Патрули дежурят на новото кръгово в Търговище

Снимка: Радио Шумен
От днес полицейски патрули дежурят на новото кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” в Търговище. Контролът се налага заради масовото неспазване на правилата, заявиха от общинската администрация. Водачите ще бъдат глобявани за нарушаването на забраната за навлизане в строителния обект, възпрепятстване изграждането му и най-вече застрашаване живота на работниците. Новото кръстовище е част от проекта на Общината за модернизиране на градската среда по Оперативната програма „Региони в растеж”. Строителството се очаква да приключи до края на ноември. Работата обаче е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините. Само за 40 минути вчера на обекта са глобени 17 нарушители. При няколко акции са документирани близо 100 нарушения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Талантите на Търговище заедно за Неделчо

В Търговище тази вечер ще бъде изнесен концерт „Талантите на Търговище заедно за Неделчо”. Проявата е организирана от благотворителната инициатива „Творците на Търговище, обединени за Неделчо”. Организаторите набират средства за лечението в турска клиника на 40-годишния Heдeлчo Heдялĸoв. Мъжът e бoлeн oт pядĸa бoлecт и за вливането на стволови..

публикувано на 22.11.17 в 11:26

Ръст на заплатите в Търговище

867 лева е средната брутна заплата в област Търговище за месец септември, показват данните на статистиката. По този показател регионът се нарежда на 11-то място в страната. С най-високо възнаграждение за същия период е София – 1427 лв., а с най-ниско е област Видин – 675 лева. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение..

публикувано на 22.11.17 в 11:16

Задържаха надрусан шофьор в Търговище

В Районното управление в Търговище е образувано бързо полицейско производство срещу 22-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотичното вещество канабис. Засечен е при полицейска проверка около 01:20 ч. тази нощ на бул. „А. Стамболийски“ в Търговище. Задържан е за срок до 24 ч в Районното управление.

публикувано на 22.11.17 в 10:46

В Търговище задържаха сериен крадец

Извършител на серия от кражби задържаха в Търговище за срок до 72 часа. 34-годишният жител на града е прониквал в избени помещения и стопански постройки на 7, 11, 18 и 20 ноември и прибирал медни и други метални предмети. Действал в града и вилните зони. Известен е на полицията.

публикувано на 22.11.17 в 10:39

Изследват безплатно за СПИН в Търговище

Безплатни и анонимни изследвания организира Регионалната здравна инспекция в Търговище по повод Европейската седмица на изследване за ХИВ. Те се правят в ПТГ “Цар Симеон Велики“, а от 11:00 часа - в ПГЕС. Утре екипът на здравната инспекция ще е във  II СУ „ Проф. Никола Маринов“.

публикувано на 22.11.17 в 10:00

10 години приемна грижа в Търговище

92 са приемните семейства в общините Търговище, Попово и Антоново, като в 73 в момента има настанени 81 деца. Днес в Търговище ще бъдат отбелязани 10 години от развитието на приемната грижа в общината.   Валентина Александрова е началник на екипа по приемна грижа по проекта „Приеми ме 2015”. За Радио Шумен тя очерта някои от трудностите, които..

публикувано на 21.11.17 в 09:15

Приключи огледът на пожара в Търговище

При него тази нощ изгоря покривът на Първо основно училище „Христо Ботев” и част от кукления театър в града. Огънят е пламнал в 01.30 ч. след полунощ от страната на централния вход на учебното заведение, заяви за Радио Шумен техническият ръководител на обекта от фирмата изпълнител инж. Виктор Иванов. „100 процента не може да се използва и всичко..

публикувано на 20.11.17 в 13:39