Патрули дежурят на новото кръгово в Търговище

Снимка: Радио Шумен
От днес полицейски патрули дежурят на новото кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” в Търговище. Контролът се налага заради масовото неспазване на правилата, заявиха от общинската администрация. Водачите ще бъдат глобявани за нарушаването на забраната за навлизане в строителния обект, възпрепятстване изграждането му и най-вече застрашаване живота на работниците. Новото кръстовище е част от проекта на Общината за модернизиране на градската среда по Оперативната програма „Региони в растеж”. Строителството се очаква да приключи до края на ноември. Работата обаче е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините. Само за 40 минути вчера на обекта са глобени 17 нарушители. При няколко акции са документирани близо 100 нарушения.


ВИЖТЕ ОЩЕ
пари,портфейл,кредитна карта

872 лв. средна заплата в Търговищко

Търговищка област е на 16-то място по показателя средна работна заплата, сочат данните на статистиката. Средното възнаграждение в областта остава по-ниско от това за страната, което за трето тримесечие е   1117 лева. С най-високо средно месечно възнаграждение през третото тримесечие е София (столица) - 1504 лв., а с най-ниско е област Благоевград -..

публикувано на 18.12.18 в 14:41

Коледен благослов в Общината

Коледари и сурвакари от Детска градина „Звънче“ гостуваха на Община Търговище днес. Възпитаниците от четвърта група представиха програма с наричания за здраве, плодородие и берекет. Кметът д-р Дарин Димитров им благодари и ги почерпи с лакомства, както повелява празничната обредност на коледуването. „Бъдете здрави и продължавайте с гордост да..

публикувано на 18.12.18 в 13:19

Спокойна обстановка в Търговище

Спокойна е обстановката на територията на община Търговище. Няма инциденти, закъснели ученически автобуси или бедстващи пътници. В условията на продължаващ снеговалеж не спира почистването и обработването на уличната мрежа и четвъртокласните пътища, информират от общинската администрация. Около 15 ч. ще започне допълнителното обработване с..

публикувано на 18.12.18 в 11:08

Съветниците в Търговище заседават

Промените в бюджета на Община Търговище ще обсъдят на заседание днес общинските съветници. Те ще приемат и план-сметката за разходите по хигиенизиране и чистота, събиране и транспортиране на битови отпадъци до инсталацията за тяхното третиране и обезвреждане им в Регионалното депо за неопасни отпадъци за 2019 година. Другите точки в дневния ред на..

публикувано на 18.12.18 в 07:47

Синя стая и в Търговище

Синя стая за изслушване на малолетни и непълнолетни откриха днес в Търговище по българо-швейцарски проект. Помещението ще служи при съдебни дела, но се намира в Областната управа, за да не бъдат стресирани децата участници в съдебен процес. Това поясни председателят на Окръжния съд Силвия Петрова. "Детето влиза в една сграда, която няма нищо общо с..

публикувано на 17.12.18 в 13:25

На празници в Търговище

Започва празничната програма, организирана от Община Търговище по повод коледните и новогодишните празници. Всеки ден до 21 декември след 17.00 ч. на открита сцена на площад „Свобода“ ще има музикални и танцови изпълнения на състави от Търговище.    От 17.15 ч. днес ще се представят изпълнителите от школите за естрадно пеене и от Детската фолклорна..

публикувано на 17.12.18 в 10:10

Илияна Йотова: Уроците от историята трябва да се помнят

75-ата годишнина от разстрела на шестте ястребинчета беше отбелязана в Националния детски комплекс край село Ястребино днес. Ученици представиха литературната композиция „Един различен час на класния“. На събитията, с които се почете паметта на 18-те жители на селото, разстреляни на 20 декември 1943 година, присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова,..

публикувано на 15.12.18 в 16:03