Изградиха предпазен парапет в Гецово

Община Разград изгради предпазен парапет на спирка в село Гецово. Това стана, след като кметът Емил Гиздов внесе искане, придружено с подписка от жители на населеното място. Проверка на общински експерти е констатирала необходимостта от такъв парапет, за да се гарантира безопасността на децата, които чакат училищния автобус. В началото на ноември служители на Общинското предприятие „Ремонтстрой“ изградиха парапета за обезопасяване на спирката, за да се предотвратят нараняванията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Човек пострада при поредната катастрофа

Водач, нарушил правилата за движение, причини средна телесна повреда на спътника си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Катастрофата е станала около 09:40 ч. вчера на кръстовището между улиците „Добруджа“ и „Странджа“ в Разград. Лекият автомобил „Форд Ескорт“, управляван от 67-годишен мъж от поповското село Кардам, преминал на..

публикувано на 22.11.17 в 11:05

В Разградско заловиха измамници

Двама мъже са задържани за извършване на измама със селскостопанска продукция. Мъжете на 56 и на 31 години от силистренското село Нова Черна се представяли за официални дистрибутори на фирма-изкупвач. На 21 ноември около 9 часа единият от тях се обадил на 41-годишен мъж от кубратското село Равно с уговорката да закупят от него 1000 тона слънчогледово..

публикувано на 22.11.17 в 10:58

Тържество в Дома за стари хора в Разград

В Дома за възрастни в Разград, потребители и екипът, който се грижи за тях, отпразнуваха заедно Деня на християнското семейство, съобщиха от Община Разград. Отец Дмитрий отслужи празничен водосвет. Гости на тържеството бяха Диана Георгиева - директор на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания село Просторно и потребители, които..

публикувано на 21.11.17 в 16:55

Проблемите сред младежите обсъдиха в Кубрат

Ниското заплащане и трайната безработица в региона, са основните предизвикателства пред младите хора. Това каза кметът на община Кубрат по време на Първия форум за проблемите сред младежите на тема „Какво да кажем на младите хора?“, който се проведе днес в Кубрат. Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Калинова посочи като основен проблем..

публикувано на 21.11.17 в 15:25

Подписка срещу закриването на пожарната служба в Завет

Над 1 000 души са се обявили против закриването на службата за пожарна безопасност в Завет. Днес представители на Организационен комитет връчиха подписка на областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Основният аргумент е, че ако службата бъде закрита, ще възникне сериозна опасност за живота и здравето на хората, опазването на сградния..

публикувано на 20.11.17 в 17:18

Кампания "Карай внимателно! Някой те обича!"

Кампания   във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия организират днес Общинският съвет по наркотични вещества и служители на  Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в Разград. Тя  ще се проведе на  от 10.00 до 12.00 ч. на две места в града - бул. „Априлско въстание“ до магазина за..

публикувано на 20.11.17 в 09:58

Сигнал за кражба разкри незаконна пушка

Разградските полицаи са установили, че 44-годишен мъж от село Киченица притежава незаконно малокалибрена пушка, след като са отишли в дома му по негов сигнал, че е станал жертва на кражба. Мъжът се обадил в Полицията, след като разбрал, че от къщата му липсват 1 500 лв. При извършването на огледа, полицаите намират   огнестрелното оръжие, за..

публикувано на 19.11.17 в 11:59