Протестите срещу трафика на тирове в Силистра продължават

Снимка: Радио Шумен
Тирове от Турция, Румъния, България и дори от Иран подредени на опашка на входа на Силистра, която обикновено достига от 2 до 5-6 километра. Този пейзаж е част от всекидневната гледка за жителите на дунавския град от близо две години насам. Не случайно след протестите на хората от общината в града поставиха светофар, който да спира тежкотоварните машини още на входа на града. Има и постоянно полицейско присъствие. Георги Софронов с подробностите.ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи камък за нов храм в кв."Тракия" в Шумен

Днес бе положен първия камък на нов православен храм в шуменския квартал „Тракия“. Храмът , който жителите очакват повече от 20 години ще носи името на светеца Райко Шуменски. Църковният ритуал по освещаване и полагане на подолтарния камък отслужи Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в присъствието на кмета на..

публикувано на 24.02.18 в 18:20

Деца помагат на деца

Под мотото "Добротата е един размер, който става за всички!" Профилирана езикова гимназия "Никола Вапцаров" в Шумен стартира дарителска кампания за деца, жертви на насилие. На 28 февруари във фоайето на гимназията учениците ще подготвят благотворителен базар. Събраните средства ще използват за купуване на материалите, нужни за реализиране на различни..

публикувано на 23.02.18 в 15:11

Русе изпреварва Европа

По време на българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде разработен и приет план за действие за дигитализиране на образованието. Но с проекта „Русе – град на иновативните училища“ Русенският университет започва изпреварващо да работи по неговото реализиране. Още за иновативните училища и работата на русенския ВУЗ в тази посока чуйте в..

публикувано на 22.02.18 в 11:06

Бъдещи коафьори в действие

Нов кабинет по фризьорство откриха днес официално в шуменската Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии. Новият фризьорски салон е за обучение на учениците от специалностите „фризьорство“ и „Организация и технология на фризьорските услуги в училището. Финансирането е за близо 26 000 лева по проект, одобрен по програмата..

публикувано на 21.02.18 в 17:03

Омбудсманът догони президента по рейтинг

Едва 16 % от българите подкрепят приемането на Истанбулската конвенция, а 46 % са категорично против приемането й. Това сочат данни от извършено социологическо проучване на изследователски център „Тренд“, проведено в началото на месеца. Макар че последния месец Истанбулската конвенция се превърна безспорно в централна тема на политическия и..

публикувано на 21.02.18 в 16:16

Новодомци в Хитрино

Най-пострадалите жители на Хитрино ще посрещнат пролетта   в нови домове. 11 къщи вече са готови, някои от тях имат издаден и акт 16 за въвеждане в експлоатация, други са в процедура по издаване. Ирина Павлова се срещна с новодомци и посети къщи, където текат довършителни работи.

публикувано на 21.02.18 в 14:34
Юнуз Ахмед

Мъжът, зад когото застанаха 1500 души

За живота в малкия град, мечтите и съвременното родолюбие. Говори Юнуз Ахмед- мъжът, зад когото за три дни застанаха над 1500 души от Исперих. С него ни среща Мина Денева.

публикувано на 21.02.18 в 11:28