Защо една майка от Търговище превърна хобито си в кауза

Историята на Лидия Гюрова от Търговище може да вдъхнови всеки за добри дела. Лидия е майка на осемгодишния Божидар, който страда от детска церебрална парализа. Благодарение на грижите ѝ, детето успява да живее като своите връстници - ходи на училище, има приятели. Трудностите, които изпитва Лидия, са част от ежедневието ѝ. Всяка година преди празници тя изработва различни сувенири, за да подпомогне оскъдния си бюджет. Тя вече се подготвя за наближаващите коледни дни. Базарът с празнични сувенири, изработени от Лидия, ще бъде открит на 11 декември в Регионалната библиотека в Търговище, но още сега, както и през всяко друго време, ако искате да се сдобиете с красива вещ, като по този начин помогнете на малкия Божидар, може да го направите чрез страницата в социалната мрежа Произведенията на Лидка. В момента жената е безработна, дори не е личен асистент на сина си, заради съкращения в програмата. "Искам единствено  Божидар да е щастливо дете" - казва Лидия в интервю на Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Участниците в турнира по информатика в Шумен пристигнаха

Днес Шумен посреща участниците в Деветия международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Всички те ще се впуснат в състезанието в петък и събота. Турнирът не е само решаване на сложни задачи, а и забавления, и създаване на приятелства. За да ги има хубавите емоции, е ангажиран цял един екип от младежи, които ще се грижат състезателите да се..

публикувано на 22.11.17 в 12:48

Спасителите от Хитрино - година след трагедията

Спасителите при влаковата катастрофа в Хитрино - година след инцидента. След влаковата катастрофа първи в Хитрино се оказва дежурният екип във филиала на Центъра за Спешна медицинска помощ във Венец - фелдшерът Назифе Раим и медицинската сестра Мюлкерям Бейтиева. Трагедията в Хитрино държа дни и нощи будна д-р Йорданка Маринова - заместник-директор на..

публикувано на 21.11.17 в 16:47

Повече платен отпуск за служители непушачи в Смядово

Служителите непушачи в общинската администрация в Смядово ще получат с три дни повече платен годишен отпуск от следващата година. Миглена Стоянова разказва.

публикувано на 21.11.17 в 15:41

Кметският екип в Шумен отчете дейността си

Ускорено икономическо развитие, изпълнение на мащабни инфраструктурни обекти, обновяване на градската, образователната, културната и социалната среда са сред постиженията, които кметският екип в Шумен отчете за двугодишното си управление. Подробности в репортажа на Невена Николова.

публикувано на 21.11.17 в 15:34

Последното интервю на Стефан Сотиров за Радио Шумен

Един от големите актьори на шуменския театър пое по пътеката към небесния театър, това написаха колегите на Стефан Сотиров, който почина на 81-годишна възраст. Актьорът остави повече от 50 години на шуменската публика и не само. Изигра 220 роли, 100 от които в шуменската трупа. Стефан Сотиров  получава и признанието на града, след като през 2006..

публикувано на 21.11.17 в 13:28

Забравена цигара ли причини пожара в Търговище?

Пожар изпепели покрива на Първо основно училище "Христо Ботев" в Търговище. Огънят е обхванал и покривната конструкция на кукления театър, където също са нанесени сериозни материални щети. По неофициална информация на Радио Шумен причина за възникването на огъня е забравена незагасена цигара от работниците. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 20.11.17 в 16:39

Поглед назад към облика на Шумен

Дарение от акварели получи Община Шумен. Съпругата на починалия през февруари тази година арх. Иван Цонев Елжбиета Цонева предостави неговите проекти от дипломната му работа, изготвена през 1954 година. Репортаж на Георги Софронов.

публикувано на 17.11.17 в 16:05