Защо една майка от Търговище превърна хобито си в кауза

Историята на Лидия Гюрова от Търговище може да вдъхнови всеки за добри дела. Лидия е майка на осемгодишния Божидар, който страда от детска церебрална парализа. Благодарение на грижите ѝ, детето успява да живее като своите връстници - ходи на училище, има приятели. Трудностите, които изпитва Лидия, са част от ежедневието ѝ. Всяка година преди празници тя изработва различни сувенири, за да подпомогне оскъдния си бюджет. Тя вече се подготвя за наближаващите коледни дни. Базарът с празнични сувенири, изработени от Лидия, ще бъде открит на 11 декември в Регионалната библиотека в Търговище, но още сега, както и през всяко друго време, ако искате да се сдобиете с красива вещ, като по този начин помогнете на малкия Божидар, може да го направите чрез страницата в социалната мрежа Произведенията на Лидка. В момента жената е безработна, дори не е личен асистент на сина си, заради съкращения в програмата. "Искам единствено  Божидар да е щастливо дете" - казва Лидия в интервю на Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Сеч на дървета в Шумен

Общински съветник и архитект: Липите не са демоде

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен кметът Любомир Христов ще отговаря на въпроси за сечта в града и околностите. Питанията са внесени от общинския съветник Даниела Русева. Какви са притесненията ѝ около сечта и представената през седмицата нова зелена система на 10-ия град, чуйте в прикачения файл. При обявяването на плана за озеленяване..

публикувано на 22.06.18 в 14:19

Шуменската спешна помощ - на ниво

Експерти от Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ провеждат обучение на работещи в Районните координационни централи лекари и специалисти по здравни грижи в Центровете за спешна медицинска помощ. В рамките на обученията се провеждат дискусии, свързани с основните затруднения в работата на медицинските..

публикувано на 22.06.18 в 13:25

Жена намери чанта с пари и ги върна

Ако съдим по поговорката, че трудът краси човека, ще ви срещнем с една изключително красива българка, която живее и работи в чужбина. Докато чисти, преди дни тя намира чантичка с много пари. Без да се поколебае обаче, се обажда на своите работодатели и връща парите. Казва, че вместо да се зарадва, след като отворила чантата и видяла парите, се..

публикувано на 22.06.18 в 13:21

Хитро мобилно приложение пести пари

Всеки от нас е попадал на телефонни номера започващи с "0700". Кодът е универсален за цялата страна. Използва се за обаждания и справки към банки, телекомуникационни оператори, предприятия, към различни институции, фирми. Към него са включени и компаниите за битови услуги - електроразпределителни дружества, ВиК, както и застрахователи. Малцина обаче..

публикувано на 22.06.18 в 09:47

2221 и половина вица

В русенския Клуб на дейците на културата журналистът Валентин Христов представи втората си книга „2221 и половина вица”. Авторът е подбрал от паметта си, а не от интернет цялото това богатство от стари и нови вицове с надеждата да не престават хората да се смеят. Милентин Койнов разговаря с Валентин Христов.

публикувано на 21.06.18 в 16:16

Да уловиш слънцето

Точно 7 минути след 13 ч.  на 21 юни започна астрономическото лято. В Северното полукълбо на планетата Земя настъпи лятното слънцестоене и продължава до есенното равноденствие на 23 септември. Астрономическата обсерватория на Шуменския университет организира днес празник с много любопитна информация за днешното небесно явление. Миглена Стефанова..

публикувано на 21.06.18 в 15:30

Професор Владимир Чуков за мигрантския натиск върху Европа

Професор Владимир Чуков, арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия изток и исляма, коментира в интервю за Радио Шумен възможностите за нов мигрантски натиск върху Европейския съюз и Европа. Според него, през лятото мигрантският поток е по-интензивен по балканския маршрут, а не по линята между Либия и Италия. Какви..

публикувано на 21.06.18 в 14:30