Преместиха инфекциозното отделение в Търговище

Снимка: БГНЕС
Инфекциозното отделение на болницата в Търговище е преместено в друга сграда. Това съобщи за Радио Шумен д-р Иван Светулков, директор на лечебното заведение. „Направихме пребазирането заради многото оплаквания от страна на наши пациенти. Даваме си сметка, че старата сграда беше и опасна“, коментира д-р Светулков. Новото отделение заема част от педиатричния сектор, който от години не работи с пълния си капацитет. За да няма контакт между болните, помещенията за инфекциозно болните имат отделен вход. Лечебното заведение е инвестирало собствени средства за покупката на ново оборудване за Инфекциозното отделение.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж уби магарето на съселянин

50-годишен мъж от с. Стража, община Търговище, проявил жестокост и в гориста местност причинил смъртта на магаре, собственост на 75-годишен мъж от същото село. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 25.03.19 в 13:03

Днес чистят язовир "Ястребино"

Акция за цялостно почистване на язовир „Ястребино“ организират днес доброволци от цялата страна от Централната рибно-опазваща организация. „Чакаме членове на организацията от Варна, Шумен, Търговище, Севлиево, които ще пристигнат с автомобили, оборудвани с ремаркета. С лодките ще разпределим доброволците по целия язовир“, каза Шенол..

публикувано на 24.03.19 в 08:38

Да подкрепим каузата на Ботаника Лайф

Да научим децата на България как се отглеждат екологично чиста храна! Децата от големите градове често не знаят откъде идва храната в магазина. Не знаят къде растат доматът, картофът, краставицата. Обществото ни като цяло е загубило връзката със земята, така характерна за българския народ в исторически план. Плодовете и зеленчуците от..

публикувано на 22.03.19 в 17:12

На бунт за заплати

Около триста работници от Завода за кабели се събраха пред сградата на Инспекцията по труда в Търговище, за да поискат помощ за изплащане на трудовите им възнаграждения. Работниците не са доволни от това, че не са изплатени заплатите за няколко месеца, както и от факта, че са им връчени предизвестия за прекратяване на трудовите..

публикувано на 22.03.19 в 11:28
Язовир

Риба в мрежите

500 метра бракониерски мрежи и риба са извадени снощи от язовир "Ястребино". Акциите на доброволците от Централната рибноопазваща организация са били в три поредни вечери, съобщи за Радио Шумен ръководителят на организацията в Ястребино Шенол Хасанов. Бракониерските мрежи са били в "ръкава" на язовира под село Трескавец. Мрежите са унищожени от..

публикувано на 20.03.19 в 15:27

Катастрофа отне два живота

Двама души загинаха при тежка катастрофа на първокласния път София - Варна между Омуртаг и Търговище. Около 10,05 ч. днес в оперативната дежурна част на Районното управление в Омуртаг на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път I-4 (София-Варна) в община Омуртаг. Правоспособен 58-годишен водач от Варна..

обновено на 20.03.19 в 14:43

Нови гори в Омуртаг

Над 100 декара нови гори ще бъдат залесени през тази година в Държавното горско стопанство в Омуртаг, съобщи директорът му инж. Красимир Николов. Направена е почвоподготовка на 140 декара, като 20 от тях са вече са засадени. На 23 март, малко преди Седмицата на гората, в териториалното поделение ще бъде даден старт на кампания по залесяването на 90..

публикувано на 19.03.19 в 15:12