Софийски ученици с пътуваща изложба в Шумен

Столичното 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ подреди изложба на втория етаж във II Основно училище „Д-р Петър Берон” в Шумен. Пътуващата експозиция от рисунки и стъклописи е част от празничната програма по случай 100-годишнината от основаването на софийското училище. По време на откриването, с песни и танци се изявиха талантливи ученици от двата града. На голям екран бяха прожектирани видеопоздрави и филм, който показва ежедневието в софийското училище. Директорът на столичното училище Надка Христова обяви, че завръщането ѝ в Шумен е свързано с много мили спомени. „В училище бях възпитаник на ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Плевен. Като студент в Шуменския университет карах стажа си във II Основно училище „Д-р Петър Берон”. А сега съм директор на 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ в София“. Пътуващата изложба е моя идея. Решихме, че ще е интересно за учениците и от двете училища. Следват поредица от мероприятия между двете училища", каза Христова. Шуменското II Основно училище „Д-р Петър Берон” ще гостува на столичното през март 2018 г., когато ще се проведат същинските тържества по повод 100-годишниния юбилей на училището.
Клип от откриването на изложбата вижте тук.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шумен оцвети парламента

Изложба с картини на възпитаници от профил „Изобразително изкуство“ в СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен бе открита днес в Народното събрание. Творбите са резултат от проведения конкурс в учебното заведение между учениците от 8 до 11 клас. В северното крило на парламента са подредени 34 маслени платна. Поканата за изложбата е дошла..

публикувано на 24.04.19 в 13:39

550 пакета за баба и дядо

Над 550 възрастни, самотно живеещи и социално слаби хора получиха хранителни пакети от благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен, Варна и Търговище. Благотворителната акция е част от 4-тото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Днес към..

публикувано на 24.04.19 в 13:23

Наематели бранят язовири

Икономическата комисия при шуменския Общински съвет единодушно гласува против предложението да бъдат прехвърлени на държавата 8 общински язовира. С последното изменение на Закона за водите се дава възможност на кметовете на общини да прехвърлят безвъзмездно на държавата собствеността на язовирите. Кметът Любомир Христов поясни, че Общината няма..

публикувано на 24.04.19 в 13:16

Крият трудови злополуки

Общо 23 трудови злополуки са допуснати през първото тримесечия на 2019 година в Шуменска област. Това стана ясно на заседание на Областния съвет по условия на труд. Данните са на териториалното поделение на НОИ по повод 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Информация по темата изнесе главният инспектор по..

публикувано на 24.04.19 в 12:24
Архив

Отломка от винаги храбър народ

Арменската общност в Шумен ще се поклони днес пред жертвите на арменския геноцид. Събитието ще започне в 18 ч. в централната част на града, където ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника, издигнат в знак на благодарност към България и българския народ. След това под формата на мирно траурно шествие участниците ще стигнат до Арменската..

публикувано на 24.04.19 в 10:45

Пръскат отново

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в Шумен, включително и в кв. „Макак“, кв. „Дивдядово“, кв. „Мътница“, с. Панайот Волов и с. Белокопитово, както и тези, които са разположени в граничещите землища, че ДП „Кабиюк” ще проведе третирания с растителнозащитни препарати в землището на града на 25, 26 и 27 април 2019 г. Съгласно..

публикувано на 24.04.19 в 10:05
КОЦ - Шумен

Онкото търси спасителен пояс

Реализираната печалба от близо 22 000 лева през 2018 г. от Комплексния онкологичен център в Шумен да остане за дружеството и Общината да не взема дивиденти. Това реши на свое заседание здравната комисия към Общинския съвет в Шумен. С печалбата да се покрият загуби от минали години на КОЦ, като към сумата се прибавят и други резерви на дружеството в..

публикувано на 24.04.19 в 09:35