Музеят в Разград с нов временен директор

Временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей в Разград ще бъде Галена Недкова Радославова - Чобанова, съобщиха от Община Разград. Назначението е временно, до провеждането на конкурс за поста. Галена Чобанова е главен уредник и завеждащ отдел “Археология” в музея. Завършила висше образование в СУ „Климент Охридски” през 1983 г. - магистърска степен по история и археология и магистърска степен по философия. Работи в РИМ Разград от 1983 година, специалист по римска и късноантична археология - проучване на римски, късноантични градове, селища и некрополи. Участва в множество археологически експедиции в Разградска област и страната. От 1990 до 2000 г. е заместник-ръководител на археологическо проучване на територията на късноантичния град Абритус, а от 2000 година е научен ръководител на археологическо проучване на територията на Национален археологически резерват Абритус. Автор на множество научни публикации.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни прегледи за рак на гърдата

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата организират в Разград Фондация „Нана Глад у иш – Една от 8“ и Община Разград. На 23 и 24 юли розовият кемпер на фондацията ще бъде паркиран пред поликлиниката. Желаещите да се прегледат трябва да са на възраст от   20 до 65 години и да не са бременни. Записванията стават до 20 юли от 10 до 16 ч. на..

публикувано на 18.07.18 в 17:11

Спешни мерки срещу африканска чума

Мерките за ограничаване разпространението на африканска чума по свинете обсъдиха днес на заседание на областната епизоотична комисия в Разград. В района има 9 ферми от семеен тип и един голям свинекомплекс, в които се отглеждат общо 50 000 свине. На собствениците са издадени предписания за мерките, които трябва да се предприемат за недопускане на..

публикувано на 18.07.18 в 15:24

Откриват ремонтиран път

Рехабилитираният близо 10-километров участък от второкласния път Кубрат – Тутракан ще бъде открит днес. В церемонията, която започва в 13 ч. в центъра на тутраканското Старо село, ще участва Николина Чапанова, директор на дирекция „Изпълнение на проекти по Оперативната програма „Региони в растеж“ и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в..

публикувано на 18.07.18 в 10:13

Броят домашните кучета в Исперих

Продължава преброяването на домашни кучета в община Исперих. Обходени са над 70 на сто от адресите, където са установени около 400 четириноги. От началото на годината в общинския отдел „Местни данъци и такси“ са регистрирани 114 кучета. „Най-накрая от администрацията започнаха да работят по проблема, въпреки че очаквахме повече собственици да..

публикувано на 18.07.18 в 09:04

Солени глоби за джигити на пътя

478 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани за една седмица в Разградско. Екипите на Пътна полиция са съставили 150 фиша и 73 акта. Наложените глоби по фиш са почти двойно повече в сравнение с първата седмица на юли. 5 от актовете са на неправоспособни водачи. По време на контролната дейност са засечени четирима пияни водачи. 7..

публикувано на 17.07.18 в 15:20

Иде Панаирът на киселото мляко

От 23 до 25 юли ще е тазгодишното издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти в Разград. Гостуващите танцови групи ще са от Коста Рика, Филипини, Беларус, Мексико и Черна гора. Българският фолклор ще бъде представен от детския танцов ансамбъл „Лудогорче” при Капанския ансамбъл, детския танцов състав..

публикувано на 17.07.18 в 15:02

Спипаха "мулета" на измамници

Криминалисти от Районното управление в Разград разкриха телефонна измама, съобщават от полицията. Вчера сутринта неизвестен се обадил на 81-годишна жена от   Разград и ѝ казал, че неин близък трябва да се оперира. Така разградчанката предала 380 лева на непозната жена пред дома си. Предприети са незабавни действия, в резултат на които..

публикувано на 17.07.18 в 13:43