Музеят в Разград с нов временен директор

Временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей в Разград ще бъде Галена Недкова Радославова - Чобанова, съобщиха от Община Разград. Назначението е временно, до провеждането на конкурс за поста. Галена Чобанова е главен уредник и завеждащ отдел “Археология” в музея. Завършила висше образование в СУ „Климент Охридски” през 1983 г. - магистърска степен по история и археология и магистърска степен по философия. Работи в РИМ Разград от 1983 година, специалист по римска и късноантична археология - проучване на римски, късноантични градове, селища и некрополи. Участва в множество археологически експедиции в Разградска област и страната. От 1990 до 2000 г. е заместник-ръководител на археологическо проучване на територията на късноантичния град Абритус, а от 2000 година е научен ръководител на археологическо проучване на територията на Национален археологически резерват Абритус. Автор на множество научни публикации.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Опасна липа застрашава къща и хора

15-метрова липа застрашава къща в село Севар. Дървото е започнало да гние в стволовата си част, а при по-силен вятър заплашва да се свлече върху намиращата се на сантиметри къща. Това разказа за Радио Шумен кметът на Севар Сузана Солакова. "Въпреки издадените предписания, мерки не са взети, а многократно призовавам отговорните органи да си влязат в..

публикувано на 21.03.18 в 09:16

Турска фирма ще строи завод за 35 млн. евро

Най-големият производител в Турция на биоетанол заяви инвестиционни намерения в Разград за 35 милиона евро. Бизнес делегация от турската фирма „Тарким“, водена от генералния мениджър Ахмет Тюзюн, се срещна с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и екипа му. Те обсъдиха намеренията на фирмата да изгради в Североизточна България предприятие, което..

публикувано на 21.03.18 в 08:46

Ден на щастието в Разград

Международния ден на щастието отбелязаха днес децата от Основно училище “Васил Левски“ в Разград. Преди учебните часове сутринта членове на Ученическия превантивен клуб посрещаха ученици, родители и учители с бонбони и поздравления за празника с призив да се включат във флашмоб „Be Happy!“. По обяд се проведе хепънинг   в централната част на Разград...

публикувано на 20.03.18 в 16:38

Дискутираха услуги за деца в риск

Зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов откри днес кръгла маса на тема „Добри практики и актуални въпроси в социалните услуги за деца в община Разград“. Форумът се проведе в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ по повод Световния ден на социалната работа и социалния работник. „Освен работещите в сферата, включваме и общността,..

публикувано на 20.03.18 в 14:31

Кастрят надвиснали по пътищата клони

Оперативният щаб за бедствия и аварии в Разград взе решение да се прочистят крайпътните дървета, които пречат на движението, съобщиха от областната администрация. Това създава пречки и на снегопочистващата техника, обясниха от Областното пътно управление. Преди обяд 8 населени места са били без електричество в общините Самуил, Лозница и Исперих...

публикувано на 20.03.18 в 14:23

Части от Разградско без ток и вода

Без електричество са 7 населени места в Разградска област. Това са селата Синя вода, Тръбач, Градина и Манастирско в община Лозница, село Сеслав в община Кубрат, една втора от Исперих, както и помпената станция край Малък Поровец и самото село. Вода няма в селата Китанчево и Конево в община Исперих, както и в части от Кубрат.   38 машини почистват..

публикувано на 20.03.18 в 09:23

Авария остави част от Кубрат без вода

Тази сутрин авария в помпена станция остави без вода голяма част от Кубрат, съобщиха за Радио Шумен служители на ВиК "Меден кладенец" в Кубрат. Аварията е оставила без вода няколко улици в района на пожарната в града, кварталите "Дряново" и "Възрожденци", както и няколко други улици в Кубрат. Най-вероятната причина за нарушеното водоподаване е токов..

публикувано на 20.03.18 в 08:47