Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха най-красивите дворове в Разградско

27 са отличените в тазгодишния конкурс “Да на красотата”, организиран съвместно от Федерацията на жените и Община Разград. За първа година, освен в Разград, в конкурса бе включена и нова категория за най-красиви дворове по населени места на територията на общината. Резултатите бяха обявени днес, а наградите на отличените ще бъдат връчени на 17 ноември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39

Без консенсус за РИК

Политическите партии в Разград не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия (РИК).  Това стана ясно на проведените консултации при областния управител Владимир Димитров преди предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни.  Така ЦИК трябва да избере кой ще бъде част от Районната избирателна..

публикувано на 14.04.24 в 12:41

Дядо опита да прегази внука си

Дядо умишлено опита да прегази внука си след разправия между двамата, съобщават от Областната дирекция на МВР-Разград. Спорът между 79-годишния мъж от село Брестовене и 36-годишния му внук възникнал по повод стари тухли, с които внукът искал да направи ограда, а дядо му не бил съгласен. Възрастният мъж се качил в колата си и ударил с нея по-младия...

публикувано на 14.04.24 в 12:21

Дарение за кризисен център

50 пакета с хранителни продукти и със санитарни материали получи Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ в Разград. Дарението е от Сдружението „Един процент промяна“ и DraftKings – Пловдив. С него ще се помогне на потребителите в Кризисния център за жертви на домашно насилие и Консултативен център по проблемите на домашното насилие в..

публикувано на 12.04.24 в 10:56