Патрули дежурят на новото кръгово в Търговище

Снимка: Радио Шумен
От днес полицейски патрули дежурят на новото кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей” в Търговище. Контролът се налага заради масовото неспазване на правилата, заявиха от общинската администрация. Водачите ще бъдат глобявани за нарушаването на забраната за навлизане в строителния обект, възпрепятстване изграждането му и най-вече застрашаване живота на работниците. Новото кръстовище е част от проекта на Общината за модернизиране на градската среда по Оперативната програма „Региони в растеж”. Строителството се очаква да приключи до края на ноември. Работата обаче е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините. Само за 40 минути вчера на обекта са глобени 17 нарушители. При няколко акции са документирани близо 100 нарушения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Филм за Тодоровден в Кралево е подарен в Румъния

Филм за традициите на Тодоровден представи и подари днес на българската общност в Румъния търговищката регионална библиотека “П.Стъпов“. Филмът е заснет в търговищкото село Кралево в рамките на проект „Български дух –възроден и безграничен. Нематериалното културно наследство в Търговище- България и Търговище – Румъния“. Целта е културен обмен..

публикувано на 24.02.18 в 16:23

Красимир Вълчев: Не е желателно закриване на училища в бъдеще

Финансирането на образователната системата, кадровото й обезпечаване, както и темата за закриване на малките училище бяха сред основните теми, които министър на образованието и науката Красимир Вълчев обсъди на работна среща в Търговище с директори на учебни заведение , както и с представители на синдикални организации в сектора на образованието...

публикувано на 24.02.18 в 13:42

Именници честваха Тодоровденна площада в Търговище

В Търговище по повод Тодоровден Ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве, след което всички малки и големи именици бяха поканени на сцената, за да получат парче питка и подкова за късмет. Децата нарисуваха тематични за празника картини, които бяха изложени на пл. "Свобода" до сградата на Общината. Голям интерес предизвика и..

публикувано на 24.02.18 в 13:27

Среща на фермери в Търговище

Експерти от Министерството на земеделието, храните и горите ще се срещнат със земеделски стопани от Търговище на 28 февруари. Темите, които ще бъдат дискутирани, са за директните плащания, новостите по схемите и мерките за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 година, прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020..

публикувано на 23.02.18 в 17:24

Разпределят пари за читалищата в Търговище

418 000 лева е годишната субсидия от държавния бюджет за дейността и издръжката на 38-те читалища в община Търговище през 2018 г. Разпределението на средствата ще бъде съобщено днес на среща между ръководството на Общината и председателите на читалищата. Парите за всяко от тях се определя от комисия, назначена от кмета на общината. Разпределението е..

публикувано на 23.02.18 в 11:46

Министри на национална среща в Търговище

Национална работна среща на областните управители от цялата страна ще се проведе днес в Търговище. Очаква се в нейната работа да вземат участие трима министри – на енергетиката Теменужка Петкова, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещата е инициирана от областния управител на..

публикувано на 23.02.18 в 10:06

Надзиратели в Търговище на протест

Служителите от синдикат „Охрана“ ще протестират днес пред Съдебната палата в Търговище. Искания са за 20% увеличение на трудовите възнаграждения и подобряване на условията на труд, заяви  председателят на профсъюза Ангел Дачев. "Ние в сектор "Сигурност" сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както е в целия сектор. Затова желаем да бъдем..

публикувано на 22.02.18 в 09:41