Отбелязаха Световния ден на диабета (виж снимките)

Снимка: Радио Шумен
С флашмоб в Шумен отбелязаха Световния ден на диабета. Участниците бяха облечени в синьо - цветът на надеждата, приет за символ на Световния ден на диабета. "За първи път се забрахме тук преди 3 години. Бяхме повели борба за реимбурсация на инсулиновите помпи. Шумен беше първият град, в който това се случи. Градът, който първи пое разходите за консумативите на тези помпи", заяви председателят на Националното сдружение за инсулиновите помпи Ваня Стоянова. Пред театъра днес имаше възможност за безплатно измерване на кръвната захар. Безплатно измерване на кръвното налягане и холестерола ще има на 21 и 22 ноември, когато до Руския паметник в Шумен ще бъде разположена мобилна лаборатория от Австрия.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват есенния панаир във Върбица

Тържествена сесия ще се състои от 10:00 ч. днес във Върбица по повод празника на града.На нея ще бъде присъдено званието почетен гражданин на Къна Бойчева жителка на Върбица, която от години живее в София, но работи за културното наследство на града. Тя е автор на редица книги за възрожденски театрали. Последно е била сътрудник на шуменеца Кънчо..

публикувано на 19.09.18 в 08:28

ДФЗ с приемни в региона

Дни на отворените врати организира от днес до 21 септември Държавен фонд „Земеделие“ в Търговище, Шумен и Разград. Временните офиси за граждани ще работят за посетители от 10:00 ч. до 14:00 ч. При завишен интерес от страна на земеделските стопани, те ще функционират до 17:30 ч. В приемните кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които..

публикувано на 19.09.18 в 08:09

Без ток на 19 септември

В областите Шумен и Русе днес ще има спирания на тока заради профилактика. От 08:00 ч. до 12:00 ч. , без електричество ще е част от шуменския квартал „Тракия“ - улиците "Тракия" с номера 1 и 3, "Лозенград" с номера 1, 4 и 8 и улица "Родопи" № 23, а от 08:30 ч. до 16:30 ч. без ток ще е улица „Дедеагач“ № 28. За времето от 13:00 ч. до 17:00 ч...

публикувано на 19.09.18 в 06:51

Слънчево ще е времето днес

Между 9 и 15 градуса бяха температурите тази сутрин в региона. Слънчево ще е времето днес с температури от 23 до 28 градуса, за района на Шумен около 25. През следващите дни съществена промяна не се очаква. Ще преобладава слънчево време. В неделя обаче се очаква по-чувствителна промяна, дневните температури ще се понижат и ще са около 20 градуса.

публикувано на 19.09.18 в 06:34
Язовир

Общинска сесия спира водния проект на Шумен

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев и управителят на ВиК инж. Красимир Марков участваха в дебатите в днешната сесия на Велики Преслав. Те взеха отношение във връзка с въпроса за главния водопровод от язовир "Тича" към Шумен. Съветниците не дават съгласие за изготвяне на подробен устройствен план, тъй като Общината не печели нищо от..

публикувано на 18.09.18 в 16:52

Издирва се

Областната дирекция на МВР- Шумен издирва по молба на близките му Рейхан Джевджет Мехмед  на 34 години от село Вълнари, община Никола Козлево. Мъжът е в неизвестност от 23:30 ч. на 16 септември, когато за последно е бил забелязан от местни жители по улиците в село Вълнари. Бил е облечен със зелена тениска с къс ръкав, тъмносиньо долнище на анцуг,..

публикувано на 18.09.18 в 14:53
Мая Манолова в Хитрино

Манолова дава на съд кмета на Хитрино

Омбудсманът Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание пред Районния съд срещу кмета на Община Хитрино Нуридин Исмаил, тъй като не е предоставил информация и не е направил проверки по жалбите на хората. "Има такава процедура, която никой омбудсман не е налагал по отношение на никого, но тъй като в случая има отказ да се предостави..

публикувано на 18.09.18 в 14:17