Голям интерес към изложбата с риби в Шумен

Над 2 000 души посетиха изложбата „Подводен свят“ в шуменския исторически музей броени дни след нейното откриване. Атрактивната и необичайна експозиция представя над 150 екземпляра аквариумни рибки и други водни обитатели. За първи път пред публика се показват някои екзотични сладководни видове. Специално за най-малките посетители на музея е подготвена изненада - от утре, 15 ноември, всяко дете ще има възможност да оцвети или нарисува някои от най-интересните и познати „експонати“ - риба клоун, дамсел, златна рибка. Изложбата „Подводен свят“ е разположена в централната експозиция на Регионалния исторически музей и може да бъде разгледана всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

720 лв. на дете в градина на делегиран бюджет

Въвеждането на делегирани бюджети в детските градини на община Шумен ще бъдат обсъждани на предстоящата сесия на Общинския съвет. Предложението е внесено от общинската администрация. С промяната директорите на градини ще станат второстепенни разпоредители на средства. Те ще имат отделни банкови сметки и сами ще определят числеността и..

публикувано на 22.11.17 в 12:03

Една година отбелязва Центърът за ранно детско развитие в Шумен

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен ще отбележи днес една година от предоставянето на услугите „Ранна интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Сред гостите на празника ще бъдат зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и зам.-областният управител Ширин Вели. Центърът предоставя услуги на..

публикувано на 22.11.17 в 10:30

В Шумен започва международен турнир по информатика

Деветият международен есенен турнир по информатика ще се проведе в Шумен от днес   до 26 ноември. Участие са заявили 170 състезатели от осем държави. Надпреварата се подкрепя от местния бизнес и Община Шумен, съобщи Бисерка Йовчева  - председател на турнира. Домакин е Община Шумен, а кметът Любомир Христов е негов патрон. Организатори са Шуменският..

публикувано на 22.11.17 в 09:46

Шуменски ученици изрисуваха Златната църква и Голямата базилика на стената в Областната управа

Седмокласници от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен изработиха стенопис в сградата на Областната администрация с най-важните обекти от културно-историческото ни наследство. Така децата се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство...

публикувано на 22.11.17 в 07:45

Измерват безплатно кръвната захар на шуменци

Опашка от чакащи за изследвания имаше в ранния следобед пред мобилната лаборатория за безплатно измерване на кръвната захар, кръвното налягане и холестерола, която работи днес и утре в Шумен. Специалистите са от известна австрийска фирма. "всеки резултат се регистрира и записва на бланка с измервания. Референтните стойности са конкретизирани, така че..

публикувано на 21.11.17 в 17:21

Кметът: Успяхме да възродим икономиката на Шумен

Ускорено икономическо развитие, изпълнение на мащабни инфраструктурни обекти, обновяване на градската, образователната, културната и социалната среда са сред постиженията, които кметският екип в Шумен отчете за двугодишното си управление. „Успяхме да възродим икономиката на града. За две години в Индустриалния парк имаме седем нови инвеститори...

публикувано на 21.11.17 в 14:19

Кампания срещу тютюнопушенето

53-ма студенти, преподаватели и служители в Шуменския университет участваха днес в скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи с уред „Smoker Lyzer”. Кампанията бе организирана от Регионалната здравна инспекция в Шумен по повод 16 ноември -..

публикувано на 21.11.17 в 13:11