Сборник с басни представят в Шумен

Снимка: Бойка Тодорова
Редактиран вариант сборникът с басни „Острието на бодлите“ на Йорданка Йорданова ще бъде представен днес от 17:00 часа в Народното читалище „Напредък - 1869“ Шумен. Йорданова е пенсионирана учителка по математика, но от години пише поезия, проза, занимава се и с краеведски проучвания. Представянето на книгата е част от поредицата „Литературна стряха“, която организира читалище „Напредък - 1869“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Честваме 184 години от рождението на Добри Войников

Регионалният исторически музей и къщата музей „Добри Войников“ отбелязват 184 години от рождението на бележития шуменец. Честването ще започне в 17:30 ч. В него ще участват Теодора Георгиева – първа цигулка, и Владимир Буриянов – виола, от Симфониетата в Шумен, както и младите актьори от Театралната студия при ДКТ „Васил Друмев“ с ръководител..

публикувано на 22.11.17 в 10:35

Пътешественик разказва в снимки за Америка

В читалнята на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе днес ще гостува първият българин, прекосил успешно Тихоокеанския хребетен път, Петър Ванев. Той ще представи снимки от изминаването на дългия 4240 километра маршрут за период от пет месеца и един ден. Пътят преминава през пустинята Мохаве, Сиера Невада, Каскадите на Северна..

публикувано на 22.11.17 в 09:32

Организират фестивала „Светът е за всички”

Фестивалът „Светът е за всички“ ще се проведе за девети поред път в Русе. С едноминутно мълчание започна днешната техническа конференция на Сдружения за и на хора с увреждания от област Русе и Доставчици на социални услуги. Поводът за това беше нелепата смърт на девет незрящи от гр. Перник в катастрофата край с. Микре. Жертвите са сред заявилите участие..

публикувано на 21.11.17 в 17:07

Изложба „Структури и цвят” на Александър Величков и Свилен Земеделски

Изложба „Структури и цвят” ще бъде открита на 22.11.2017 г. в 17:30 часа в галерийното пространство на първия етаж на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Тя е дело на художниците Александър Величков и Свилен Земеделски. Експозицията се реализира с финансиране на Общински фонд „Култура” на Община Шумен. В нея са включени минималистични и..

публикувано на 21.11.17 в 16:52

Среща в Русе с първия българин, изминал Тихоокеанския хребетен път

В читалнята на Регинална библиотека "Любен Каравелов" в Русе на 22.11.2017 г. от 19 часа ще се гостува Петър Ванев - българинът, който захвърли вратовръзката и прекоси Тихоокеанския хребетен път. Той ще представи снимки от изминаването на Тихоокеанския хребетен път, за 5 месеца и 1 ден. Маршрутът е с дължина 4240 км. Преминава през пустинята Мохаве,..

публикувано на 21.11.17 в 15:40

Изложба на Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов в галерия "Университетска"

Художествена изложба на трима млади автори бе открита днес в галерия „Университетска” в корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Професор Валери Чакалов представи живописната експозиция и включените в нея автори, студенти - Йоана Стоянова, Роман Попов и Борис Иванов от катедра "Визуални изкуства". Изложбата идва след..

публикувано на 21.11.17 в 15:24

Изложба за българското семейство в къщата музей "Панайот Волов"

Изложба „Българското християнско семейство” ще бъде открита днес в 10 часа в къщата музей „Панайот Волов” в Шумен. Тя показва бита и ценностите на възрожденското семейство. Провокира и паметта за рода на Панайот Волов. Още можете да чуете от Милена Андреева, уредник в къщата музей "Панайот Волов".

публикувано на 21.11.17 в 09:06