Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите срещу трафика на тирове в Силистра продължават

Снимка: Радио Шумен
Тирове от Турция, Румъния, България и дори от Иран подредени на опашка на входа на Силистра, която обикновено достига от 2 до 5-6 километра. Този пейзаж е част от всекидневната гледка за жителите на дунавския град от близо две години насам. Не случайно след протестите на хората от общината в града поставиха светофар, който да спира тежкотоварните машини още на входа на града. Има и постоянно полицейско присъствие. Георги Софронов с подробностите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заплата 646 лева за ден

Точно 646,80 лв. е възнаграждението на общинските съветници на Шумен за участие в едно заседание на Общинския съвет. Толкова ще получат днес те за работата си. Сумата е според приетия Правилник за работа на Общинския съвет, където е записано, че за участие в сесия се полагат 12% от заплатата на кмета на общината /5390 лева/ . Пак в него е..

публикувано на 28.03.24 в 11:43
Марийка Мерсинкова

Няма край преходът

„3000 лева за 1 долар“ – това не само, че беше факт от родното ни битие, но е и заглавие на книга. Автор е шуменката Марийка Мерсинкова, математичка, завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и преподавател в три шуменски училища.  Решила да документира Виденовото време. Всичко, на което е бил подложен българинът и когато отиде на..

публикувано на 27.03.24 в 13:33
Община Дулово

15 милиона за проекти в Дулово

И общините, и хората очакваха с нетърпение затоплянето на времето, защото това обикновено означава, че започват планираните по-мащабни ремонти на пътища, на улици, на обществени сгради и на детски и спортни площадки. Бюджетите са утвърдени, на много места са сключени и договори по спечелени проекти и сезонът на обновяването може да се счита за..

публикувано на 27.03.24 в 08:00

Евродепутати за един ден

Емоционално и полезно беше участието на учениците от Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, които се включиха в младежката сесия на Европейския парламент в Страсбург. Те бяха сред първите, които зададоха въпроси на Хенри Уасунг - член на Комисията по правата на жените и равенството между половете към Европейската комисия...

публикувано на 26.03.24 в 15:36

Има ли заплахи за сигурността?

"Нормално беше България да засили мерките за сигурност" - това заяви анализаторът и арабист проф. Владимир Чуков след атентата в Москва на 22 март. Припомняме, че в събота беше съобщено от МВР, че служители от различни структури на ведомството предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на..

публикувано на 26.03.24 в 13:01

Празник за специални деца

Малък празник се състоя днес в шуменския Център за специална образователна подкрепа. Поводът обаче не беше Благовещение, а откриването на една благотворителна изложба.  Наред с това бе представен и новият вертикализатор, който получи Центърът от кампанията „Плюшено мече“ на шуменския фенклуб на футболния „Арсенал“. Повече чуйте от..

публикувано на 25.03.24 в 15:05

Пролетта - при смехораните

Политическите неразбории и обиди, междупартийни словесни нападки и престрелки - всичко това не успя да помрачи радостта на хората от настъпилата пролет.  Слънчевото настроение се усеща най-много при децата. То ги зарежда целогодишно с позитивно мислене, което предават и нас, възрастните.  Да чуем децата! Темата е свежа - с аромат на напъпили клони и..

публикувано на 25.03.24 в 08:31