„Вдъхновяващи истории на успели българи“ представят в Русе

Книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи“ ще бъде представена от 18 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Изданието обобщава двугодишната работа на онлайн списанието „Амбиция“. "Екип от 15 души събра историите на 50 наши сънародници по света. Книгата би показала пътя на други българи по света. Как са постигнали успеха, който е различен за всеки. Един е успешен със семейството си, друг обича хобито си и го превръща в професия", каза за Радио Шумен авторът Иван Белчев. В книгата са събрани сюжети на наши сънародници от цял свят. Те работят в различни сфери на дейност като изкуство, спорт, бизнес и иноваторство. По време на представянето на книгата в Русе ще има и дискусия с участниците и авторите на проекта за успелите българи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Организират фестивала „Светът е за всички”

Фестивалът „Светът е за всички“ ще се проведе за девети поред път в Русе. С едноминутно мълчание започна днешната техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания от област Русе и Доставчици на социални услуги. Поводът за това беше нелепата смърт на девет незрящи от гр. Перник в катастрофата край с. Микре. Жертвите са сред заявилите участие..

публикувано на 21.11.17 в 17:07

Изложба „Структури и цвят” на Александър Величков и Свилен Земеделски

Изложба „Структури и цвят” ще бъде открита на 22.11.2017 г. в 17:30 часа в галерийното пространство на първия етаж на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Тя е дело на художниците Александър Величков и Свилен Земеделски. Експозицията се реализира с финансиране на Общински фонд „Култура” на Община Шумен. В нея са включени минималистични и..

публикувано на 21.11.17 в 16:52

Среща в Русе с първия българин, изминал Тихоокеанския хребетен път

В читалнята на Регинална библиотека "Любен Каравелов" в Русе на 22.11.2017 г. от 19 часа ще се гостува Петър Ванев - българинът, който захвърли вратовръзката и прекоси Тихоокеанския хребетен път. Той ще представи снимки от изминаването на Тихоокеанския хребетен път, за 5 месеца и 1 ден. Маршрутът е с дължина 4240 км. Преминава през пустинята Мохаве,..

публикувано на 21.11.17 в 15:40

Изложба на Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов в галерия "Университетска"

Художествена изложба на трима млади автори бе открита днес в галерия „Университетска” в корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Професор Валери Чакалов представи живописната експозиция и включените в нея автори, студенти - Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов от катедра "Визуални изкуства". Изложбата идва след..

публикувано на 21.11.17 в 15:24

Изложба за българското семейство в къщата музей "Панайот Волов"

Изложба „Българското християнско семейство” ще бъде открита днес в 10 часа в къщата музей „Панайот Волов” в Шумен. Тя показва бита и ценностите на възрожденското семейство. Провокира и паметта за рода на Панайот Волов. Още можете да чуете от Милена Андреева, уредник в къщата музей "Панайот Волов".

публикувано на 21.11.17 в 09:06

Премиера на "Историите на мистър Хепи" в Шумен

"Историите на мистър Хепи" е най-ново детско заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" в Шумен. Постановката е по известните "Небивалици" на английския писател и актьор Доналд Бисет. Решена е в близост до естетиките на дадаизма и сюрреализма, пресъздавайки провокиращи въображението ситуации без видима логическа връзка между тях...

публикувано на 20.11.17 в 15:04

Парламентарната библиотека гостува в Русе

Парламентарната библиотека на Република България представя своя изложба в Русе днес. Експозицията ще остане до сряда и ще бъде открита в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. „Същата изложба е гостувала преди три години в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сега отново го правим заради големия интерес към нея. Тъй като представяхме..

публикувано на 20.11.17 в 13:08