Софийски ученици с пътуваща изложба в Шумен

Столичното 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ подреди изложба на втория етаж във II Основно училище „Д-р Петър Берон” в Шумен. Пътуващата експозиция от рисунки и стъклописи е част от празничната програма по случай 100-годишнината от основаването на софийското училище. По време на откриването, с песни и танци се изявиха талантливи ученици от двата града. На голям екран бяха прожектирани видеопоздрави и филм, който показва ежедневието в софийското училище. Директорът на столичното училище Надка Христова обяви, че завръщането ѝ в Шумен е свързано с много мили спомени. „В училище бях възпитаник на ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Плевен. Като студент в Шуменския университет карах стажа си във II Основно училище „Д-р Петър Берон”. А сега съм директор на 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ в София“. Пътуващата изложба е моя идея. Решихме, че ще е интересно за учениците и от двете училища. Следват поредица от мероприятия между двете училища", каза Христова. Шуменското II Основно училище „Д-р Петър Берон” ще гостува на столичното през март 2018 г., когато ще се проведат същинските тържества по повод 100-годишниния юбилей на училището.
Клип от откриването на изложбата вижте тук.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират спортна зала "Плиска"

Започва основният ремонт и укрепване на покрива на спортна зала „Плиска“ в Шумен. Общината е отделила 300 000 лева в бюджета си за извършване на строителните дейности. Ще бъде извършена реконструкция на покривната конструкция над трите игрища по баскетбол, волейбол и хандбал. Проектът предвижда подмяна на водосточните тръби и улуци. Очаква се..

публикувано на 25.09.18 в 10:54

264 лв. средна пенсия в Шуменско

Общо 7356 заявления за отпускане и промяна на пенсии и добавки по българското законодателство, европейските регламенти и международните договори са приети в териториалното поделение на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ) в Шумен. Данните са за първите девет месеца на 2018 г. За същия период на миналата година заявленията са със 142 повече...

публикувано на 25.09.18 в 09:45

Бурята отнесе клони и фасади

Десетки сигнали за паднали клони са получени снощи в Шумен, съобщи Дилян Узунски – гл. експерт по отбранителна и мобилизационна подготовка в местната администрация. Заради силния вятър пожарникари са реагирали в района на улица „Калиакра", по бул. „Симеон Велики“ до стария екарисаж и на детската площадка на ул. „Александър Стамболийски“ . На..

публикувано на 25.09.18 в 08:53

Без ток във вторник

Заради неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия днес между 9 и 17 часа, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Шумен - ул. "Академик Методи Попов", ул. "Поп Андрей" от № 1 до № 5, ул. "Владайско възстание" от № 192 до № 199. На 25.09.2018 от 8.30 ч. до 17 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности..

публикувано на 25.09.18 в 05:39

Прекратява се събирането на пластмасови капачки в Шумен

Фондация „Нашите недоносени деца“ прекрати кампанията си в Шумен. Акцията по събиране на пластмасови капачки подпомагаше неонатологичното отделение в шуменската болница. Координаторът на инициативата за Каспичан Цветомира Мартиньон обясни, че при събирането на капачки през май недобронамерени хора са предоставили материал, различен от този, който се..

публикувано на 24.09.18 в 13:25

Базар с кауза организират шуменските скаути

Скаутите в Шумен трескаво се подготвят за Карнавала на плодородието. Трябва да се осигурят всички продукти за кулинарната изложба, която ще се проведе на 30 септември в градинката до община Шумен. Вече има списък с изкушенията, които ще се предложат на клиентите. Най-малкия Велик готвач е само на 6 години, а най-големия на 13 години, но..

публикувано на 24.09.18 в 10:21

Шевици греят в шуменския музей

В шуменския Регионален исторически музей е подредена съвместна изложба, наречена „По шевиците ще ги познаете…“. Тя включва, както единични шевици, така и ризи, престилки и кърпи за глава от музеите в Пловдив, Бургас и Смолян, обясни гл. уредник в отдел „Етнография“ Ирина Крумова. Пловдивският етнографски музей предствя част от колекция от 217 шевици, а..

публикувано на 24.09.18 в 09:52