са открити при специализирана полицейска операция в Разградска област, съобщават от Областната дирекция на МВР. В имота на 43-годишен мъж в село Просторно са намерени и иззети 227 литра високоградусов безакцизен алкохол и 200 грама фабрично нарязан тютюн. В село Раковски в автомобил „Лада“ без регистрационни табели,..

публикувано на 13.12.17 в 11:57

Половината домакинства в Разградско с интернет у дома

57.6 % от домакинствата в област Разград имат достъп до интернет в домовете си при средно 67.3 % за страната. Спрямо проведеното през предходната година наблюдение в областта се наблюдава спад на този показател от 6.7 процентни пункта. По относителен дял на домакинствата с достъп до интернет област Разград заема 22-ро място сред всички области в..

публикувано на 12.12.17 в 11:05

Отличиха най-добрите спортисти на Исперих

Отличиха спортистите на 2017 г. в община Исперих на специална церемония. Комисия избра бореца Орлин Асенов за спортист на годината. Той е състезател от Спортния клуб „Осман Дуралиев“. Отборът на клуба зае първо място в класацията при тимовете. За треньор на 2017 г. бе отличен Иван Василев. Волейболният отбор на момчетата от клуб „Хан Аспарух“ се..

публикувано на 11.12.17 в 17:08

Кубрат и Попово грейват празнично

Стартът на традиционните коледни и новогодишни празници в Кубрат ще бъде даден със запалването на светлините на коледната елха точно в 17 часа на площад "Възраждане". На следващия ден е поздравителния концерт в Дома за стари хора в село Тертер. Празничната коледна елха ще грейне тържествено в 17 часа и в Попово на площад „Александър Стамболийски“...

публикувано на 11.12.17 в 11:37

"Искряща Коледа" в Разград

Под мотото „Искряща Коледа” в 18 часа ще грейнат светлините на коледната елха в Разград. Преди това разградчани ще се насладят на новаторско зрелищно дръм-шоу, професионално синхронизирано със специални, сценични пироефекти. Кулминация на шоуто ще бъде именно атрактивното запалване светлините на елхата, а малко по-късно ще пристигне и Дядо Коледа, за..

публикувано на 11.12.17 в 11:32

Кампанията за паметник на хан Кубрат продължава

В Кубрат продължава дарителската кампания за набиране на средства за изграждане на паметник на хан Кубрат в града. До момента са събрани 2500 лв. Сред първите дарители са бившият кмет на Кубрат Бюрхан Исмаилов, членовете на управителния съвет на сдружението, бизнесмени и граждани. От сдружението призовават всички да се обединят около идеята за..

публикувано на 11.12.17 в 11:16

Стягат Разград за зимата

Завърши рехабилитацията на улицата до стадион „Лудогорец Арена“ и Градския парк в Разград, съобщават от общинската администрация. Кметът Валентин Василев инспектира подмяната на бордюри на улица „Васил Левски“ в участъка от Младежкия дом до улица „Гавраил Кръстевич“. При подходящи условия улицата ще бъде асфалтирана. Напълно завършен е участъкът на..

публикувано на 08.12.17 в 13:58