Софийски ученици с пътуваща изложба в Шумен

Столичното 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ подреди изложба на втория етаж във II Основно училище „Д-р Петър Берон” в Шумен. Пътуващата експозиция от рисунки и стъклописи е част от празничната програма по случай 100-годишнината от основаването на софийското училище. По време на откриването, с песни и танци се изявиха талантливи ученици от двата града. На голям екран бяха прожектирани видеопоздрави и филм, който показва ежедневието в софийското училище. Директорът на столичното училище Надка Христова обяви, че завръщането ѝ в Шумен е свързано с много мили спомени. „В училище бях възпитаник на ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Плевен. Като студент в Шуменския университет карах стажа си във II Основно училище „Д-р Петър Берон”. А сега съм директор на 25 Основно училище „Д-р Петър Берон“ в София“. Пътуващата изложба е моя идея. Решихме, че ще е интересно за учениците и от двете училища. Следват поредица от мероприятия между двете училища", каза Христова. Шуменското II Основно училище „Д-р Петър Берон” ще гостува на столичното през март 2018 г., когато ще се проведат същинските тържества по повод 100-годишниния юбилей на училището.
Клип от откриването на изложбата вижте тук.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежки камиони тормозят хората в "Мътница"

Проблем с преминаването на тежкотоварни камиони поставиха жители на квартал "Мътница" пред кмета на Шумен Любомир Христов по време на приемния му ден. Хората настояха още да бъдат изградени пътни съоръжения „легнал полицай“ на входа и изхода на квартала. Да бъде направена детска площадка, каквато няма, няма и хоризонтална маркировка и пешеходни..

публикувано на 25.06.18 в 16:50

ДКЦ I в Шумен на печалба

Кардиологът д-р Магладена Ангелова да бъде избрана за управител на „Диагностично-консултативен център І” в Шумен до провеждане на конкурс за управител на дружеството. Това реши Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика на заседанието си днес. В същата докладна записка кметът Любомир Христов предлага да бъде прекратен договорът на..

публикувано на 25.06.18 в 15:11

Обществено обсъждане за зелен Шумен

С 5 гласа „против” и 1 „за” постоянната комисия по екология при шуменския общински съвет не прие предложението на общинския съветник Добромир Драев за налагане на мораториум върху сечта и кастренето на дървета в Шумен до изготвяне на експертно становище, представяне на оценка на въздействието на околната среда и обществено обсъждане на новата визия за..

публикувано на 25.06.18 в 14:22
Шуменски окръжен съд

Работник на съд заради смърт на колега

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд мъж, причинил по непредпазливост смъртта на свой колега. Той ще отговаря за престъпление по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. На 24 септември 2016 г. пострадалият 51-годишен работник бил на работа в шуменска пивоварна. Авария на линията за..

публикувано на 25.06.18 в 11:55

Блъснаха триколка на човек с увреждане

33-годишен жител на село Хитрино е блъснал с автомобила си електрическа триколка за хора с увреждания, управлявана от 82-годишен мъж от същото село. Инцидентът е станал при движение назад. Възрастният човек е откаран в шуменската болница. Установена е фрактура на таза и е настанен за лечение. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 25.06.18 в 11:39

Избраха по-добрия контейнер за смет

Две мостри на контейнери за смет разгледа тази сутрин комисия на Община Шумен. Те са предоставени от участниците в обществената поръчка за съдовете за събиране на отпадъци.   Експертите направиха преценка дали те отговарят на поставените технически задания. Три са били  фирмите, пожелали да представят свои мостри, но една от тях е отпаднала още в..

публикувано на 25.06.18 в 10:54

Как пазят липите в Стара Загора?

,,Животът на липовите дървета е между 80 и 100 години, но само ако се поддържат добре. По света общините се стремят да ги запазват като оформят по специален начин короните им и се грижат за тях, защото те пречистват много добре градския мръсен въздух“. Това заяви за Радио Шумен арх. Димитър Николов – председател на Съюза на ландшафните архитекти в..

публикувано на 25.06.18 в 08:53