Почистват коритото на река Топчийска

Община Разград започна почистването на коритото на река Топчийска. Действията се наложиха, тъй като речното корито в регулация е обрасло с треви и храсти и е затлачено от наноси. Това създава предпоставки за наводнения, тъй като растителността намалява проводимостта и повишава водното ниво при преливни води. Средствата за почистването са от общинския бюджет, планирани за превантивни дейности за недопускане на аварийни ситуации. В момента в Топчии тече и поставянето на новата настилка на спортната площадка в двора на бившето училище, където сега се помещава Детската градина „Гълъбче“. Амортизираната стара настилка се подменя с част от предвидените средства за текущи ремонти на населените места в общината, а с останалата част бяха сменени перилата на дървения мост в селото, който жителите му използват ежедневно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ограничено е движението по пътя Исперих - Разград

Временно ще бъде ограничено движението по пътя Исперих - Разград в района на село Голям Поровец. Трафикът се пренасочва в едната лента заради катастрофа, станала около 7.00 часа днес /24 август/. От черен път внезапно на платното е излязла конска каруца и се е блъснала странично в преминаващ бус. Причината за произшествието е, че впрегнатото..

публикувано на 24.08.19 в 10:12

Провеждат Лудогорския маратон

След като беше отложено заради извънредното положение, свързано с болестта Африканска чума по свинете, шестото издание на Лудогорския маратон ще се проведе днес /24.08/ и утре /25.08/ в местността „Пчелина“  край Разград. Състезанието по горско бягане, колоездене, плуване, дуатлон и триатлон се организира от местния клуб за приключенски спортове..

публикувано на 24.08.19 в 09:54

По 300 лв. за дезинфекция

Всички стопани от Разградска област, които доброволно са заколили домашните си прасета заради опасността от африканска чума, да получат по 300 лева за дезинфекция на стопанството. Това реши днес Областната епизоотична комисия в Разград. Първоначално подпомагането за дезинфекция се отнасяше само за стопани, които живеят в 20-километровите санитарни..

публикувано на 22.08.19 в 14:42

Затворени улици заради мача

Спират движението по част от улиците в Разград днес заради футболната среща между „Лудогорец” и „Марибор” тази вечер. От 17.30 ч. няма да бъдат допускани автомобили по улиците „Васил Левски, “Ветеринарна”, “Мраморно море” и "Северен булевард", съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Временната забрана за движение на автомобили по улица..

публикувано на 22.08.19 в 11:15

На екскурзия с деца

21 деца и техните родители, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Кубрат, участваха в четиридневна екскурзия до село Вонеща вода. Пътешествието бе по проект и премина по програма за съвместни дейности, имащи социализиращ, обучителен и развиващ ефект върху децата. След почивката в с. Вонеща вода деца и родители посетиха..

публикувано на 22.08.19 в 09:18

Дълго чакан ремонт

Започна ремонтът на най-разбития пътен участък между Кубрат и Разград - пътят с. Топчии - с. Каменово - гр. Кубрат. Това съобщи за Радио Шумен кметът на Кубрат Алкин Неби. Пътят е част от второкласното шосе Търговище – Тутракан. В момента компрометираната отсечка от над 9 километра се фрезова, след което ще бъде изцяло асфалтирана. Ремонтните..

публикувано на 20.08.19 в 15:30

Остър дефицит на лекари

Разград остава областта с най-ниска осигуреност от лекари в страната. Това сочи анализът на Регионалната здравна инспекция за миналата година, информира Българската телеграфна агенция. Данните показват, че на 10 000 души в региона се падат по четирима лекари. Това означава, че един медик обслужва средно по 2305 души, но в много случаи се наблюдава..

публикувано на 20.08.19 в 15:10