Седмица с филми на Анри Кулев в Шумен

Снимка: архив
Документалният филм „Загадката Веда Словена” ще бъде показан тази вечер от 17:30 часа в Регионалната библиотека“ Стилиян Чилингиров“ в Шумен. С това ще бъде поставено началото на филмовата програма, посветена на режисьора проф. Анри Кулев, който ще гостува в Шумен в края на седмицата. Кулев е създател на повече от седемдесет игрални, анимационни и документални филма, част от тях ще бъдат показани в библиотеката от днес до петък.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Коледен концерт в Младежкия дом на Шумен

Коледен концерт в Младежкия дом на Шумен ще изкуши публиката и феновете на песенното и танцовото изкуство. Началото му е от 18:30 часа на 19.12 в Концертната зала. Входът е свободен. Още за участниците от различните формации в Младежкия дом можете да чуете от разговора с Диана Колева, вокален педагог, част от екипа на Младежкия дом в Шумен.

публикувано на 18.12.18 в 16:05

Студенти с благотворителна изложба

Студентите от клуб „Палитра“ при Русенския университет откриха традиционната си благотворителна изложба. В нея са представени колажи върху стъкло, декупаж върху керамични и стъклени предмети, декорирани гипсови отливки, меки коледни украшения за елха, декоративни кукли, пресъздаващи традиционната българска носия в нейните разновидности, ювелирни..

публикувано на 18.12.18 в 14:01

Никола Симеонов от Cool Den с концерт в Шумен

Никола Симеонов се завръща в родния си град Шумен за концерт в местен рок клуб на 21.12.2018 г. Той е част от група Cool Den, в която е вокал, китарист и автор на текстове на песни. Бандата е сформирана през лятото на настоящата година, залага на фънк, ска, реге, гръндж звучене. В Cool Den са още Ивайло Петров, Явор Цветанов, Васил Андреев. Кои са..

публикувано на 18.12.18 в 12:48

Празници с вход свободен

Празнични концерти ще подари на шуменската публика народно читалище „Добри Войников - 1856“ днес и утре. Тази вечер от 18.30 часа е Коледният концерт на Детски танцов ансамбъл ”Пъргавелче”, Танцов ансамбъл ”Гайтани” и Ансамбъла за народни песни ”Панайот Волов”. Входът е свободен!

публикувано на 18.12.18 в 10:52

Дядо Коледа в "Арена Шумен"

"В очакване на Дядо Коледа“ се нарича празничният концерт на ансамблите „Мадара“, „Шумен“, „Звънче“, „Луди млади“, „Веселяче“ и „Лудоселци“ – село Дибич. Той ще започне от 18 ч. тази вечер в зала „Арена Шумен".

публикувано на 18.12.18 в 10:39

Изложбата "Зимен салон" откриват в Шумен

Колективна изложба „Зимен салон“ ще бъде открита днес в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Експозицията е организирана от Дружеството на шуменските художници и Представителството в Шумен на Съюза на българските художници. Десетки автори от различни поколения, членове на двете неформални организации, участват със своя живопис, графика..

публикувано на 18.12.18 в 09:35

„Тайните на руската кухня” от ген. Маркус Волф

Генерал Маркус Волф, бивш ръководител на източногерманската разузнавателна служба, е автор на книгата „Тайните на руската кухня”. Изданието на български е дало на преводача Павлин Павлов, бивш контраразузнавач. Авторът Маркус Волф е роден в семейството на известния немски драматург и поет Фридрих Волф. Има брат, Конрад Волф, който е световноизвестен..

публикувано на 17.12.18 в 14:25