Изградиха предпазен парапет в Гецово

Община Разград изгради предпазен парапет на спирка в село Гецово. Това стана, след като кметът Емил Гиздов внесе искане, придружено с подписка от жители на населеното място. Проверка на общински експерти е констатирала необходимостта от такъв парапет, за да се гарантира безопасността на децата, които чакат училищния автобус. В началото на ноември служители на Общинското предприятие „Ремонтстрой“ изградиха парапета за обезопасяване на спирката, за да се предотвратят нараняванията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В Разград протестират за чист въздух

„Стоп на геноцида в Разград - искаме чист въздух“ – под това мото днес в Разград ще се проведе протест за прекратяване обгазяването на града. Идеята е на инициативен комитет, който отправи покана към всички граждани и организации с отношение към проблема, както и към представители на държавните и общински институции. Един от инициаторите – общинският..

публикувано на 25.09.18 в 06:42

Горя гараж в разградско село

60 кв.м покривна конструкция, лек автомобил, един тон фураж и домашно имущество са изгорели при пожар в гараж в разградското село Липник, съобщават от полицията. Огънят е пламнал около 13:00 часа вчера. Спасена от изгаряне е сграда. През вчерашния ден огнеборците са реагирали на още три сигнала за пожар. Те са в сухи треви в районите на Разград, Цар..

публикувано на 23.09.18 в 11:34

Нови работни места в Кубрат

Община Кубрат осигури работа на 32 души от рискови групи. Те са назначени по проект „Социално предприемачество за растеж и развитие“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Кметът Алкин Неби е подписал 16 трудови договора с помощници в строителството. Преди това бяха сключени също 16 трудови договора за работници в озеленяването...

публикувано на 21.09.18 в 10:08

"Заедно в час" в Разград

Шестима учители от програмата „Заедно в час” ще преподават в Разградска област от началото на новата учебна година. Те ще работят в 4 училища партньори на организацията в Разград, Кубрат и село Езерче. Новите учители в региона са двама. Те ще работят в новите училища партньори - ОУ "Свети Паисий Хилендарски" в с. Езерче и ПГ по облекло "Станка..

публикувано на 20.09.18 в 15:26

Пътните ремонти в Кубрат - все още мираж

Все oще не е изгoтвен прoект и няма oтпуснати средства за ремoнт на труднопроходимия пътен участък Кубрат - Разград. За тoва съoбщиха oт сдружение „Пoтoмци на Дулo“ в Кубрат, което бе организатор на протестите и срещите, кoитo бяха прoведени с представители на държавата в началoтo на юли. Тогава бяха дадени   oбещания пред жителите на Oбщината, че ще..

публикувано на 19.09.18 в 16:30

Заедно да пазим децата на пътя

Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните д-р Надие Карагьозова от Кубрат подкрепи националната кампания за пътна безопасност. Благородната цел е запазване човешкия живот и най-вече този на децата с образователно-информационен плакат и призив към водачите   на автомобили. Деца от..

публикувано на 19.09.18 в 14:35

Ремонтират улични стъпала в Разград

Приключва ремонтът на стъпалата до Бюрото по труда в Разград. Служители на Общинското предприятие “Ремонтстрой“ довършват работата по тях. Ремонтът беше особено наложителен, тъй като стъпалата бяха в изключително лошо състояние. По тях минава основен пътникопоток и след ремонта ще бъде облекчено придвижването на преминаващите хора.

публикувано на 19.09.18 в 11:45