Сборник с басни представят в Шумен

Снимка: Бойка Тодорова
Редактиран вариант сборникът с басни „Острието на бодлите“ на Йорданка Йорданова ще бъде представен днес от 17:00 часа в Народното читалище „Напредък - 1869“ Шумен. Йорданова е пенсионирана учителка по математика, но от години пише поезия, проза, занимава се и с краеведски проучвания. Представянето на книгата е част от поредицата „Литературна стряха“, която организира читалище „Напредък - 1869“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Тайните на руската кухня” от ген. Маркус Волф

Генерал Маркус Волф, бивш ръководител на източногерманската разузнавателна служба, е автор на книгата „Тайните на руската кухня”. Изданието на български е дало на преводача Павлин Павлов, бивш контраразузнавач. Авторът Маркус Волф е роден в семейството на известния немски драматург и поет Фридрих Волф. Има брат, Конрад Волф, който е световноизвестен..

публикувано на 17.12.18 в 14:25

Бал в библиотеката

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” кани шуменци на 19 декември на Коледен бал. Ще има красиви танци, забавления с квартет „Унисон”, танцов клуб „Енканто”, Детски танцов ансамбъл „Веселяче” и други, както и много изненади. Гостите на бала ще могат да се включат и в конкурс „Мисис и Мистър бал” за най-атрактивна и добре..

публикувано на 17.12.18 в 14:02

Ангелски гласове и музика

Тази седмица музикантите от Симфониета – Шумен ще заредят жителите и гостите на града с празнично настроение в два концерта. На 19 декември ангелските гласове на хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова ще зарадват публиката с любими коледни и новогодишни песни от български и чужди композитори. Аранжиментите на тези песни са дело на Левон..

публикувано на 17.12.18 в 13:37

Дядо Коледа в театъра в Шумен

"Коледа иде, хайде на театър!" Под това традиционно мото преминава празничната програма на ДКТ „Васил Друмев“ в Шумен. Днес от 11:00 ч. в голямата зала за най-малките ще се играе постановката „Подарък за Дядо Коледа“ от Магда Борисова. Родители могат да подготвят подаръци, които добрият старец да връчи. Те трябва да бъдат оставени надписани на..

публикувано на 16.12.18 в 10:08

Миналото и настоящето на коледната украса

Ученици и учители от Основно училище "Илия Рашков Блъсков" закичиха елхата в Комплекс „Авшарян“ в Шумен с изработена ръчно от тях украса. Те разгледаха интериорното пространство на комплекса и научиха откога датира традицията иглолистно дърво да се украсява за Коледа. Историята припомни Северина Йоргова от Регионалния исторически музей в Шумен. Още..

публикувано на 14.12.18 в 15:33

Рисунки, коледни пожелания и театър в библиотеката

С награждаване на участниците в конкурса за коледна рисунка и коледни пожелания започна детския празник в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Стотици участници от различни български градове, придружавани от педагози и родители, присъстваха на церемонията. В надпреварата участваха близо 400 рисунки на деца и младежи от Шумен, Хитрино, Нови..

публикувано на 14.12.18 в 15:14

Орхан Исмаил открива изложба

Изложба с живопис на Орхан Исмаил ще бъде открита в навечерието на коледните празници в Художествена галерия „Професор Илия Петров“ в Разград. Авторът е редовен участник в арт пленери и колективни изложби в страната и в чужбина. Той е заместник-председател на разградското представителство към Съюза на българските художници. Откриването на експозицията е..

публикувано на 14.12.18 в 15:01