Дете твори с градинска пръст

| обновено на 16.11.17 в 16:49
Открит ли е нов гений в Нови пазар? Този въпрос се задава в града. Той е само на девет години и е обикновено дете, с нормални мечти. Казва се Йордан Данчев, четвъртокласник в СУ “Васил Левски“. Посещава различни извънкласни и извънучилищни занимания. Задават се въпроси, тази техника експеримент ли е или иноваторски талант? Момчето не рисува по стандартния начин с моливи, флумастери, пастели, водни бои. Твори с градинска пръст. Не с кал, не с пясък, не с глина, а със суха градинска пръст. Йордан откри самостоятелна изложба. Тя е неговият първи дебют.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вечерник по преславски

Фолклорен концерт-спектакъл под наслов "Вечерникъ по преславски" представя тази вечер от 18.30 ч., читалище "Развитие 1874" във Велики Преслав. В спектакъла участват самодейци от 7 певчески и танцови състави на възраст от 10 до 82 години. Сценарият е на читалищния секретар Диляна Георгиева и е направен по мотиви от сборника  "Фолклорен спектър" на..

публикувано на 25.04.18 в 17:30

Атанас Кръстев ще свири в Шумен

Виолончелист Атанас Кръстев гостува в Шумен с концерт, част от цикъла "Млади виртуози". В програмата на 26.04.2018 г. ще бъдат изпълнени Концерт за виолончело и оркестър и Мазурка от Елгар, Симфония №1 на Бизе. Диригент ще бъде Калина Василева. Атанас Кръстев е у достоен с Грамота и Награда на Министерството на културата, Звание на Академията за..

публикувано на 25.04.18 в 16:52

Изложба "Луксът на XIX век" в Търговище

Изложбата "Луксът на XIX век" гостува в Славейковото училище в Търговище до 20.09.2018 година. От 17:30 часа днес експозицията ще бъде открита. Р азработена е от  регионалните музеи в Бургас и Русе, разкрива облика и декорацията на европейските домове през XIX век. Това е периодът на „алафрангата”, когато българите започват да се увличат по..

публикувано на 25.04.18 в 16:42
Златно петле - 2018

Регионалният конкурс "ЗЛАТНО ПЕТЛЕ – 2018" ще се проведе на 27 април

На 27 април 2018 г. /петък/ от 17.00 часа в концертната зала на Младежки дом в Шумен ще се проведе  XXVI- то издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен “Златното петле - 2018”.  Традиционен организатор на конкурса e Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс-Шумен, заедно с финансовата подкрепа на Община Шумен...

публикувано на 25.04.18 в 11:22

Луксът на XIX век показан в изложба

Музеите в Бургас и Русе гостуват с обща изложба в Търговище, наречена „Луксът на XIX век”.   Експозицията разкрива облика и декорацията на европейските домове през по-миналото столетие. Това е периодът на „алафрангата”, когато българите започват да се увличат по европейската мода в облеклото, външния вид и бита. Изложбата „Луксът на XIX век“ представя..

публикувано на 25.04.18 в 09:36

Силистренската библиотека с достъп до онлайн платформата ucha.se

Три компютърни станции в Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра ще предоставят на посетителите достъп до информационните ресурси на образователния сайт ucha.se. Услугата ще бъде безплатна за потребителите и ще бъде полезна в аспекта на обогатяване на познанията, предлагани във формалното образование в училище. В Световния ден на книгата..

публикувано на 23.04.18 в 14:56

В Божурово готвят фестивал "Божурите"

Седемнадесетото издание на фолклорния фестивал „Божурите“ ще се проведе на 28 април в местността "Равното било" край село Божурово. Това съобщи за Радио Шумен кметът на селото Рейхан Идризов. Тази година фестивалът ще е с международен характер и в него ще участват групи от Република Румъния и Република Турция, уточни секретарят на читалището в..

публикувано на 23.04.18 в 11:25