Голям интерес към изложбата с риби в Шумен

Над 2 000 души посетиха изложбата „Подводен свят“ в шуменския исторически музей броени дни след нейното откриване. Атрактивната и необичайна експозиция представя над 150 екземпляра аквариумни рибки и други водни обитатели. За първи път пред публика се показват някои екзотични сладководни видове. Специално за най-малките посетители на музея е подготвена изненада - от утре, 15 ноември, всяко дете ще има възможност да оцвети или нарисува някои от най-интересните и познати „експонати“ - риба клоун, дамсел, златна рибка. Изложбата „Подводен свят“ е разположена в централната експозиция на Регионалния исторически музей и може да бъде разгледана всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов асфалт на пътя Шумен - Силистра

Асфалтират участък от главния път Шумен - Силистра в района на село Панайот Волов, съобщи репортер на Радио Шумен. Дейностите ще продължат и утре. Пропускат се превозни средства само в едното платно. Шофьорите да карат внимателно в този участък.

публикувано на 13.12.18 в 13:17

Приключва изкупната кампания

Приключва изкупната кампания на тютюна в Шуменско, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Стопаните от община Венец вече са си продали продукцията на фирмите, с които имат сключени договори. В момента комисии има на територията на община Каолиново. Стопаните от село Пристое могат да предадат суровината си до..

публикувано на 13.12.18 в 12:14

Влекач блъсна три паркирани коли

Украински шофьор блъсна три паркирани коли в Търговище. Водачът, на 59 години от Украйна, е управлявал влекач „Ивеко Стралис“ с прикачено към него полуремарке „Кроне“. И двете със софийска регистрация и фирмена собственост. Той е блъснал паркираните автомобили при маневра на паркинг пред мандра в с. Давидово, съобщават от Областната дирекция на..

публикувано на 13.12.18 в 12:10

Трой и Флора в "морето" на библиотеката

500-литров аквариум има вече в детския отдел на Регионалната библиотека в Шумен. Десетки деца се включиха в конкурса за имена на първите негови обитатели - двете рибки клоуни. Днес те официално получиха своето кръщение, като имената бяха избрани на случаен принцип. Изтеглен бе жребий от всички предложени имена. Трой и Флора се казват рибките в..

публикувано на 13.12.18 в 11:50

Търси се управител на ВиК Шумен

Общо събрание на съдружниците във ВиК-Шумен ще се проведе на 10 януари. Това става ясно от докладна записка на проф. Борислав Беджев, председател на Общинския съвет в Шумен. Тя ще бъде разгледана на предстоящата на 20 декември сесия. В началото на новата година съдружниците ще обсъдят конкурсната процедура за избор на управител на дружеството. Тя ще бъде..

публикувано на 12.12.18 в 19:09

8 милиона за чистота в община Шумен

8 195 500 лв. е общата сума за 2019 година, която община Шумен ще разходва по дейностите събиране, извозване и обезвреждане на битови отпадъци, както и за поддържане на чистотата в град Шумен, кварталите „Дивдядово”, „Макак” и „Мътница” и 26-те села в общината. Това става ясно от докладна записка на кмета Любомир Христов, която ще бъде разгледана от..

публикувано на 12.12.18 в 16:31

Кал затруднява движението

Кал затруднява движението по пътя Хитрино - Каменяк в отсечката от Хитрино до надлеза на жп линията на пътя Шумен – Силистра, предупреждават шофьори, които ежедневно пътуват в района. Проблема създават тракторите, които извършват дълбока оран и изнасят мократа пръст от нивите на асфалта.

публикувано на 12.12.18 в 15:48