Отбелязаха Световния ден на диабета (виж снимките)

Снимка: Радио Шумен
С флашмоб в Шумен отбелязаха Световния ден на диабета. Участниците бяха облечени в синьо - цветът на надеждата, приет за символ на Световния ден на диабета. "За първи път се забрахме тук преди 3 години. Бяхме повели борба за реимбурсация на инсулиновите помпи. Шумен беше първият град, в който това се случи. Градът, който първи пое разходите за консумативите на тези помпи", заяви председателят на Националното сдружение за инсулиновите помпи Ваня Стоянова. Пред театъра днес имаше възможност за безплатно измерване на кръвната захар. Безплатно измерване на кръвното налягане и холестерола ще има на 21 и 22 ноември, когато до Руския паметник в Шумен ще бъде разположена мобилна лаборатория от Австрия.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението около "Арена Шумен" от днес

От 20 юни до 15 юли се въвежда временна организация със спиране на движението   на тежкотоварни автомобили над три тона и половина  от кръстовището след светофара до магазин „Лидъл“ в посока  към ул. „Марица“. Обходният път за тировете е по бул. „Симеон Велики“, ул. „Ген. Столетов“, ул. „Ген. Скобелев“, ул. „Софийско шосе“ към Пети километър...

обновено на 20.06.18 в 07:06

Започва приемът на осмокласници

Започва приемът на заявления за участие в І етап на класиране в VІІІ клас за учебната 2018/2019 година, съобщиха от Регионалното управление на образование в Шумен. Подаването на документите ще бъде в работните дни от 20 до 26 юни. Комисиите ще работят от 8 до 18 ч. без прекъсване, като заявленията се попълват от ученик и родител на място...

обновено на 20.06.18 в 06:41

Слънчева сряда

Между 13 и 20 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България - 13 градуса в Шумен, 14 в Търговище, 17 в Русе, 18 в Разград, 20 в Силистра. Атмосферното налягане в Шумен е 992 хектопаскала, а влажността на въздуха е 86%. През деня ще е слънчево, със слаб северен вятър, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните..

публикувано на 20.06.18 в 06:41

4 години затвор за насилник на момче

4 години лишаване от свобода за хомосексуални действия с 12-годишно момче получи Светлин Ангелов. Решението е на Шуменския районен съд. През октомври миналата година 24-годишният мъж употребил сила и заплашил малолетния. Шуменецът е направил самопризнания, заради което присъдата му е намалена от 6 на 4 години затвор, които той ще изтърпява при..

публикувано на 19.06.18 в 16:22

Тротоарни плочки срещу доброволен труд

Община Шумен предоставя безплатно плочки за ремонт на тротоари. Желаещите граждани трябва да подадат заявление до кмета на общината на гише 9 във фронтофиса на местната администрация. До момента са депозирани пет заявления от шуменци, които поемат ангажимента да ремонтират тротоарите на обществените площи пред домовете си със собствен труд, съобщи..

публикувано на 19.06.18 в 16:16

Безводие мори две каолиновски села

Поредно лято жителите на селата Загориче и Браничево, община Каолиново, са на воден режим. Причините са честите аварии по водопроводната мрежа и малкият дебит на водата. Над 2500 души всяко лято са изправени пред опасността да останат без вода. Режимът тази година започна на отминалия Шекер Байрам. "Когато има вода, се снабдяваме. Ще переш..

публикувано на 19.06.18 в 14:27

Разкрасяват Шумен с нови тротоари и дървета

Продължават ремонтите на тротоари в Шумен, обявиха днес от общинската администрация. Едновременно с това се изграждат нови паркоместа и се правят промени в озеленителната система в града. Тротоарите на 54 улици в Шумен да бъдат ремонтирани за три години, планира кметският екип. За тази цел в бюджета на общината са предвидени 650 000 лева без..

публикувано на 19.06.18 в 13:29