Как се живее с диабет?

Снимка: БГНЕС

Ергюл Мехмед от Шумен не е болна, но животът на семейството е подчинен на диагнозата. С нея разговаря Сълза Стаменова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи по агресия в нета

България се нарежда на едно от първите места в света по агресивно поведение в социалната мрежа. През последните години пък рязко е паднала възрастта на сърфиращите в интернет от 10 на 7 години. Децата между 9 и 11 години имат профили в социалните мрежи, направени от родителите им, заяви в интервю за Радио Шумен пред колегата Георги Софронов..

публикувано на 17.12.18 в 12:04

Приключва изкупната кампания

Приключва изкупната кампания на тютюна. В повечето общини от Североизточна България стопаните вече си продадоха продукцията. Доволни ли са земеделците? Отговор на този въпрос - в репортажа на Айше Лятиф от пункта за изкупуване на тютюн в каолиновското село Пристое.

публикувано на 17.12.18 в 11:02

Понякога празниците са тъжни

Празниците носят риск за самотните и хората, склонни към депресивни състояния. Нормалното за всеки човек състояние на тъга може да прерасне в депресия, особено при самотните хора, казва психотелапевтът Даниела Стоянова. „Ако човекът не може да излезе навън, то телефонният разговор е по-добрата алтернатива от общуването чрез социалните мрежи“, казва..

публикувано на 14.12.18 в 11:16

Оцеляващи в красивата бяла планина

Предстоят празнични и почивни дни. Как да се подготвим за опасностите, които крие планината през зимата?   Добрата предварителна подготовка, информацията за времето, маршрутът и водачът са сред най-важните условия за щастливо преживяване, казва планинският спасител Камен Якимов. Ако времето внезапно се влоши, по-добре се откажете от пътуването...

публикувано на 14.12.18 в 09:21

Двама шефове на образованието в Русе

Системата на образованието в Русе отново преживява вълнения и те са предизвикани от смени на самия й връх. От вторник уволненият преди година началник на Регионалното управление на образованието Димитър Райнов е отново на работа след решение на Върховния административен съд, но пък досегашната началничка Росица Георгиева не е освободена от..

публикувано на 13.12.18 в 15:13
Венцислав Станков

Пожарникари се готвят за протест

От Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” заявиха, че не са доволни от финансовата политика в МВР и отнемането на близо 7 милиона лева от бюджета на пожарната за тази година. Ако не бъдат осигурени достатъчно средства, огнеборците и спасителите са готови за протести, каза в интервю за Радио Шумен пред колегата Георги..

публикувано на 13.12.18 в 12:57

Шевиците в шуменските носии

В шуменския Регионален исторически музей гостува съвместна изложба, наречена „По шевиците ще ги познаете…“. Тя включва, както единични шевици, така и ризи, престилки и кърпи за глава от музеите в Пловдив, Бургас и Смолян. Чуйте повече за орнаментите в шевиците и тяхната символика от Розалина Чернева, която разговаря с етнолога Ирина Крумова от..

публикувано на 13.12.18 в 10:59